Neljälle osalle rakennettu sähköauton törmäysturvallisuus sanoo Tatan Mohan Savarkar – Express Mobility News

ev crash test

Jatkuvassa pyrkimyksessä kohti liikenneturvallisuutta ja turvallisempia autoja yksi valmistaja loistaa. Tata Motors on asettanut vertailuarvon viiden tähden turvaluokitelluille ajoneuvoille, ja se on ollut tärkeä tekijä turvallisuuden tekemisessä autojen ostossa. Turvallisten autojen rakentamisen taito on levinnyt Tata-ajoneuvojen valikoimaan, jopa äskettäin esitellyissä Bharat NCAP (BNCAP) -testeissä.

Kuitenkin, pätevätkö nämä törmäystestit, kun alan sähköautojen määrä kasvaa? Puhuessaan Express Mobilitylle Tata Motorsin henkilöajoneuvoosaston tuotepäällikkö Mohan Savarkar sanoo: ”Näissä testeissä on kaksi osaa, joista ensimmäinen koskee ajoneuvon matkustajia ja jalankulkijoita. – nämä ovat samoja kuin ICE:t.”

Toinen osa käsittelee autoon lisättyjä sähkökomponentteja. Nämä kuuluvat AIS 98:n ja AIS 99:n piiriin, jotka ovat pakollisia kaikille autonvalmistajille, joten kukaan ei voi ohittaa näitä sertifikaatteja. Nämä kattavat neljä näkökohtaa – korkean jännitteen, joka varmistaa, että korkeajännitteiset osat eivät joudu kosketuksiin kehon kanssa törmäyksen aikana.

”Energia on toinen näkökohta, koska joissakin komponenteissa on vähemmän jännitettä, mutta enemmän energiaa”, lisää Savarkar. Kolmas on akun ja sähkökomponenttien tunkeutuminen matkustamoon törmäyksen aikana, mikä on samanlainen kuin ICE, jossa komponentit tulee pitää poissa ohjaamosta. ”Viimeinen on eristys, jossa sähköisten osien ja ajoneuvon korin osien on oltava minimiarvossa.” Tämä varmistaa, että matkustajat on eristetty sähkökomponenteista.

Lisäksi sähköautossa on otettava huomioon myös se, että akku ja moottorin osat ovat raskaampia, mikä tarkoittaa, että niillä on enemmän inertiaa kolarissa. CPO sanoo tähän: ”Tällaisessa tilanteessa niinkin vähäinen asia kuin jarruttaminen vaatii enemmän vaivaa. Niiden on oltava tiettyjen parametrien ja määräysten mukaisia.”

Koska energiaa on lisätty, autolla on oltava keinoja ottaa ne vastaan. Törmäystestien nopeudet ovat kuitenkin nousseet vuosien varrella, ja BNCAP-testejä testataan tällä hetkellä nopeudella 64 km/h. Tiettyjen standardien noudattaminen on tehnyt Tata SUV:ista suosittuja, kuten Nexonin ICE- ja EV-muodoissaan, sekä Punchin, joka oli maaliskuussa 2024 myydyin ajoneuvo.

Samankaltaiset artikkelit