ICICI Securitiesin osakkeet putosivat yli 4 %, kun osakkeenomistajat hyväksyivät listauksen poistamisen – Market News

ICICI Securities, resignation, Kedar Deshpande, alternate career opportunities

ICICI Securitiesin osakkeet putosivat yli 4 % sen jälkeen, kun Intian johtavan välitysyrityksen osakkeenomistajat hyväksyivät yhtiön listauksen poistamisen. Sen osakkeenomistajat hyväksyivät ICICI Securitiesin listalta poistamista koskevan järjestelyn, mikä johti sen muuttamiseen ICICI Bankin kokonaan omistamaksi tytäryhtiöksi.

Klo 9.15 ICICI Securitiesin osakkeiden havaittiin käyvän laskussa yli 4 % ja saavuttivat NSE:n päivän alimman 708 Rs:n.

Tänään julkistetun osakkeenomistajien äänestyksen tulokset osoittavat, että noin 72 % osakkeenomistajien äänistä annettiin ICICI Securitiesin ja ICICI Bankin yhdistämisen puolesta listaamisen jälkeen.

Järjestelyn ehtojen mukaan ICICI Securitiesin osakkeenomistajat saavat 67 ICICI Bankin osaketta jokaista 100 ICICI Securitiesin osaketta kohden.

Vaikka 83,8 prosenttia julkisista institutionaalisista osakkeenomistajista äänesti ehdotuksen puolesta, vain 32 prosenttia äänistä oli julkisten ei-instituutioosakkaiden joukossa. Siitä huolimatta merkittävät institutionaaliset omistukset ICICI Securitiesissa varmistivat ehdotuksen hyväksymisen.

ICICI Securitiesin hallitus oli viime vuonna hyväksynyt osakkeidensa listalta poistamisen järjestelyn, jonka mukaan ICICI Bank antaisi osakkeita ICICI Securitiesin julkisille osakkeenomistajille ja tekisi siitä käytännössä kokonaan omistamansa tytäryhtiön.

Viime vuoden marraskuussa ICICI Securities sai BSE:ltä ja NSE:ltä ”Ei vastalausetta” ja ”Ei kielteisiä huomautuksia” -kirjeet, ja tammikuussa NCLT hyväksyi fuusion.

ICICI Bank aikoo yhdistää 75 %:n tytäryhtiönsä ICICI Securitiesin itsensä kanssa tarjoamalla sijoittajille 0,67 ICICI Bankin osaketta jokaista ICICI Securitiesin osaketta kohden. Erityisesti suurin julkinen osakkeenomistaja, Norges Fund Investment Bank, on äänestänyt ICICI Securitiesin listalta poistamista koskevan ehdotuksen puolesta, kun taas Quantum Mutual Fund äänesti sitä vastaan.

Quantum Mutual Fund arvioi, että sulautuminen voisi johtaa vähintään 6,08 miljoonan ruplan nettotappioon sen osuudenomistajille. Rahastoyhtiö väittää, että ICICI Bankin ehdotus aliarvostaa ICICI Securitiesia, mikä tarjoaa ICICI Bankille pääsyn ICICI Securitiesin koko liiketoimintaan halvemmalla kuin reilu markkinahinta.

Samankaltaiset artikkelit