Vaikutus Intian ulkoiseen sektoriin, kasvu marginaalista

rbi, bank non-food credit, banking and finance, banking sector,

Fitchin päätös alentaa Yhdysvaltain hallituksen luottoluokitusta pykälällä ylimmältä tasolta tuskin vie loistoa Yhdysvaltain valtion rahastoista turvallisimpana ja likvideimpänä sijoitusvaihtoehtona globaalille rahoituspääomalle, sillä dollarin varanto tukee jatkossakin markkinoiden tunteita. ekonomistit ja kauppaanalyytikot sanoivat.

Koska Yhdysvallat yrittää säätää valuuttansa vaihtoarvoa kompensoidakseen luottoluokittajien toiminnan valuuttamarkkinoilla marginaaliset vaikutukset, kehittyvien markkinointivaluuttojen, kuten Intian rupian, vahvistuminen voi olla marginaalista ja lyhytaikaista. .

Tietenkin, jos Yhdysvaltain valtiovarainministeriö jatkaa kovenemistaan ​​lähitulevaisuudessa, sillä voi olla vaikutusta joukkolainojen tuottoon kaikkialla maailmassa ja kasvattaa investointisyklin kynnyksellä olevan Corporate Indian ulkoisten lainojen kustannuksia.

Viime aikoina intialaisten yritysten ulkomailla on ollut kiire lainanottoon – kesäkuun neljänneksellä intialaisten yritysten allekirjoittamat EKP:t nousivat 12 miljardiin dollariin, mikä on lähes kolme kertaa vuoden takaiseen verrattuna, ja suurin osa varoista kerätään ilmeisesti sijoitustoimintaan. .

”Lyhyellä aikavälillä saattaa esiintyä häiriöitä (Intian markkinoilla). Keskipitkällä ja pitkällä aikavälillä tämä luokituksen alentaminen ei kuitenkaan vaikuta kasvuumme. Intia on jo laskenut kasvua 24 tilikaudella (6-6,5 prosenttiin 7,2 prosentista vuonna 23), koska kehittyneiden maiden hidastuminen vaikuttaa tavaroihimme ja palveluihimme, NR Bhanumurthy, Bengalurussa toimivan BASE-yliopiston varakansleri, sanoi.

Jotkut riippumattomat tarkkailijat olivat jo ennen Fitch-päätöstä ilmoittaneet, että Intian tavaravienti kuluvalla tilikaudella on pienempi kuin viime vuonna. Lisäksi palveluviennin vauhti on hidastunut, ja huhti-kesäkuun neljänneksellä kasvu oli vain 5 %, kun viime tilikaudella nähtiin 27 %.

Fitchin siirto ei tietenkään ollut täysin odottamaton, sillä se oli kaksi kuukautta sitten varoittanut Yhdysvaltain luottoluokituksen olevan uhattuna vedoten maan velkarajoitukseen vallinneeseen epävarmuuteen.

Pitkittyneen heilahtelun mahdollisuuden minimoi myös se tosiasia, että S&P:n samanlainen Yhdysvaltain luokituksen alentaminen vuonna 2011 (se on jatkunut sittemmin) johti vain suurempiin sijoituksiin Yhdysvaltain valtion rahastoihin osakemyynnissä.

Joukkovelkakirjamarkkinoiden välitön reaktio Fitchin liikkeelle oli suhteellisen maltillinen. ”Osakkeet ja joukkovelkakirjat palautuvat normaaliksi seuraavien istuntojen aikana. Valuuttavaikutus korjaantuu myös, vaikka meidän on katsottava viikon verran. Investointivirrat eivät siirry pois tämän (Fitchin luokituksen) muutoksen takia”, Bank of Barodan pääekonomisti Madan Sabnavis sanoi.

Geojit Financial Servicesin pääsijoitusstrategin VK Vijayakumarin mukaan ”Yhdysvaltain 10 vuoden joukkolainojen tuotto yli 4 % ja dollariindeksin nousu 102:een ovat lähiajan negatiivisia kehittyville markkinoille. Mutta on tärkeää huomata, että alennus ei kerro mitään, mitä markkinat eivät jo tienneet. Joten mikä tahansa negatiivinen polven nykimisreaktio on lyhytaikainen.”

Itse asiassa viime viikkoina globaalit osakemarkkinat ovat olleet nousussa Yhdysvaltojen talouden pehmeän laskun kohonneiden odotusten keskellä. Luottoluokituslaitoksen siirto ei muuta tätä käsitystä. Intian talouden hallitseva kertomus on jo ottanut huomioon ulkoiset vastatuulet.

Sabnavis totesi, että dollariindeksi saattaa laskea parin seuraavan istunnon aikana ennen palautumista normaaliksi. ”Ydin on palautumiseen käytetty aika, (jos se on lyhyt), vaikutuksen pitäisi olla minimaalinen.”

