Rupia putoaa eniten kuukaudessa, kun raakaöljyn hinta painaa

Indian Rupee

Rupia laski eniten kuukauteen, kun vahvistunut Yhdysvaltain dollari ja raakaöljyn hinnan jyrkkä nousu vetivät sen alas. Rupia laski tiistaina 29 paisea ja päättyi 83,04 rupiaan dollaria vastaan ​​Bloombergin tietojen mukaan. Vastaavasti se oli laskenut 33 paisea 2. elokuuta.

”Tämä heikkeneminen johtuu Yhdysvaltain dollarin yleisestä vahvuudesta ja raakaöljyn hinnan merkittävästä noususta, joka nousi yli 10 prosenttia 85 dollariin tynnyriltä”, sanoo LKP Securitiesin tutkimusanalyytikko Jateen Trivedi.

Rupia laski tiistaina 0,4 %, kun taas dollariindeksi nousi lähes saman verran. Todennäköisen dollarin ulosvirtauksen lisäksi analyytikot pitävät rupian laskun syynä Aasian valuuttojen jatkuvaa heikkoutta.

Kiinan juanin heikkous on asettanut Aasian valuuttamarkkinat paineen alla ja tämä on johtanut rupian heikkenemiseen, analyytikot sanovat.

”Kiinan hidas kehitys herättää uusia huolia maan talouskasvusta. Tiistaina julkaistut Kiinan talouden Caixin-palvelun PMI-tiedot olivat edelliskuukautta alhaisemmat, mikä aiheutti painetta Aasian valuuttamarkkinoille”, sanoo Swastika Investmartin johtava hyödyketutkimusanalyytikko Nirpendira Yadav.

Etelä-Korean won johti tappiota Aasian valuutoista ja laski tiistaina lähes 0,9 %. Samoin Kiinan juan laski 0,4 %

”Dollariindeksin nousu viittaa odotuksiin lähestyvästä koronnostosta, ja tämä vaikuttaa valuuttamarkkinoihin, rupia mukaan lukien”, Trivedi sanoo. Jatkossa rupian liikkeisiin vaikuttaa Federal Reserven kokous, joka on suunniteltu pidettäväksi myöhemmin tässä kuussa, analyytikot sanovat.

Lähitulevaisuudessa rupian odotetaan käyvän 82,70 ja 83,25 välillä ja heikentyvät, varsinkin jos siihen kohdistuu nousupaineita. Kauppiaat ja sijoittajat seuraavat valuutta- ja öljymarkkinoiden kehitystä ja kaikkia Federal Reserven politiikkaan liittyviä uutisia arvioidakseen rupian tulevaa kehitystä.

Samankaltaiset artikkelit