Jana Small Finance Bank täyttää IPO-hakemuksen SEBI:n kanssa Rs 575 op liikkeeseen

Jana Small Finance Bank

Intialainen lainanantaja Jana Small Finance Bank on jättänyt uudelleen listautumisannin hakemuksensa kaksi vuotta sen jälkeen, kun se peruutti aiemman suunnitelmansa pandemian vuoksi. Paikalliset markkinasäännökset edellyttävät pankin julkistamista tänä vuonna. Listautumisannin piiriin kuuluu uusi, enintään 575 miljoonan ruplan arvoinen osakeanti ja enintään 4,1 miljoonan osakkeen myyntitarjous, kuten silakkaesitteessä todetaan. Axis Capital, ICICI Securities ja SBI Capital Markets toimivat pääjohtajina Bengalurussa toimivan pankin listautumisannissa.

Jana Small Finance Bank aloitti toimintansa pienenä rahoituspankina maaliskuussa 2018 ja jätti listautumisannin huhtikuussa 2021, jota pandemian vuoksi jouduttiin lykkäämään. Intian keskuspankki määrää, että kaikkien pienten rahoituspankkien on listattava viiden vuoden kuluessa toiminnan aloittamisesta.

Mikrorahoituslainojen osuus pankin lainasalkusta oli 31. maaliskuuta noin 44,6 % ja loput vakuudellisia ennakkoja, mukaan lukien lainat mikro-, pk- ja keskisuurille yrityksille, ei-pankkirahoitusyhtiöille sekä kultalainoja. Pankin talletukset olivat yhteensä 16 330 miljoonaa rupiaa 31. maaliskuuta.

Omaisuuserien laadusta voidaan todeta, että 31. maaliskuuta pankin järjestämättömät bruttovarat (NPA) olivat 7,09 miljardia rupiaa, mikä on laskua edellisen vuoden 757 miljoonasta rupiasta. NPA-suhde oli 3,9 %, mikä on korkein AU:n kaltaisten vastaavien joukossa. Small Finance Bank, Equitas Small Finance Bank ja Ujjivan Small Finance Bank. Pankin brutto NPA-suhde oli 6,7 % 31.3.2021.

Jana Pienrahoituspankin 2021 listautumishakemus

Vuonna 2021 pankin liikkeeseenlasku sisälsi 700 miljoonan ruplan arvoisen osakeannin ja olemassa olevien osakkeenomistajien tekemän jopa 92 53 659 osakkeen myyntitarjouksen, osoitti Sebille jätetty red silakka-esite (DRHP). Listautumisannista odotettiin 1 100 miljoonaa rupiaa.

Samankaltaiset artikkelit