Lisääntyvä volatiliteetti pitää markkinat reunalla – Market News

Share Market Today, Share Market Live

Laajemmat markkinat joutuivat myyntipaineiden alla tiistaina, kun kasvava volatiliteetti ja korkeat arvostukset tarjosivat sijoittajille reseptin voittojen varaamiseen. BSE:n smallcap- ja midcap-indeksi korjaantui jopa 2 % joka päivä, kun taas volatiliteettiindeksi India VIX nousi yhdeksäntenä peräkkäisenä päivänä 17.01:een.

Tämä oli kolmas peräkkäinen laskusessio molemmille laajemmille markkinaindekseille sen jälkeen, kun ne saavuttivat elinkaarensa korkeimmat tasot päivänsisäisessä kaupankäynnissä 3. toukokuuta.

Tiistaina BSE Smallcap -indeksi laski 1,7 % 45 920,86 pisteeseen, kun taas BSE Midcap -indeksi laski 1,9 % 41 211,15 pisteeseen. Samaan aikaan Nifty päätyi 0,6 % alemmaksi 22 302,50 pisteeseen ja Sensex 0,5 % 73 511,85 pisteeseen. Myös sijoittajien kokonaisvarallisuus pieneni 4,87 biljoonalla rupialla 398,4 biljoonaan rupiaan.

HDFC Securitiesin vähittäiskaupan tutkimuksen johtaja Deepak Jasani sanoi, että markkinat pysyvät epävakaina, kunnes yleisvaalien tulokset julkaistaan ​​4. kesäkuuta. Hän sanoi, että sijoittajat jatkavat todennäköisesti myyntiä nousussa.

Myös vertailuindeksit ovat noudattaneet samaa trendiä, vaikka myynti on ollut jyrkkää laajemmilla markkinoilla. Tiistain myynti oli laajapohjaista: 2 794 osaketta päättyi BSE:n laskuun ja 1 034 osaketta nousi.

Markkinatoimijat sanoivat, että lisääntyvä volatiliteetti olisi saattanut osan sijoittajista sulkemaan velkaantuneita positioita. Tämän lisäksi tuloskauden viimeisellä osuudella olisi voinut tapahtua korjauksia joissakin osakkeissa, joiden tuloskehitys ei oikeuttanut rikkaita arvostuksia, analyytikot sanoivat.

Keskisuurten ja pienten yhtiöiden osakkeiden liiallisista arvostuksista on ollut huolta maaliskuusta lähtien. Tästä huolimatta laajemmat markkinat ovat osoittaneet joustavuutta.

Jatkuva volatiliteetti on aiheutunut pääasiassa hermostuneisuudesta meneillään olevien parlamenttivaalien keskellä.

Intia VIX, joka on mittari sijoittajien odotuksille markkinoiden volatiliteetista seuraavien 30 päivän aikana, nousi tiistaina yhdeksättä peräkkäistä istuntoa Lok Sabha -äänestysten keskellä.

Indeksi nousi tiistaina 3 % 17,05 tasolle. Tämän ansiosta se on nyt noussut huikeat 67 % yhdeksässä istunnossa.

Markkinatoimijat odottavat mittarin nousevan entisestään kohti 22-25 tasoa ennen 4.6. pidettävää ääntenlaskentaa.

Samankaltaiset artikkelit