IFSC:n on valmisteltava alusta, jossa vihreillä luottoilla voidaan käydä kauppaa: Sitharaman – Banking & Finance News

FM delivered the Keynote Address at a Seminar on 'Gift City - An Aspiration of Modern India' (Image/@nsitharaman )

Valtiovarainministeri Nirmala Sitharaman sanoi torstaina, että Intialla on 10,1 biljoonan dollarin rahoitusvaje täyttääkseen nettonollasitoumuksensa ja pyysi IFSC:tä perustamaan alustan, jossa vihreillä luottoilla voidaan käydä kauppaa.

Puhuessaan istunnossa ”Aspiration of Modern India” GIFT Cityssä ministeri sanoi, että intialaiset yritykset pääsevät pian käsiksi maailmanlaajuisiin rahastoihin suoralla listautumisella IFSC-pörsseissä.

”Kaivattu osakkeiden suora listaus Gift IFSC:ssä julkistettiin aiemmin. Käymme prosessia läpi systemaattisesti ja olen varma, että se tapahtuu mahdollisimman aikaisin. Tämän ansiosta intialaisten yritysten pitäisi päästä helposti maailmanlaajuisiin rahastoihin listautumalla Intiaan”, hän sanoi.

Viime vuonna hallitus päätti sallia listattujen ja listaamattomien yritysten listautua suoraan GIFT Cityn IFSC-pörssiin (International Financial Services Centre).

Tällä hetkellä intialaiset yritykset pääsevät ulkomaisille osakemarkkinoille vain laskemalla liikkeeseen talletustodistuksia tai listaamalla velkapaperinsa ulkomaisille markkinoille. Valtiovarainministeri ehdotti, että IFSC:ssä pitäisi olla foorumi, jossa vihreillä luottoilla voidaan käydä kauppaa.

Ministeri sanoi lisäksi, että Intialla on 10,1 biljoonan dollarin rahoitusvaje täyttääkseen nettonollasitoumuksensa, joka on täytettävä vuoteen 2070 mennessä, ja GIFT City voisi auttaa kuromaan umpeen.

”Mielestäni viranomaisten pitäisi tehdä töitä sen eteen, että saamme valmiiksi alustan, jotta puita istuttavat ihmiset voivat myydä vihreitä luottoja.

”Miyawaki-metsiä on tulossa ympäri maata, ja siitä ja kaikista muista metsityskäytännöistä tai toiminnoista, jotka ovat täynnä vihreää sertifikaattia, eli uusiutuvan energian käyttöä, kiinteiden jätteiden käsittelyä ja niin edelleen, pitäisi voida Ensin tulla tänne kertomaan, että minulla on krediittejä, joihin en haluaisi jäädä, anna sen käydä kauppaa. Tämän paikan pitäisi olla paikka, jossa nuo luottot ostetaan ja myydään”, Sitharaman sanoi.

Samankaltaiset artikkelit