Intian kiinteistöt nousussa: Tulevaisuuden mielialapisteet saavuttavat uusia korkeuksia vuoden 2023 toisella neljänneksellä

Indian Real Estate on the Rise: Future sentiment score reaches new heights in Q2 2023

Intian kiinteistöjen positiivinen ilmapiiri heijastui maan vakaasta talouskehityksestä vuoden 2023 toisella neljänneksellä, kuten Knight Frank Intian ja National Real Estate Development Councilin (NAREDCO) yhdessä laatimassa Real Estate Sentiment Indexin 37. painoksessa kerrottiin. Se osoitti myös kasvavaa luottamusta alaa kohtaan.

”NCR:n kiinteistömarkkinoiden tunnelma on ylivoimaisen myönteinen. Sen taustalla ovat ensisijaisesti hyvämaineiset kehittäjät, jotka tunnetaan oikea-aikaisista projektitoimituksistaan, sitoutumisestaan ​​luvattuihin mukavuuksiin ja rakentamisen laadusta. RBI:n äskettäisen koronnoston tauon lisäksi maan vakaa talouskehitys, kasvuennusteet ja Covidin jälkeinen asuntohalu ovat myös olleet merkittävässä roolissa. Lisäksi suosio on muuttunut kohti suurempia koteja, joissa on kaikki asuntokompleksin sisällä olevat tilat, sanoo Manoj Gaur, Gaurs Groupin toimitusjohtaja.

Raportin mukaan Current Sentiment Index Score nousi 57:stä 63:een huhti-kesäkuussa 2023, mikä viittaa merkittävästi optimismiin edelliseen kuuteen kuukauteen verrattuna. Yli 50 pistemäärä edustaa optimismia, 50 neutraalia asennetta ja alle 50 pessimismiä.

”Tämä optimismin kasvu johtuu pääasiassa tekijöistä, kuten tukipolitiikasta ja jatkuvasta kysynnästä asunto- ja toimistovuokraussegmenteissä. Kiinteistökehittäjänä olemme iloisia voidessamme katalysoida tätä mielialan nousua. Suhtaudumme innostuneesti maan kasvutarinaan ja ohjaamme alan asiakastyytyväisyyspainotusta; mieliala vain nousee”, sanoo County Groupin johtaja Amit Modi.

Rajjath Goel, MRG Groupin toimitusjohtaja, sanoo: ”Tulevaisuuden mielialapisteet heijastavat horjumatonta optimismia Intian kiinteistöalalla. Se osoittaa, että jokainen alan sidosryhmä odottaa positiivisten näkymien tulevan lähikuukausina itseään paremmin. Myymättömien varastojen määrä on laskussa. RBI on ilmoittanut koronnostojen päättymisestä, luksuskiinteistöjen kysyntä on tervettä, ja odotamme tämän trendin jatkuvan tänä vuonna.

Myös Future Sentiment Score parani, kun se nousi vuoden 2023 ensimmäisen neljänneksen 61:stä 64:ään toisella neljänneksellä. Osana indeksiä tehdystä kyselystä kävi ilmi, että 55 prosenttia vastaajista odottaa asuntojen myynnin lisääntyvän seuraavan kuuden kuukauden aikana, kun se edellisellä neljänneksellä oli 48 prosenttia.

”Intian keskuspankin päätös keskeyttää koronnosto on ollut keskeinen rooli luottamuksen lisäämisessä kysynnän kestävyyteen. Sijoittajat eivät ole palanneet alalle, vaan myös loppukäyttäjien kysyntä jatkuu korkeana. Keskus- ja osavaltiohallitusten ennakoivan politiikan lisäksi niiden ponnistelut infrastruktuurin parantamiseksi ovat myös vaikuttaneet tähän”, sanoo Ashwinder R Singh, Bhartiya Urbanin toimitusjohtaja-asunto.

Myös toimistovuokraus jatkaa kasvuaan tulevina kuukausina. Asiantuntijat suhtautuvat edelleen toiveikkaasti Intian kasvunäkymiin ja odottavat toimistovuokrauksen lisääntymistä yritysten, työtilaoperaattoreiden ja kansainvälisten yritysten vahvan kysynnän vuoksi.

Toimiala pysyy varovaisen optimistisena seuraavan kuuden kuukauden suhteen maan vakaan talouskehityksen ja positiivisen jatkokehityksen vauhdittamana. Koska kiinteistöalan kehitys jatkuu, Intian markkinoiden sidosryhmät ovat toiveikkaita kukoistavan sektorin suhteen lähitulevaisuudessa.

Samankaltaiset artikkelit