Delhin Nivedita-enklaavista Mumbain Powai Durgotsaviin: Tässä on luettelo parhaista Durga Puja Pandaleista, joissa sinun pitäisi käydä

Best Durga Puja Pandals in Delhi, Kolkata 2023

Ilma on täynnä hajua shiuli, ja voit kuulla dhaakin kaukaa, mantrojen laulamisen, vilkkaita katuja, koristeltuja katuja ja ihmisiä, jotka palaavat kotiin ääriään myöten täynnä ostoskasseja, Maa Aschen. Viisipäiväinen juhla, joka alkoi Bengalin zamindarien kodeista, on nyt kansakunnan ja maailman juhla. Durga Puja merkitsee jumalatar Durgan kotiinpaluuta ja hyvän voittoa pahasta, kun jumalatar tappoi Mahisashurin, demonin. Joulukuussa 2021 tämä festivaali sisällytettiin Unescon aineettoman kulttuuriperinnön luetteloon.

Juhlalla on emotionaalinen kiintymys jokaiseen bengaliin, olipa kyseessä Kolkata tai rajojen yli. Se on tunne kuin mikään muu. Päänähtävyys on pukeutua, vierailla pandaalien luona ja uppoutua loistoon ja ylellisyyteen. Jos vierailet Kolkatassa, löydät pandaalin joka kolkasta ja kolkasta, kaupunki ei nuku niinä päivinä. Mutta sinun ei tarvitse missata hulluutta, jos et ole paikalla tai poissa kotoa.

Kun lähestymme tämän vuoden juhlapäiviä, katsotaanpa parhaita pujapandaleja, joita vierailla muissa kaupungeissa kuin Kolkatassa:

Länsi-Delhissä sijaitsevassa Paschim Viharissa sijaitsevassa asuintalossa, joka tunnetaan Bengali-siirtokunnalla ja jossa on yli 700 asukasta, asuu pääkaupungin vanhin Durgotsav. Viisi päivää Nivedita Enklaavissa on juhla kuin mikään muu, sillä kaikki asukkaat kokoontuvat järjestämään tapahtumia, ja se tarjoaa myös tilaa pienyrityksille esitellä tuotteitaan. Tällä hetkellä 39-vuotisjuhlaansa juhliva vierailu on pakollinen vierailu nauttiaksesi pujasta kodikkaassa ilmapiirissä muiden bongien keskellä!

Jos tunnet Delhin Durga Pujan, olet todennäköisesti tietoinen CRParkissa isännöidystä pujasta. Paikan tiedetään olevan enimmäkseen bengalien asuttamaa. Ja he haluavat vierailla tässä puja-pandaalissa. Pujan aikana CR Park on vilkas paikka, ja toimikunta suunnittelee erilaisia ​​tapahtumia, jotka lisäävät yleisön intoa. Odota heidän valintaansa bhog, jotta voit nauttia suussa sulavaa prasadia ja tulla osaksi tapahtumaa, tanssia dhaakin tahdissa ja kokeilla taitojasi dhunuchi naach.

Ilman Kalibariin menemistä Durga Puja Delhissä ei olisi täydellinen. Toinen paikka, jossa Durga Pujaa on juhlittu pitkään, on Kalibari Mayur Viharissa. Kotoisa tunnelma ja herkullinen bhog houkuttelevat ihmisiä kaukaa. Lisäksi se on tunnettu vuotuisesta teemapujasta. Koska asukkaat isännöivät myös muita kulttuuritapahtumia nelipäiväisen Pujan aikana, pujaa juhlitaan ylellisesti.

Yksi Mumbain suurimmista pandaaleista on Juhu Bombay Sarbojanin Durga Puja Samity. Suuri joukko Bollywood-julkkiksia pysähtyy pandalin luona. Jos olet onnekas, saatat saada vilauksen suosikkijulkkiksistasi, kuten Kajol, Jaya Bachchan, Rani Mukherjee ja muut, jotka vierailevat tällä pandaalilla joka vuosi. Tämän pandaalin, joka tunnetaan myös nimellä ”Mukherjee Bari Pujo”, upea ulkonäkö lumoaa Mumbain asukkaita.

Durga Pujan järjestää ja järjestää Powai Bengali Welfare Association. Yksi tärkeimmistä nähtävyyksistä on jumalatar Durgan valtava idoli, joka on koristeltu upeilla koruilla. Alueelta löytyy myös bhogista aitoon bengaliruokiin, Moghlai, kotletit, kalanpoikaset ja herkulliset mishti doi, roshogolla.

Bengali Club Shivaji Parkissa juhlii Durga Pujaa toisin kuin kukaan muu! Aamu- ja iltapujassa on perinteinen tunnelma. Koska se tapahtuu Shivaji Parkin alueella, valtava alue muuttuu messuiksi, jossa on kauppoja, jotka myyvät rihkamaa, vaatteita ja esineitä! Ruokaakin toki riittää. Ja kun olet siellä, älä missaa iltaaartia.

Yksi Punen tunnetuimmista Durga Pujoista on Rohi Villa Durgotsav. Paikka on isännöinyt festivaaleja jatkuvalla innolla ja suurella kunnioituksella yli viidentoista vuoden ajan. Pandaali on huomionarvoinen ainutlaatuisuudestaan ​​ympäristöystävällisen koristeensa ansiosta. Erilaisia ​​kulttuuriohjelmia, jotka tuovat esiin bengalilaisen kulttuurin parhaat puolet, esitetään koko festivaalin ajan, joka järjestetään perinteen hengessä ja sisältää herkullisen puja bhogin.

Hyderabadin tyylikkäimmällä alueella sijaitseva Banjara Function Hall on isännöinyt tätä lupaavaa festivaalia yli 45 vuoden ajan.

Samankaltaiset artikkelit