Kulta keskittyy Fedin haukkamaisiin kommentteihin ja geopoliittiseen jännitteeseen; Lue lisää – Markkinauutiset

Gold Prices today

Kultaisen kesäkuun futuurisopimukset kävivät kauppaa hieman korkeammalla, 72 536 per 10 grammaa MCX:llä, kun Yhdysvaltain keskuspankin puheenjohtajan Jerome Powellin haukkaat kommentit vaikuttivat edelleen markkinoihin. Hän sulki pois mahdollisuuden useisiin koronlaskuihin Yhdysvalloissa tänä vuonna.

”Hintanäkymät ovat vakaat, sillä Länsi-Aasiassa jatkuva jännitys tukee turvasatamakysyntää, kun taas kasvavat odotukset koronlaskujen vähenemisestä Yhdysvalloissa torjuivat osan nousupaineista”, sanoi Geojit Financial Services.

Geopoliittisen jännitteen lisääntymisen puute painosti myös metallia, sanoi Praveen Singh, BNP Paribasin Sharekhanin perusvaluutoista ja hyödykkeistä vastaava varatoimitusjohtaja. Myös keltainen metalli näki härkärallin johtuen keskuspankkien ennätysostoista vuosina 2022 ja 2023. Tämän tarkoituksena oli vähentää niiden riippuvuutta Yhdysvaltain dollarista ja suojautua talouden epävarmuustekijöiltä. Keskuspankkien lisäksi myös vähittäiskauppa Intiassa ja Kiinassa osti kultaa voimakkaasti.

”World Gold Council odottaa vuoden 2024 olevan jälleen kerran keskuspankkien voimakkaan oston vuosi”, Sharekhan sanoi tutkimusraportissa. Maailman kultaneuvoston mukaan Kiinan tukkumyynnin kysyntä laski maaliskuussa, vaikka sijoittajat ostavat edelleen korkeilla hinnoilla. ”Kullan odotetaan laskevan edelleen pian, elleivät geopoliittiset jännitteet nouse uudelleen esiin. Metallin tuki on 2320-2300 dollaria, kun taas vastus on 2400-2450 dollaria”, Singh lisäsi.

Lisäksi Yhdysvaltain kymmenen vuoden tuotot korjautuivat alemmaksi, kun tuotot asettuivat 1,72 % alemmaksi 4,59 prosenttiin. Tämän seurauksena Yhdysvaltain dollariindeksi 105,96:ssa oli 0,35 % alempi.

Euroopan unioni aikoo määrätä Iranille uusia pakotteita. Se voi myös vaikuttaa hintoihin lähitulevaisuudessa.

Samankaltaiset artikkelit