Rupia putoaa, mutta luottamus RBI:hen rajoittaa suurelta osin tappioita

indian rupee

Intian rupia laski torstaina riskien välttämisen vuoksi, mutta tappiot pidettiin kurissa uskoen, että Intian keskuspankki myy dollareita. Rupia oli 82,68 Yhdysvaltain dollariin klo 09.52 IST mennessä, edellisen istunnon 82,5825:stä.

Rupia on nyt ”tutkavyöhykkeellä”, joka on aiemmin saanut RBI:n tulemaan sisään, ja uskomme, että RBI ”tulee varmasti” puuttumaan ja myy dollareita, Amit Pabari, valuuttakurssien neuvontayrityksen CR Forexin toimitusjohtaja, sanoi. ”Odotamme, että USD/INR-parin tulisi olla lähellä 82,70-90-vyöhykettä ja kääntyä jälleen kohti 82,20-82,00 tasoa.”

Rupia ja muut Aasian valuutat kamppailivat riskien kanssa, koska luottoluokituslaitos Fitch alensi Yhdysvaltain luottoluokitusta. Intian osakkeet lisäsivät myös tappioita Yhdysvaltojen osakkeiden myynnin jälkeen. Yhdysvaltain tuottojen nousu heikensi entisestään Aasian valuuttojen kysyntää ja vahvisti dollaria. Yhdysvaltain 10 vuoden tuotto nousi keskiviikkona 4,12 prosenttiin, mikä on korkein vajaaseen neljään kuukauteen.

Lukuun ottamatta Yhdysvaltain luottoluokituksen laskua, Yhdysvaltojen yksityisten palkkalistojen hyppy nosti tuottoja korkeammalle. USA:n yksityiset palkat nousivat 324 000 työpaikalla viime kuussa, ADP National Employment -raportti osoitti keskiviikkona, mikä on selvästi enemmän kuin Reutersin kyselyssä 189 000 lukevaa ekonomistia oli ennustanut.

”Yhdysvaltalaiset joukkovelkakirjasijoittajat eivät pitäneet ADP Employment Surveysta, koska he olivat jo hermostuneita nousujohteisista yllätyksistä perjantain USA:n ulkopuolisten maatalouden palkkalistoilla”, DBS Research sanoi huomautuksessa. Thaimaan bahti vauhditti Aasian valuuttojen laskua 0,7 %. Dollariindeksi nousi 102,68:aan.

Samankaltaiset artikkelit