RBI tarkistaa UPI-tapahtumarajoja! Sairaaloiden ja oppilaitosten maksut nostettiin 5 000 rupiaan; E-mandaattimaksut nousevat jopa 1000 000 rupiaan – Tärkeimmät tiedot sisällä

RBI MPC News Update: The RBI announced the establishment of a 'Fintech Repository' to gain deeper insights into developments within the fintech ecosystem

Intian keskuspankki ilmoitti UPI-maksurajojen tärkeimmistä tarkistuksista perjantaina. RBI on nostanut sairaaloiden ja oppilaitosten UPI-maksurajan 5 miljoonaan rupiaan. Aiemmin se oli 1 000 ruplaa. RBI on myös nostanut toistuvien maksujen sähköisten valtuuksien ylärajaa 1 000 rupiaan.

Kahden kuukauden rahapolitiikan julkistamisen yhteydessä joulukuussa keskuspankin pääjohtaja Shaktikanta Das ilmoitti, että Unified Payments Interface (UPI) -tapahtumien eri luokkien rajoitukset tarkistetaan säännöllisesti.

RBI:n kuvernööri sanoi, että ehdotus sisältää sairaaloille ja oppilaitoksille suoritettavien maksujen UPI-tapahtumarajan korotuksen 1000 rupiasta 5 000 rupiaan tapahtumaa kohden.

Korotetun rajan tarkoituksena on helpottaa kuluttajia suorittamaan suurempia summia UPI-maksuja koulutus- ja terveydenhuoltotarkoituksiin. Lisäksi Shaktikanta Das korosti toistuvien maksujen e-mandaattien kasvavaa suosiota asiakkaiden keskuudessa.

Nykyisen e-mandaattikehyksen mukaan ylimääräinen todennustekijä (AFA) on välttämätön toistuville tapahtumille, jotka ylittävät 15 000 Rs. Reserve Bankin kuvernööri Shaktikanta Das ehdotti kuitenkin tämän rajan korottamista 1 lakhiin rupiaan tapahtumaa kohden toistuvissa maksuissa, joihin liittyy sijoitusrahastomerkintöjä, vakuutusmaksuja ja luottokorttimaksuja. Hän korosti, että tällä toimenpiteellä pyritään edelleen tehostamaan sähköisten mandaattien käyttöönottoa.

Lisäksi RBI ilmoitti ”Fintech Repositoryn” perustamisesta saadakseen syvempää näkemystä fintech-ekosysteemin kehityksestä ja tarjotakseen tukea alalle. Governor Das mainitsi, että tämä tietovarasto, jonka Reserve Bank Innovation Hub ottaa käyttöön huhtikuuhun 2024 mennessä tai aikaisemmin, kannustaa finanssiteknologiaa tarjoamaan vapaaehtoisesti olennaista tietoa.

Lisäksi todettiin, että rahoitusyksiköt, kuten pankit ja NBFC:t Intiassa, tekevät yhä enemmän yhteistyötä fintech-yritysten kanssa. Kuvernööri Das pani merkille RBI:n pyrkimykset perustaa pilvipalvelu Intian rahoitussektorille, jotta voidaan vastata pankkien ja rahoituslaitosten hallinnoiman tietomäärän kasvuun. Tämän toiminnon tavoitteena on parantaa tietoturvaa, eheyttä ja yksityisyyttä sekä helpottaa skaalautuvuutta ja varmistaa liiketoiminnan jatkuvuus. Tämän pilvipalvelun käyttöönotto on tarkoitus ottaa vaiheittain käyttöön keskipitkällä aikavälillä.

Samankaltaiset artikkelit