Kuinka Digital Gold demokratisoi sijoituksia jalometalleihin

How Digital Gold is democratising investments in precious metals

Intialaiset ovat eri puolilla yhteiskuntaa osoittaneet kiinnostusta kullan ostamiseen ja siihen sijoittamiseen. Keltainen metalli on historiallisesti ollut luotettava suojaus talouden laskusuhdanteita ja inflaatiota vastaan. Kun S&P 500 -indeksi laski 56,8 % 2007-2009 laman aikana, kullan hinta nousi 25,5 %. Tähän mennessä nähtyjen perusteella kulta on ollut luotettava suojaus maailmanlaajuisesti. Kokeneet sijoittajat, jotka ymmärtävät, että markkinat ovat liian vaikeita ajoittaa, jatkavat edelleen osan sijoitussalkkunsa kohdistamista kultaan.

Kullan hinnan dynaamisten muutosten myötä pienemmät sijoittajat saattavat tuntea epäröintiä rakentaa kultaa omaisuusluokkana. Silti ihmiset, jotka haluavat ostaa kultaa, voivat pitää Digital Goldia yhtenä keinona jatkaa kultaan sijoittamista. Digitaalista kultaa voi ostaa pienemmissä nimellisarvoissa, jopa pieninä 100 Rs:n investointisummissa, jotta ne sopivat yksittäisiin taskuihin.

Digitaalinen kulta on saatavilla muun muassa MMTC-PAMP:n ja sen tytäryhtiöiden, kuten Paytm, PhonePe, GPay, Jupiter ja Aditya Birla Capital, kanssa. Mikrosijoituksia Digital Goldiin voidaan tehdä useilla tavoilla, mukaan lukien kulta-ETF:t (pörssissä noteeratut rahastot), MF:t (sijoitusrahastot) ja SGB:t (valtion kultaobligaatiot).

AxisMyIndian raportti paljastaa, että Digital Gold on noussut ensisijaiseksi sijoitusvaihtoehdoksi kuluttajille Tier 1- ja Tier 2 -alueilla. Kulta on tuottanut 15 % tilikauden 23 aikana, ja se on ylittänyt markkinoiden odotukset, mikä on lisännyt kuluttajien luottamusta kaikkialla Intiassa. Jopa Z-sukupolvi ja millenniaalit sijoittavat mieluummin Digital Goldiin, koska pienempiä määriä voi hankkia uskottavilta alustoilta, kuten MMTC-PAMP, josta se on mahdollista lunastaa helposti kultaharkkojen ja -kolikoiden muodossa myöhemmin.

Lisäksi Digital Goldin turvallisuudesta ja turvallisesta säilytyksestä ei aiheudu tarpeettomia huolia, toisin kuin fyysinen kulta, joka on säilytettävä turvallisesti kaapissa tai pankkiholvissa, mikä lisää sen osto- ja ylläpitokustannuksia. Koska Digital Gold on omaisuusvakuudellista, MMTC-PAMP säilyttää vastaavan määrän fyysistä kultaa pankkitason suojattuihin holveihinsa ilman ylimääräisiä säilytysmaksuja. Asiakkaan Digital Gold -omistukset on täysin vakuutettu kaikilta mahdollisilta osin.

Intiaanien tiedetään ostavan kultaa lupaavina päivinä, festivaaleina ja häissä. Digital Gold voi ostaa kultaa pieninä määrinä, joten sijoittajat pääsevät varhaisessa vaiheessa sijoitusmaailmaan. Ajan myötä kertynyt digitaalinen kulta voidaan lunastaa myöhemmin 24K 999,9+ puhtaimpien kultakolikoiden ja tankojen muodossa.

Digital Goldin ostaminen on erittäin helppoa, edullista ja kätevää. Sijoittajilla on mahdollisuus sijoittaa Digital Goldiin useiden luotettavien kanavien kautta, esimerkiksi valtuutettujen Digital Gold -palveluntarjoajien, kuten MMTC-PAMP:n, kautta, jolloin 999,9+ puhtaus taataan. Digital Gold voidaan myydä takaisin alustalle vallitsevaan markkinahintaan.

Vaikka on olemassa riski ostaa epäpuhdasta fyysistä kultaa paikallisilta markkinoilta, Digital Goldin taattu puhtaus on aina 999,9+. Siksi ostajat voivat olla varmoja, että jokainen Digital Gold -yksikkö on 24K ja 999,9+ taattu puhtaus.

Koska Digital Gold on vakuutettu ja sitä säilytetään pankkitason holveissa, sen katoamisesta tai varkaudesta ei aiheudu tarpeetonta huolta, kuten fyysisen kullan varastoinnin tapauksessa. Jos sijoittajat haluavat muuntaa Digital Goldin fyysiseen muotoonsa, se voidaan tehdä saumattomasti käyttämällä Lunasta-toimintoa, joka on saatavilla luotetuilla kanavilla

Digital Goldin avulla sijoittajien ei tarvitse maksaa fyysisten säilytyskaappien korkeita säilytyskuluja. Digital Gold -palveluntarjoajat säilyttävät saman turvallisesti suojatuissa pankkitason holveissa. Tämä tarkoittaa, että pienetkin sijoitukset Digital Goldiin voidaan tehdä turvallisesti ja lunastaa myöhemmin käteisellä tai fyysisellä kullalla, jos sijoittajat niin haluavat.

Helppo likviditeetti ja käyttömukavuus tekevät Digital Goldista paremman vaihtoehdon kuin kultaiset ETF:t ja -rahastot, koska lukkojaksoilla ei ole tiukkoja pääsyn ja poistumisen esteitä, toisin kuin SGB:t tai ETF:t. Digital Gold -sijoittajalle ei vaadita Demat-tiliä.

Digitaalisen kullan ostamisen ja myynnin lisäksi MMTC-PAMP:n digitaalinen ekosysteemi tarjoaa monia etuja, koska se tarjoaa reaaliaikaisen kustannusseurannan ja täydellisen näkyvyyden sijoittajien kulta- ja hopeasalkkuomistuksista. Intian ainoana LBMA:n (London Bullion Market Association) akkreditoituna jalometallien jalostamona MMTC-PAMP on edelleen johtava digitaalisen kullan valmistaja.

Tämän laajan etuvalikoiman vetämänä Digital Goldista on tullut uuden aikakauden kultastandardi sijoitusvaihtoehdoissa, mikä demokratisoi kultasijoituksia Intiassa.

Samankaltaiset artikkelit