”Tänä tilivuonna Intian ulkomaan tilinpitoon kohdistuu paineita, ei pelkästään Yhdysvaltojen, vaan myös Euroopan unionin takia. Monet Euroopan maat ovat jo teknisessä taantumassa. Joten tämä näkyy vientipuolella”, Bhanumurthy lisäsi. Hänen mukaansa, vaikka sillä voi olla joitain vaikutuksia pääomavirtoihin maahan, koska rupia-dollari-yhtälö korjataan nopeasti, vaikutus ei ole suuri.

Tämän tilikauden 1. elokuuta lähtien FPI:n nettotuonti Intian osakemarkkinoille on ollut vahvaa 17,8 miljardia dollaria, kun taas velkamarkkinoilla nettotuonti oli 2,2 miljardia dollaria. ”FPI-virrat ovat pitkälti riippuvaisia ​​kotimaisista tekijöistä. Sentimentaalinen vaikutus saattaa olla pieni, mutta ei näytä olevan syytä huoleen niin kauan kuin paikalliset tekijät ovat suotuisia”, sanoi Pankaj Pandey, ICICI Directin tutkimusjohtaja.

FIEO:n pääjohtaja ja toimitusjohtaja Ajay Sahai huomautti, että Yhdysvaltain hallituksen luottoluokituksen lasku ei ollut täysin odottamaton, kun otetaan huomioon sen kasvava julkisen talouden alijäämä ja viimeaikainen poliittinen levottomuus velkarajojen nostamisesta. ”Luokituksen lasku saattaa nostaa rahastokustannuksia Yhdysvalloissa ja vaikuttaa kysyntään, mutta tällä ei odoteta välitöntä vaikutusta Intian vientiin. Loppujen lopuksi vaikutus kysyntään, jos sitä tapahtuu, koskee kaikkia vientimaita”, hän sanoi.

Sahai kuitenkin lisäsi, että keskipitkällä ja pitkällä aikavälillä luottoluokituksen lasku voi johtaa dollarin heikkenemiseen muita valuuttoja vastaan. Siten hän sanoi, että se auttaisi intialaisia ​​kauppiaita työntämään ulkomaankauppaa paikallisissa valuutoissa sekä selvittämään kauppaa rupioissa, joista ollaan jo varhaisessa vaiheessa edistyneet, ja politiikan sysäys on viime aikoina vahvistunut.

India Ratingsin pääekonomisti DK Pant huomautti, että Yhdysvaltojen luokituksen lasku ei todennäköisesti vaikuta merkittävästi Intian pääomavirtoihin. ”Näihin (pääomavirtoihin) vaikuttaa enemmän Intian talouden kasvu- ja inflaatiokaari. Jos tämä (Fitch-siirto) kuitenkin muuttuu yleiseksi tiukentuneeksi rahoitustilanteeksi kaikkialla maailmassa, vaikutus voi olla merkittävä”, Pant sanoi.

”Edes Yhdysvaltain joukkovelkakirjamarkkinat eivät ole juurikaan reagoineet (Fitchin liikkeelle). Mikään vaikutus kehittyville markkinoille suuntautuviin virtoihin on epätodennäköistä, ellei korkotasossa tai valuutassa tapahdu suurta muutosta”, sanoo Alphaniti Fintechin perustaja ja johtaja UR Bhat.

Global Trade Research Initiativen perustaja Ajay Srivastava väitti, että on liian aikaista arvioida luokituksen laskun vaikutusta Intian vientiin. Yhdysvallat on Intian tavaraviennin suurin markkina-alue, jonka lähetykset olivat 78,31 miljardia dollaria vuonna 23, ja Intialla on kauppataseen ylijäämä maailman suurimman talouden kanssa (tuonti Yhdysvalloista oli 50,24 miljardia dollaria vuonna 23, 16 % enemmän kuin vuotta aiemmin.) Yhdysvallat on pudonnut 24. vuosineljänneksellä 18,65 miljardiin dollariin edellisvuoden 21,65 miljardista dollarista.

Perusteltuaan päätöstään alentaa Yhdysvaltain luottoluokitusta AAA:sta AA+:aan, Fitch sanoi, että Yhdysvaltain talous heikkenee todennäköisesti seuraavan kolmen vuoden aikana, kun otetaan huomioon veronkevennykset, uudet menoaloitteet, taloudelliset sokit ja toistuva poliittinen umpikuja. Se viittasi myös hallinnon ”tasaiseen heikkenemiseen” viimeisten 20 vuoden aikana ja lisäsi, että maailman suurin talous saattaa luisua ”lieveen taantumaan” myöhemmin tänä vuonna.

Valtiovarainministeri Janet Yellen kutsui luokituslaitoksen päätöstä ”mielivaltaiseksi” ja perustui ”vanhentuneisiin tietoihin”. Hän korosti, että Yhdysvaltain talous on viime aikoina osoittanut joustavuuden merkkejä ja velkaraja lopulta purettiin.

Samankaltaiset artikkelit