Barclays varoittaa, että Britannian vähittäispankkiin kohdistuu paineita, mikä nostaa takaisinostoa

barclays

Barclays varoitti torstaina kasvavasta paineesta Ison-Britannian liiketoimintaansa kohtaan ja jätti ennusteet huomiotta investointipankkilleen, koska globaali yrityskauppojen taantuma jatkuu, ja sen osakkeet laskivat, vaikka ilmoittivat suuremmasta osakkeiden takaisinostosta. Brittipankki raportoi ensimmäisen vuosipuoliskon voitoksi ennen veroja 4,6 miljardia puntaa (6 miljardia dollaria), mikä vastaa keskimääräistä analyytikkoennustetta 4,5 miljardia puntaa ja suurempi kuin 3,7 miljardia puntaa vastaavana ajanjaksona vuosi sitten.

”750 miljoonan punnan takaisinosto on hopeareuna siinä vuosineljänneksessä, joka oli vaatimattoman pettymys tulojen kannalta, kun vain Iso-Britannia on mukana”, Jefferies sanoi huomautuksessa, jossa vihjattiin, että Barclaysin alentuneet ohjeet marginaaleista Britanniassa herättivät kysymyksiä sen tulevasta tuloksesta. . Barclaysin osake avautui 5 % laskuun.

Pankki sanoi, että sen nettokorkomarginaali (NIM) – keskeinen kannattavuuden mittari – Isossa-Britanniassa putoaa nyt todennäköisesti vuoden loppuun mennessä alle puolivuotistason 3,2 prosentin, kun aiemmat ohjeistukset olivat tämän tason yläpuolella. olisi todennäköisesti 3,15 prosenttia. JPMorganin pankkianalyytikot sanoivat odottavansa pientä luokitusta Barclaysin tulevalle tulokselle, mikä johtuu osittain Britannian marginaaleista, kun kilpailu kiristyy ja kotitaloudet kohtaavat elinkustannuspaineita.

Nousevat korot Barclaysin päämarkkinoilla Isossa-Britanniassa ja Yhdysvalloissa ovat lisänneet tuloja, mutta ne myös puristavat lainaajia ja lisäävät riskiä lainojen laiminlyönnistä. Pankki varasi kuuden kuukauden aikana 896 miljoonaa puntaa mahdollisesti haihtuvia lainoja varten, yli kaksinkertainen edellisvuoden 341 miljoonan punnan maksuun verrattuna.

Barclays ilmoitti investointipankkinsa tulojen 10 prosentin laskusta – puuttuivat analyytikkoennusteet – ja sen korko-, valuutta- ja hyödykeosaston tuotot laskivat 6 prosenttia 2,97 miljardiin puntaa ja osakeyksikön tuotot putosivat 49 prosenttia 1,3 miljardiin puntaa.

Yhdysvaltalaiset pankkijättiläiset, kuten Goldman Sachs ja Citigroup, raportoivat aiemmin tässä kuussa heikkoja tuloksia investointipankkitoiminnassa, vaikkakin kilpailevan JPMorganin rahoitusjohtaja Jeremy Barnum sanoi nähneensä vihreitä versoja nousemassa esimerkiksi osakeannissa.

Myös eurooppalaiset kilpailijat kamppailevat, kun Deutsche Bank raportoi keskiviikon investointipankkien tulojen laskevan tänä vuonna sen sijaan, että ne pysyisivät ennallaan. Useat sijoittajat kertoivat Reutersille tässä kuussa, että he halusivat pankin asettavan etusijalle pääoman palauttamisen osakkeenomistajille sen sijoittamisen sijaan sen jälkeen, kun lainanantaja suoritti 500 miljoonan punnan takaisinoston huhtikuussa.

Samankaltaiset artikkelit