Binancen perustaja CZ menetti 12 miljardia dollaria kryptokaupan romahtaessa – Digital Transformation News

In recent months, the crypto exchange has found itself isolated

New Yorkissa petoksesta tuomittu Sam Bankman-Fried ei ole ainoa salauksen perustaja, joka tuntee kuumuutta.

Bloomberg Billionaires -indeksi leikkasi arviotaan kryptopörssin Binancen tuloista 38 prosenttia sen jälkeen, kun tiedot osoittivat yrityksen volyymien laskeneen tänä vuonna. Tämä pyyhki 11,9 miljardia dollaria Binancen perustajan Changpeng Zhaon, joka tunnetaan nimellä CZ, omaisuudesta ja pudotti hänet 17,2 miljardiin dollariin.

CZ, 46, oli osansa tapahtumissa, jotka joutuivat Bankman-Friedin liittovaltion tuomioistuimeen. Marraskuussa Binancen perustaja ilmoitti likvidoivansa FTX:ään liittyvän tokenin sen jälkeen, kun raportti, jonka mukaan Bankman-Friedin hedge-rahasto Alameda Research omisti myös suuren aseman siinä. Jotkut FTX-asiakkaat ryntäsivät nostamaan rahaa, eikä pörssi pystynyt pysymään nostojen nousussa. Alle viikkoa myöhemmin se julisti konkurssiin.

Tämä nollasi Bankman-Friedin oman omaisuuden sen jälkeen, kun se oli huipussaan 26 miljardissa dollarissa viime vuoden maaliskuussa.

Indeksi laskee Binancen tuotot käyttämällä salausseurantapalveluiden Coingeckon ja Coinpaprikan spot- ja johdannaiskaupan tietoja.

Binance kasvatti markkinaosuutta aiemmin tänä vuonna ja saavutti 62 %:n kaikista pörssi kryptokaupoista ensimmäisellä vuosineljänneksellä suosituille kauppapareille tehdyn nollamaksupromootion ansiosta. Kun tarjous päättyi, Binancen osuus putosi 51 prosenttiin kolmannen vuosineljänneksen lopussa tutkimusyhtiö CCDatan mukaan.

Binancen edustajat eivät vastanneet kommenttipyyntöön.

Viime kuukausina krypto-pörssi on huomannut olevansa yhä enemmän eristyksissä perinteisestä rahoitusjärjestelmästä.

Securities and Exchange Commission haastoi Binancen oikeuteen kesäkuussa, ja Commodity Futures Trading Commission seurasi sitä aiemmin tänä vuonna, koska se karkasi sääntöjä, jotka antoivat yhdysvaltalaisille käyttäjille mahdollisuuden käyttää Binancea. Sääntelyviranomaiset väittivät, että yrityksellä ei ollut riittävää rahanpesun valvontaa, liioiteltuja kaupankäyntimääriä ja väärinkäsiteltyä asiakkaiden omaisuutta. Binance kiistää syytökset ja taistelee niitä vastaan ​​oikeudessa.

Kesäkuussa Bloombergin varallisuusindeksi leikkasi Binancen Yhdysvaltain pörssin arvon nollaan, kun se ilmoitti, ettei se enää käy kauppaa dollareissa, mikä pienensi volyymit dramaattisesti. Binance.US:n arvo oli 4,7 miljardia dollaria maaliskuun 2022 rahoituskierroksella, kun taas CZ:n nettovarallisuus saavutti 96 miljardin dollarin huippunsa saman vuoden tammikuussa.

Kipu ei ole rajoittunut Binanceen, sillä sääntelyn epävarmuus ja nousevat korot tekevät muista sijoituksista houkuttelevampia. Coinbase Global Inc.:n spot-kaupankäyntimäärät laskivat 52 % kolmannella neljänneksellä edellisvuodesta CCDatan mukaan.

Samankaltaiset artikkelit