PNB Housing jatkaa luotonantoa yrityksille 2-3 vuosineljänneksen kuluttua – Pankki- ja rahoitusuutiset

pnb

PNB Housing Finance jatkaa yritysten luotonantoa seuraavan 2-3 vuosineljänneksen aikana, toimitusjohtaja ja toimitusjohtaja Girish Kousgi on sanonut. Tämä on kuitenkin ainoa tarkoitus edistää kasvua vähittäiskaupan segmentissä.

”Nyt keskitymme vähittäiskauppaan. Vähittäiskaupassa kasvatamme parasta kirjaamme. Aloitimme edullisen kahdeksan kuukautta sitten, mikä on saamassa paljon vetoa. Se paranee, Kousgi sanoi.

Vähittäiskaupan osuus lainavaroista oli 96 % syyskuun 30. päivänä.

Kokonaismaksut kasvoivat 16,3 prosenttia vuodentakaisesta syyskuun neljänneksellä 4 180 biljoonaan. Vähittäismaksut nousivat 18,1 % vuodentakaisesta, kun taas yrityssegmentti laski lähes 78 %.

Edullinen segmentti vastaa 9 % vähittäismaksuista 30. syyskuuta.

”Joka vuosineljänneksen aikana maksut kasvavat 65 %. Vaikka kirja on pieni, kysyntä on melko vahvaa. Näemme valtavasti potentiaalia kohtuuhintaisella puolella, hän sanoi.

Edullinen asuntoliiketoiminta laajeni 89 konttoriin ja toimipisteet 30. syyskuuta 88:sta kesäkuun 30. päivään. Yhtiön suunnitelma on saavuttaa pian 100 konttoria ja toimipisteitä. Viimeisten kahdeksan kuukauden aikana yritys on nostanut kohtuuhintaisten asuntojen varallisuuttaan 750 miljoonaan rupiaan, ja tämän odotetaan nousevan 1 000 miljoonaan rupiaan.

Edullisten asuntojen segmentti muodostaa 11-12 % vähittäiskaupan kokonaismaksuista maaliskuuhun 2024 mennessä. Lisäksi se on 18 % vähittäiskaupan maksuista maaliskuuhun 2025 mennessä.

Yleisesti ottaen Kousgi uskoo, että yhtiön keskittyminen kohtuuhintaisten asuntojen segmenttiin auttaa edistämään katteita eteenpäin. Tämän lisäksi yhtiö tekee hankintoja tietyiltä korkeatuottoisilta prime-segmentin segmenteiltä.

”Kuluksemme ovat laskeneet. Palkkiotuotoissamme on hyvä nousu. Prime-alueella meillä on tiettyjä profiileja, joissa meillä on mahdollisuus korkeampaan tuottoon”, hän sanoi.

Yhtiö arvioi korkokateprosentin olevan pitkällä aikavälillä 3,5 %.

”Yhtiön tulos on ollut viime vuosineljänneksen aikana erinomainen. Tärkeimpien mittareiden parantuessa odotamme luottoluokitustamme parantuvan pian. Tämä mahdollistaa varojen hankkimisen halvemmalla, hän sanoi ja lisäsi, että yhtiöllä on nyt myös mahdollisuus saada jälleenrahoitusta National Housing Bank, ja ne tulevat halvemmalla.

Lisäksi yhtiö on myös neuvotellut eri pankkien kanssa olemassa olevista määräaikaisista lainoista ja saanut osan niistä uudelleen hinnoiteltua. Näiden toimenpiteiden seurauksena Kousgi arvioi rahastokustannusten laskevan 15-18 peruspistettä seuraavien kahden-kolmen vuosineljänneksen aikana.

Samankaltaiset artikkelit