RBI-politiikka antaa kiinteätalletussijoittajille enemmän aikaa lukita varoja korkeammalla korolla

fixed deposit news

Intian keskuspankki (RBI) piti tänään repokoron ennallaan 6,5 prosentissa. Monet asiantuntijat uskovat, että tämä päätös on hyvä asuntolainaajille ja lisää asuntomyyntiä entisestään festivaalikaudella.

Muuttumaton repokorko on myös tarjonnut kiinteätalletussijoittajille pidennetyn ikkunan hyödyntää tällä hetkellä korkeampia korkoja. Useat pankit tarjoavat jopa 9 % tai enemmän vuotuista korkoa eri pituisille FD-sopimuksille.

Anshul Guptan, Wint Wealthin perustajajäsenen ja sijoitusjohtajan mukaan, yksityissijoittajien tulisi lukita pitkäaikaiset FD-sopimukset korkeampiin korkoihin seuraavien 3–6 kuukauden aikana.

”Vähittäissijoittajien näkökulmasta olemme lähes koronnostosyklin huipulla. Näin ollen piensijoittajien tulisi seuraavan 3-6 kuukauden aikana lukita varansa pitkäaikaisiin kiinteään talletuksiin korkeammalla korolla”, Gupta sanoi.

Sijoittajien tulisi kuitenkin porrastaa sijoituksensa pieniin FD-sopimuksiin eri pankeissa.

”Riippuen sijoituksensa tavoitteesta ja aikataulusta, he voivat porrastaa tämän sijoituksen muutamaksi pienemmäksi FD:ksi eri kaupallisissa ja pienissä rahoituspankeissa sekä NBFC:ssä”, Gupta sanoi.

”Toisaalta joukkovelkakirjamarkkinat ovat jo diskonttaaneet koronlaskuja, ja 10 vuoden G-Sec-tuotto on laskenut 30 pistettä tämän vuoden huipputasoista. Asuntolainanottajien kannattaa toistaiseksi pitäytyä vaihtuvakorkoisissa lainoissaan, vaikka kiinteäkorkoisia lainoja olisi saatavilla jollain alennuksella”, hän lisäsi.

Mitä RBI sanoi

”Rahapoliittinen valiokunta (MPC) päätti tänään (6.10.2023) pitämässään kokouksessa arvioinnin perusteella nykyisestä ja kehittyvästä makrotalouden tilanteesta: Likviditeetin säätöjärjestelyn (LAF) mukainen repokorko pysyy ennallaan. 6,50 prosenttia”, RBI sanoi.

”Nämä päätökset ovat sopusoinnussa tavoitteen kanssa saavuttaa kuluttajahintaindeksin (CPI) keskipitkän aikavälin tavoite 4 prosentin inflaatiolle +/- 2 prosentin alueella ja samalla tukea kasvua”, se lisäsi.

RBI odottaa lähiajan inflaationäkymien paranevan vihannesten hintojen korjauksen ja nestekaasun hintojen laskun myötä.

Samankaltaiset artikkelit