Honasa Consumer IPO avautuu, GMP nousee yli 2 %; pitäisikö sinun liittyä aiheeseen? – IPO-uutiset

Honasa Consumer IPO

Mamaearthin emoyhtiö Honasa Consumer IPO avautuu yleisölle tänään ja sulkeutuu torstaina 2. marraskuuta 2023. Sen julkisen liikkeeseenlaskun hintaluokka on 308–324 ruplaa 10 rupiaa nimellisarvoltaan. Listautumisannin piiriin kuuluu uusi osakeanti, jonka yhteisarvo on enintään 365 miljoonaa rupiaa, ja myyntitarjous (OFS), jonka järjestäjät luovuttavat 41 248 162 osaketta. Honasa Listautumisannin eräkoko on 46 osaketta ja myöhemmät tarjoukset useissa 46 oman osakkeen erässä. Yksityissijoittajien vaatiman sijoituksen vähimmäismäärä on 14 904 ruplaa. Ennen julkista antia Honasa Consumer -osakkeen harmaamarkkinapreemio (GMP) nousi 2,16 % yli tarjotun osakekurssin ylärajan.

Jakoperusteen on määrä olla tiistaina 7. marraskuuta 2023, ja palautukset aloitetaan keskiviikkona 8. marraskuuta 2023. Odotettu osakkeiden hyvitys Dematille on torstaina 9. marraskuuta 2023, kun odotettu listautuminen osakkeiden päivämäärä on perjantai 10.11.2023.

Yhtiö aikoo käyttää listautumisannista saadut nettovarat Mainoskuluihin yhtiön tuotemerkkien tunnettuuden ja näkyvyyden lisäämiseen, Yhtiölle uusien EBO-yhtiöiden perustamisesta aiheutuviin pääomapanostuksiin, Investointiin yhtiön tytäryhtiöön, Bhabani Blunt Hairdressingiin ( BBlunt) uusien salonkien perustamiseen sekä yleisiin yritystarkoituksiin ja tunnistamattomaan epäorgaaniseen hankintaan.

Honasa Consumer (HCL) on digitaalinen alusta, joka tarjoaa kauneus- ja henkilökohtaisen hygienian tuotteita yli 500 Intian kaupungissa. Se on kasvattanut suosittuja tuotemerkkejä, kuten Mamaearth, The Derma Co, Dr Seth’s, Ayuga ja Aqualogica. Yhtiö on myös tehnyt strategisia sijoituksia BBLUNTiin ja Momspressoon. HCL:n tuotevalikoimaan kuuluu vauvanhoito, kasvohoito, vartalonhoito, hiustenhoito, värikosmetiikka ja tuoksut. Merkittävien sijoittajien tukemana HCL on valmis saavuttamaan miljardin dollarin arvon.

Pitäisikö sinun hakea Honasa Consumer IPO:ta?

StoxBox: Vältä

”Honasa raportoi 80 %:n liikevaihdon CAGR:stä tilikaudella 21-23 saavuttaakseen Rs. 14 927 miljoonaa vs. 28 % CAGR muilla BPC-yhtiöillä ja se kääntyi Rs:n käyttökatteeksi. 228 miljoonaa 23. tilikaudella Rs:n tappiosta. 13 340 miljoonaa postitettua tilikaudella 21. Vuotuiseen FY24 EPS:ään perustuen listautumisanti näyttää olevan aggressiivisesti hinnoiteltu 97-kertaiseksi, ja kaikki välittömät positiiviset tekijät diskontataan, ja näyttää siltä, ​​​​että yritys hyödyntää todistettua kokemustaan ​​oikeuttaakseen premium-arvon. Suosittelemme siksi luokitusta ”Vältä” ja palaamme yhtiöön johdonmukaisen ja kestävän kannattavuuden paranemisen jälkeen.”

Hakaristi: Vältä

”Liiketoiminnan mainonnan tuotto on ollut myös muutaman vuoden tasainen eli 2,5 %, joten yrityksen asiakaspysyvyys on erittäin alhainen. Koska kyseessä on tappiollinen yritys, emme voi päätellä sen todellista P/E:tä, mutta viimeisimmän sijoituksen ulosvirtauksen jälkeenkin yhtiö on erittäin korkealla arvostuksella. Siksi ehdotan tämän listautumisen välttämistä.”

Samankaltaiset artikkelit