Sijoitusrahastolaskin: Kuinka saada Rs 1 lakh/kk 25 vuodeksi ja koko summa takaisin

mutual fund swp calculator

Sijoitusrahaston SWP-laskenta: Systematic Drawal Plan (SWP) mahdollistaa rahastosijoittajien nostaa kiinteän tai muuttuvan summan ennalta määrättynä päivänä. Maksu voidaan suorittaa kiinteänä päivänä joka kuukausi, vuosineljännes tai vuosi.

Hyötyäkseen Mutual Fund SWP:n eduista sijoittajien on sijoitettava kertasumma, joka tuottaa tuottoa SWP-jakson aikana ja tarjoaa kiinteän summan ennalta määrätyllä aikavälillä. Summa, jonka voit nostaa SWP:n kautta, riippuu kuitenkin enimmäkseen seuraavista tekijöistä.

Mitä suurempi kertasumma, sitä suurempi on sen tuotto. Jos sijoitat pienen kertasumman, myös SWP:n kautta nostettavissa oleva määräaika voi olla pieni tuotoista ja kestosta riippuen.

Sijoitusrahastojen tuottoa ei taata tai taata. Jos tuotto on alhainen, kertakorvaus voidaan käyttää aikaisemmin. Jos rahasto kuitenkin toimii paremmin ja antaa korkeamman tuoton, kertasummasijoitus pystyisi ylläpitämään SWP:tä pidemmän ajan (katso esimerkki alla).

Koska sijoitusrahastot ovat alttiina markkinariskeille, rahastojen valinta tulee erittäin tärkeäksi. Rahasto, joka on aiemmin antanut hyvää tuottoa, ei välttämättä tee samaa tulevaisuudessa (katso esimerkki). Siksi on suositeltavaa kääntyä ammattimaisen SEBI-sertifioidun talousneuvojan puoleen löytääkseen SWP:lle sopivimman rahaston.

Myös SWP:n kestolla on merkitystä. Pitkällä aikavälillä sijoitusrahastot toimivat yleensä paremmin. Joten jos pysyt sijoittuna pidemmän aikaa, kertasummasi voi muodostua paremmin ja ylläpitää myös SWP:tä. Lyhyellä aikavälillä kertakorvaus saattaa kulua loppuun aikaisin, koska sijoituksesi ei voi nauttia täydentämisen kaikista eduista.

Kuinka SWP toimii

Oletetaan, että olet päättänyt sijoittaa kertasumman ostaaksesi 1 00 000 sijoitusrahastojärjestelmän yksikköä, kun sen nettoarvo on 10 Rs. Se maksaa sinulle 10 lakhia (1 00 000 × 10). Olet päättänyt nostaa 10 000 Rs kuukaudessa SWP:n kautta rahastosta.

Ensimmäisen kuukauden aikana, jolloin nettoarvo on 10 Rs, rahastotalo lunastaa 1000 yksikköä ja antaa sinulle 10 000 Rs. Sinulla on vielä 99 000 yksikköä jäljellä järjestelmässä.

Jos rahaston nettoarvo nousee toisena kuukautena 12 rupiaan, 10 000 Rs:n maksamiseksi lunastetaan 833 (10 000/12) osuutta. Sinulla on nyt jäljellä 98 167 yksikköä.

Voit jatkaa laskentaa edellä kuvatulla tavalla seuraavien kuukausien ajan.

Kuten olet nyt ymmärtänyt, kuinka SWP toimii, katsotaanpa, mitä kestää saadaksesi 1 lakh kuukaudessa SWP:n kautta 25 vuoden ajan eri odotetuilla tuotoilla. On olemassa erilaisia ​​​​online-SWP-laskentatyökaluja, joita voit myös käyttää tähän tarkoitukseen.

Laskurin mukaan sinun on investoitava 1 55 50 000 rupiaa, jos odotettu vuosituotto on 8 % saadaksesi 1 lakh kuukaudessa 25 vuoden ajan eläkkeelle jäämisen jälkeen. 25 vuoden kuluttua tilillesi jää edelleen 1,55 miljoonaa rupiaa.

Sijoitusrahaston systemaattisen nostosuunnitelman laskin
Lähde: Cleartax SWP -laskin

Laskurin mukaan sinun on investoitava 1 25 50 000 rupiaa, jos odotettu vuotuinen tuotto on 10 % saadaksesi 1 lakh kuukaudessa 25 vuoden ajan eläkkeelle jäämisen jälkeen. 25 vuoden lopussa tililläsi on edelleen 1,26 miljoonaa rupiaa.

Sijoitusrahaston systemaattisen nostosuunnitelman laskin
Lähde: Cleartax SWP -laskin

Laskin osoittaa, että saadaksesi 1 lakh kuukaudessa 25 vuoden ajan eläkkeelle jäämisen jälkeen, sinun on investoitava 1 05 50 000 rupiaa, jos odotettu vuosituotto on 12 %. 25 vuoden lopussa tililläsi on edelleen 1,07 miljoonaa rupiaa.

Sijoitusrahaston systemaattisen nostosuunnitelman laskin
Lähde: Cleartax SWP -laskin

Laskin osoittaa, että saadaksesi 1 lakh kuukaudessa 25 vuoden ajan eläkkeelle jäämisen jälkeen, sinun on investoitava 85 40 000 Rs, jos odotettu vuosituotto on 15 %. 25 vuoden lopussa tililläsi on edelleen 86 000 rupioita.

Sijoitusrahaston systemaattisen nostosuunnitelman laskin
Lähde: Cleartax SWP -laskin

Pitäisikö sinun valita SWP?

Sijoitusrahasto SWP on erinomainen vaihtoehto säännölliselle nostolle. Rahaston tuottoa ei kuitenkaan voida taata ja se on alttiina markkinariskeille. Siksi on tärkeää valita oikea rahasto, jos päätät valita SWP:n. Tätä varten on erittäin suositeltavaa kääntyä ammattimaisen talousneuvojan puoleen.

Samankaltaiset artikkelit