JPMorganin indeksiin sisällyttäminen ajaa Intian joukkolainojen tuotot 2 kuukauden alimmilleen

JPMorgan, JPMorgan index, JPMorgan stock, JPMorgan share market,

JPMorgan sisällyttää Intian laajalti seurattavaan kehittyvien markkinoiden velkaindeksiinsä, mikä luo pohjan miljardeille dollareille maailman viidenneksi suurimmalle taloukselle ja auttaa sitä rahoittamaan vaihtotaseensa ja julkisen talouden alijäämänsä. Intian paikalliset joukkovelkakirjat sisällytetään GBI-EM (Government Bond Index-Emerging Markets) -indeksiin ja indeksivalikoimaan, jonka vertailuindeksinä on noin 236 miljardia dollaria globaaleissa rahastoissa, JPMorgan sanoi perjantaina julkaisemassaan tiedotteessa.

JPMorgan sanoi, että 23 Intian valtion joukkovelkakirjalainaa (IGB), joiden yhteenlaskettu nimellisarvo on 330 miljardia dollaria ja jotka kaikki kuuluvat ulkomaisten ”täysin saatavilla olevan reitin” alle, ovat kelpoisia. ”Intian painon odotetaan saavuttavan maksimipainokynnyksen 10 % GBI-EM Global Diversified -indeksissä ja noin 8,7 % GBI-EM Global -indeksissä”, sanoi JPMorgan.

Intian 10 vuoden joukkovelkakirjalainojen viitetuotto putosi 7 peruspistettä kahden kuukauden alimmilleen 7,0788 prosenttiin kaupankäynnin alkaessa, mutta laski 7,12 prosenttiin klo 07.00 GMT, kun taas rupia nousi 0,3 % alussa 82,25:een dollaria kohden ennen kuin luovutti joistakin voitoista. kohdassa 82,93. ”Olemme tyytyväisiä tähän kehitykseen”, sanoi Intian pääneuvonantaja V. Anantha Nageswaran. ”Se todistaa luottamuksesta, joka rahoitusmarkkinoiden toimijoilla ja rahoitusmarkkinoilla yleensä on Intian potentiaaliin ja kasvunäkymiin sekä sen makrotalous- ja finanssipolitiikkaan”, hän lisäsi. Mukaan ottaminen alkaa 28. kesäkuuta 2024 ja jatkuu yli 10 kuukaudessa 1 %:n lisäyksillä sen indeksipainotuksessa, koska Intian odotetaan saavuttavan 10 %:n enimmäispainon, JPMorgan sanoi.

”Lyhyen aikavälin euforian lisäksi tämän pitäisi ennustaa rakenteellisesti hyvää korko- ja valuuttamarkkinoille, mikä johtaa alhaisempiin lainakustannuksiin koko taloudelle ja vastuullisempaan finanssipolitiikkaan”, sanoi Madhavi Arora, Emkay Global Financial Servicesin johtava ekonomisti. . Intian mukaan ottaminen laukaisee kuitenkin ulosvirtauksia muualta, ja muiden maiden liikkeeseen laskemien kotimaisten valtion obligaatioiden painotukset pienenevät: Thaimaa kokee suurimmat tappiot, 1,65 prosenttiyksikköä, kun taas Etelä-Afrikassa, Puolassa, Tšekin tasavallassa ja Brasiliassa tappiot pienenevät yhdellä. -1,36 prosenttiyksikköä JPMorganin mukaan.

NEUVOTTELUT ALKOITIIN VUONNA 2019

Intia aloitti neuvottelut velkansa sisällyttämisestä globaaleihin indekseihin vuonna 2019 ja keskusteli Euroclearille selvitys- ja toimituskuluista. Se poisti ulkomaisten investointien rajoitukset joistakin valtion arvopapereista vuonna 2020 osana pyrkimystä päästä maailmanlaajuisiin joukkovelkakirjaindekseihin useilla joukkovelkakirjoilla, jotka ovat nyt osa ”täysin saavutettavaa reittiä” ilman ulkomaisten investointien rajoituksia. Mutta hallituksen kanta muihin kysymyksiin, mukaan lukien pääomatuloverot ja paikalliset ratkaisut, viivästytti sen sisällyttämistä, vaikka se ei itse asiassa perunut kantaansa. ”Olisi järkevää olettaa, että maahantulot alkaisivat tästä hetkestä lähtien, mikä tällä välin edesauttaa kysynnän ja tarjonnan kuilua maksutaseessa”, sanoi Rahul Bajoria, Barclaysin toimitusjohtaja ja EM Asian (ex China) johtaja. ”Uskomme, että indeksiin sisällyttämisen aikana pitäisi tulla yhteensä 20-25 miljardia dollaria, mutta jonkin verran etupainotusta on kohtuullista.”

Ulkomaisten sijoittajien intialaisten joukkovelkakirjalainojen osto on pysynyt haaleana, ja nettoostot olivat tähän mennessä 3,4 miljardia dollaria vuonna 2023. Ulkomaiset sijoittajat omistavat alle 2 % valtion velasta. ”Tämä ilmoitus on merkittävä positiivinen INR-obligaatiolle lyhyellä aikavälillä, koska sijoittajat odottavat mahdollisen sisällyttämisen etumatkaa”, DBS:n analyytikot sanoivat perjantaina. Samassa ilmoituksessa JPMorgan sanoi, että Egyptin kelpoisuutta GBI-EM-sarjaan tarkastellaan kolmesta kuuteen kuukauteen, koska valuutan palauttamisessa on raportoitu ”aineellisista” esteistä. ”Jos vertailusijoittajien mainitsemat esteet jatkuvat, Egyptin poistaminen GBI-EM-sarjasta käynnistetään tilanteen arvioimiseksi”, JPMorgan sanoi. Egypti pysyy indeksissä tarkastelun ajan.

Samankaltaiset artikkelit