Odotettavissa luotonannon kasvu 13–14 % 24:llä tilikaudella: IOB:n päällikkö

IOB, Indian Overseas Bank, IOB Q3 FY 2022 results

Indian Overseas Bank (IOB) keskittyy niin monen kuin asiakkaan käyttöönottoon, jotta sen käyttötilisäästötili (CASA) kasvaa merkittävästi. Pankki tarkastelee myös aggressiivista elpymistä ja odottaa saavuttavansa alle 5 prosentin bruttomääräisen NPA-tason maaliskuun 2024 loppuun mennessä. Ajay Kumar Srivastava, MD & CEO, IOB kertoo FE:n Sajan C Kumarille, että pankilla on tällä hetkellä hyvä pääoma eikä se tarvitsisi kasvupääomaa seuraavan vuoden aikana. Hän sanoo, että pankki pyrkii saavuttamaan 13–14 prosentin kokonaisluoton kasvun 24. tilikaudella. Otteita:

K: Miten arvioit ensimmäisen vuosineljänneksen tuloksesi?

V: Pankin toiminnan tehokkuus on parantunut valtavasti. Korkotuottojen ja korottomien tuottojen kasvun lisäksi pankin kannattavuutta auttoi hyvä toipuminen poistetuista tileistä ensimmäisellä neljänneksellä. Lisäksi olemme pystyneet hillitsemään kulujamme jossain määrin. Näin ollen olemme saaneet tyynyn, jonka avulla pystymme varautumaan tilien myöhempään siirtymiseen tällä vuosineljänneksellä, minkä vuoksi varaus huonoille omaisuuserille oli kasvanut tällä vuosineljänneksellä.

K: Mitkä ovat suunnitelmat palautusta ja omaisuuden laadun parantamista?

V: Pyrimme laskemaan NPA-bruttotason alle 5 prosenttiin maaliskuun 2024 loppuun mennessä nykyisestä 7,13 prosentista. Meillä on seuraavat kolme neljännestä ja neljännes neljännekseltä, vähennystä tulee olemaan. Kaiken kaikkiaan pankeilla on 29 000 miljoonaa rupiaa poistetuista tileistä. Siitä meillä on 25 000 rupian arvosta tilejä ennen NCLT:n takaisinperimistä. NCLT:n lisäksi olemme tunnistaneet 178 tiliä, joiden arvo on 14 000 miljoonaa rupiaa, jotka myydään ARC:iden kautta tänä vuonna. Monet ARC:t ovat osoittaneet kiinnostusta, ja työskentelemme aktiivisesti niiden kanssa sopimuksen sinetöimiseksi. Lisäksi tarkastelemme muita palautustapoja, kuten kertamaksua ja tiettyjen tilien päivittämistä.

K: Mitkä ovat 24 vuoden luottonäkymät?

V: Haluamme säilyttää lainaussuhteen 65:35 RAM-muistin (vähittäiskauppa, maatalous ja MSME) ja yritysten välillä. Emme aio laiminlyödä yrityssektoria, niin myös tapahtuu ja keskipitkät teollisuudenalat ovat huomion kohteena. Vähittäiskaupassa keskitymme asunto- ja jalokivilainasegmentteihin. Meillä on 39 000 rupian jalokivilainasalkku, ja viimeisten neljän vuoden aikana olemme kasvattaneet tätä salkkua 3,5-kertaisesti. MSME-sektorilla tarkastelemme keskisegmenttiä (yksiköt, joiden arvo on 50–100 miljoonaa rupiaa). Olemme huomanneet, että monet osavaltion hallituksen PSU:t tarvitsevat varoja ja aiomme lainata niitä. Keskitymme myös valtion hankkeisiin. Toinen alue ovat ne tuotantoalueet, joita hallitus tukee kannustimien kautta. Ihannetapauksessa haluaisimme siis 13–14 prosentin luottokasvun 24. tilikaudella.

K. Kuinka hyvin pankilla on pääomat?

V: CRAR-arvomme kasvoi 16,10 prosentista 16,56 prosenttiin vuosineljänneksen aikana. Olemme hyvin kapitalisoituneita. Näemme kasvun ansiosta meillä on hyvät mahdollisuudet kestää yli vuoden kasvua. Luoton kasvuun tai kasvupääomaan emme tällä hetkellä tarvitse varoja. Olemme kuitenkin jo saaneet hallituksen hyväksynnän pääoman hankkimiseksi 2 000 miljoonan rupiaan. Kun markkinatilanne muuttuu suotuisaksi ja saamme hyvän arvostuksen, voimme harkita pääoman hankintaa myöhemmin.

K: Mikä on pankin altistuminen NBFC:lle? Onko pankki varovaisempi myöntäessään lainoja NBFC:lle, erityisesti heikomman luottoluokituksen omaaville?

V: NBFC-salkkumme on tuskin noin 10 000 miljoonaa rupiaa, paljon alle rajan. Meillä on valtava tyyny NBFC-lainauksessa, mutta silti emme pyri siihen. Aiomme rahoittaa niitä NBFC:itä, joiden kanssa meillä on jo liikesuhteita. Tarkastelemme myös hyviä vähittäiskaupan NBFC:itä, joilla on hyvät arvosanat. Aiomme olla hyvin valikoivia.

K: Onko sinulla suunnitelmia lisätä pankin valvontaa?

V: Meillä on neljä ulkomaista sivukonttoria esimerkiksi Singaporessa, Bangkokissa, Hongkongissa ja Columbossa. Koska meidän on noudatettava maan sääntöjä, olemme olleet erittäin valikoivia ulkomaisten lainojen suhteen. Myönnämme lainoja vain hyvän luottoluokituksen omaaville asiakkaille, enimmäkseen joille olemme olleet aiemmin alttiita. Viimeisen kahden vuoden aikana kaikki nämä keskukset ovat alkaneet tuottaa hyviä tuloksia. Ensimmäisellä neljänneksellä he olivat lahjoittaneet 50 miljoonaa rupiaa. Kaikki nämä keskukset ovat toimineet yli 40 vuotta.

Samankaltaiset artikkelit