Kongressi tukee Udhayanidhi Stalinin ”Sanatana Dharman” huomautusta: ”Jokaisella poliittisella puolueella on oikeus mielipiteeseensä”

Congress backs Udhayanidhi Stalin's ‘Sanatan Dharma’ remark: ‘Every political party entitled to its views’

DMK:n johtajan Udhayanidhi Stalinin ”Sanatan Dharman hävittämistä” koskevasta lausunnosta riehuvan kiistan keskellä kongressi sanoi maanantaina, että jokaisella poliittisella puolueella on vapaus ilmaista mielipiteensä. Stalinin huomautukset ovat saaneet aikaan suuren kiistan, joka on saanut ankaraa kritiikkiä Bharatiya Janata -puolueelta (BJP), joka väitti, että opposition INDIA-liitto loukkasi Intian kulttuuria.

Puolueen tiedotustilaisuuden aikana AICC:n päämajassa kongressin pääsihteeri KC Venugopal korosti kongressin ideologiaa ”Sarva Dharma Samabhava” (kunnioitus kaikkia uskontoja kohtaan) ja totesi: ”Jokaisella poliittisella puolueella on vapaus ilmaista mielipiteensä… Kunnioitamme kaikkien uskomuksia. ”

”Valmis kohtaamaan joka tapauksessa”: MK Stalinin poika puolustaa sanaa ”hävitä Sanatana Dharma”

Lisäksi Bengalurussa toimiva Karnatakan kongressin ministeri Priyank Kharge sanoi: ”Jokainen uskonto, joka ei kohtele ihmisiä tasa-arvoisesti, on yhtä hyvä kuin sairaus.”

Entinen unionin ministeri ja vanhempi BJP:n johtaja Ravi Shankar Prasad kyseenalaisti kongressin kansanedustaja Rahul Gandhin vaikenemisen Udhayanidhi Stalinin puheista. ANI:n mukaan Prasad kritisoi Udhayanidhin lausuntoa vertaamalla Sanatan Dharman hävittämistä denguekuumeen ja malariaan. Prasad kehotti Rahul Gandhia käsittelemään asiaa ja kyseenalaisti hänen temppelikäyntiensä vilpittömyyden.

Delhi BJP:n johtajat esittivät ”protestikirjeen” Tamil Nadu Bhawanissa Udhayanidhi Stalinia vastaan

Prasad myös nimesi INTIA-blokin ”ghamandiya”-liittoumaksi sen ”ylimielisyyden” vuoksi. Hän ehdotti, että koko ryhmä, mukaan lukien Nitish Kumar, Mamata Banerjee ja Tejashwi Yadav, voisi omaksua hinduvastaisia ​​asenteita poliittisten hyötyjen vuoksi.

Udhayanidhi Stalin, Tamil Nadun pääministeri MK Stalinin poika ja ministeri, vastasi BJP:n syytöksiin ja ilmoitti olevansa valmis ottamaan vastaan ​​kaikki oikeustoimet ja syytti BJP:tä valeuutisten levittämisestä. BJP:n tiedottajan aikaisempi lausunto kuvaili hänen huomautuksiaan mahdollisesti yllyttäväksi kansanmurhaan.

Samankaltaiset artikkelit