RBL Bankin, Bajaj Financen osakkeet putoavat, kun korttisopimusta jatketaan vuodella – Pankki- ja rahoitusuutiset

Bajaj Finance, RBL Bank, Reserve Bank of India, RBI, Bajaj Finance, top news, latest news, business news,

Bajaj Financen ja RBL Bankin osakkeet laskivat tiistaina sen jälkeen, kun Intian keskuspankki (RBI) myönsi vuodella jatkoaikaa näiden tahojen yhteisbrändäyskumppanuudelle.

CNBC-TV18:n tiistaina julkaiseman raportin mukaan jatkoaika on vähemmän kuin Bajaj Financen pyytämä aika. Bajaj Financen osakkeet laskivat 2 % ja RBL Bankin osakkeet lähes 5 % päivän sisäisessä kaupassa tiistaina uutisraportin julkistamisen jälkeen.

27. lokakuuta Bajaj Finance oli hakenut pidempää jatkoa luottokorttisuhteilleen RBL Bankin kanssa. Alkuperäinen lupa oli kahdeksi vuodeksi.

Raportin mukaan RBI on osoittanut vakavia puutteita Bajaj Financen RBI:n normien noudattamisessa. Uusi pidennys nykyisestä yhden vuoden ajanjaksosta on tarkistettavana.

Bajaj Financen tiedottajat kieltäytyivät kommentoimasta raporttia. ”RBL Bankilla ja Bajaj Finance Limitedillä on pitkäaikainen co-brand-kumppanuusjärjestely, joka uusittiin joulukuussa 2021 viideksi vuodeksi. Jatkamme yhteistuotemerkkien korttien myöntämistä RBI:n ohjeiden mukaisesti”, RBL Bankin tiedottaja kertoi FE:lle.

Vuonna 2021 RBL ja Bajaj Finance olivat julistaneet yhteisbrändätyn kumppanuussopimuksen viideksi vuodeksi. He olivat alun perin saaneet kahden vuoden luvan RBI:lta. Kuitenkin, kun se haki jatkoa tänä vuonna, sääntelijä antoi sen vain vuodeksi, sanoivat alan lähteet.

Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun Bajaj Finance kohtaa sääntelyhaasteita. Marraskuussa RBI pyysi yritystä lopettamaan uusien lainojen myöntämisen ”eCOM” ja ”InstaEMI Card” kautta, koska se ei noudata digitaalisen lainauksen ohjeita.

Tällä hetkellä monet pankkien ulkopuoliset rahoitusyritykset, kuten Bajaj Finance, tarjoavat luottokortteja asiakkailleen yhteistyössä pankkien kanssa. Yhtiön emoyhtiö Bajaj Finserv on tehnyt yhteiskumppanuuksia RBL Bankin ja DBS Bankin kanssa.

Näiden kumppanuuksien avulla ei-pankkilainanantaja voi hyödyntää luottokorttikulujen jyrkkää nousua. Äskettäisessä muistiinpanossa välitys Motilal Oswal Financial totesi, että kumppanuus Bajajin kanssa muodostaa 60-65% uusien korttien liikkeeseenlaskuista.

RBL Bankin vuosikertomuksen 2022-23 (huhti-maaliskuu) mukaan se on yksi Intian suurimmista luottokorttiyhtiöistä voimassa olevien korttien markkinaosuudellaan yli 5 %.

Samankaltaiset artikkelit