Indeksit sulkevat vuoden 24 korkealla – Market News

Share Market Today,

Intian osakemarkkinat sulkivat torstaina viimeisen pörssipäivän huipulla, ja sekä Sensex että Nifty sulkivat lähes prosentin. Kaiken kaikkiaan sonnit hallitsivat pörssejä 24. tilikaudella huolimatta geopoliittisista jännitteistä ja inflaatiosta, joka jatkui tahmeana suurimman osan vuotta.

Nifty sulkeutui torstaina 23 326:ssa, nousussa 0,92 % eli 203 pistettä, kun taas Sensex päätti 74 000 pisteen jälkeen 73 651, eli 0,90 % eli 655 pistettä.

Tilikaudella 24 Nifty 50 hyppäsi 29 % ja päätti vuoden 22 326,90 pisteeseen, ja Sensex päätti 25 % nousuun 73 651,35 pisteeseen. Vaikka Niftyn tuotto oli korkein 14 vuoteen, lukuun ottamatta FY21-vuotta, jolloin pandemian pelot johtivat valtavaan volatiliteettiin, Sensexin tuotto oli paras lähes kymmeneen vuoteen.

Midcap- ja Smallcap-indeksit, huolimatta Intian arvopaperi- ja pörssilautakunnan ja sijoitusrahastojen johtajien huolenaiheista, menestyivät myös poikkeuksellisen hyvin, kumpikin nousivat noin 60 % – korkein 14 vuoteen.

On selvää, että sijoittajien varallisuus nousi 128,7 biljoonaa rupiaa, mikä on kaikkien aikojen korkein absoluuttisesti mitattuna.

Ei ihme, alan asiantuntijat ovat varsin innostuneita suorituskyvystä. – Kulunut vuosi oli ollut yksi parhaista vuodesta markkinoiden syvyyden laajentamisen kannalta, kun keskikokoisia yrityksiä on ollut runsaasti. Samanaikaisesti sijoitusrahastojen voima lisääntyneen vähittäiskaupan ja hallinnoitavien varojen koon kautta heijastui tarjoamalla kipeästi kaivattua vakautta Intian osakemarkkinoille”, sanoi A Balasubramanian, Birla SunLife Mutual Fundin toimitusjohtaja.

Markkinaasiantuntijoiden mukaan yksi tärkeimmistä syistä Intian markkinoiden menestymiseen oli tasainen tulo markkinoille osallistuneilta yksityissijoittajilta suoraan sekä sijoitusrahastojen kautta. Jopa ulkomaiset institutionaaliset sijoittajat (FII), jotka olivat nettomyyjiä tilikaudella 22 ja 23, kääntyivät positiiviseksi tilikaudella 24. Kaiken kaikkiaan kotimaiset institutionaaliset sijoittajat investoivat vuoden aikana peräti 2,08 biljoonaa rupiaa, ja ulkomaansijoittajat sijoittivat lähes 2,06 biljoonaa rupiaa (25 miljardia dollaria).

Kuten Kotak Mutual Fundin toimitusjohtaja Nilesh Shah sanoi: ”Viime vuosi oli unelmavuosi osakemarkkinoilla. The triveni sangam Virrat, tunteet ja perustekijät saivat markkinat lähes koko elinkaaren korkeimpaan arvostukseen. Premium-arvostuksella on kuitenkin vastuu täyttää / ylittää odotukset.”

Intian markkinat seurasivat globaalia mallia useimpien avainindekseiden noustessa vuoden aikana. Toisin sanoen avainindeksit Yhdysvalloissa ja Euroopassa, Ison-Britannian FTSE 100 -indeksiä lukuun ottamatta, ovat nousseet 16-40 % välillä viimeisen vuoden aikana. FTSE 100 on noussut noin 8 % vuodessa.

Jatkossa FY25 voi olla vuosi, jolloin sijoittajat saattavat joutua hillitsemään tuotto-odotuksiaan. ”Markkinat voivat kuitenkin kääntyä nykyisestä optimismista pessimismiin, kuten Covid-aikoina”, sanoi Kotakin Shah.

VK Vijayakumar, Geojit Financial Servicesin johtava sijoitusstrategi, oli samaa mieltä siitä, että sijoittajien ei pitäisi odottaa FY25:n olevan samanlainen kuin FY24, etenkään pienten ja keskisuurten yhtiöiden osakkeiden osalta. ”Näkemyksemme on, että tulevana vuonna laajemmilla markkinoilla esiintyy huonoja tuloksia, koska markkinoilla on huolta arvostuksista”, hän sanoi.

Balasubramanian uskoo kuitenkin, että härät pyörittävät näyttelyä todennäköisesti myös tulevalla tilikaudella. Hän uskoo, että nousun pitäisi jatkua, kun otetaan huomioon, että talouskasvu kiihtyy edelleen, mitä tukee myös julkisen talouden alijäämän supistuminen ja myös vakaana koron laskun myötä.

Samankaltaiset artikkelit