Tata Consumer eyes 1 000 op ylälinja NourishColta – Industry News

industry news

Tata-konsernin nopeasti liikkuvien kulutustavaroiden (FMCG) haara Tata Consumer Products tavoittelee 1 000 miljoonan rupian liikevaihtoa kuluvalla tilikaudella (FY24) NourishCo-salkusta. Jälkimmäinen, joka sisältää brändejä, kuten Himalajan pakatun veden, Tata Gluco Plus ja Tata Copper Plus, päätti 23. tilikauden liikevaihdolla 621 miljardia rupiaa, mikä on 80 % kasvua edelliseen vuoteen verrattuna.

NourishCo:n 1 000 miljoonan rupian huipputavoite 24. tilikaudelle merkitsee 61 %:n kasvua 23. tilikauteen verrattuna, mikä yhtiön mukaan saavutetaan uusien lanseerausten ja jakelun myötä markkinoilla tänä vuonna.

”Tavoitamme nyt noin 650 000 myyntipistettä NourishCo:n kautta. Vaikka liiketoiminta kasvaa kaksinumeroisin luvuin, meillä on edelleen valtava kiitorata kasvulle. Pääpaino olisi sekä portfolion laajentamisessa että jakelun laajentamisessa”, Tata Consumer Productsin toimitusjohtaja Sunil D’Souza sanoi yhtiön viimeisimmässä keskiviikkona pidetyssä analyytikkopuhelussa.

D’Souza sanoi myös, että Tata Consumer Products yhdistäisi NourishCo:n, joka on kokonaan omistama tytäryhtiö, yhdessä Tata SmartFoodzin ja Tata Consumer Soulfullin kanssa varmistaakseen resurssien tehokkaan käytön ja vähentääkseen vaatimustenmukaisuusvaatimuksia. Hän lisäsi, että yhdistämissuunnitelmalle oli saatava tarvittava lakisääteinen ja lainsäädännöllinen hyväksyntä, mukaan lukien kansallisen yhtiöoikeustuomioistuimen sanktio.

Uusista tuotteista NourishCo oli astunut syyskuun neljänneksellä energia- ja urheilujuomakategorioihin ja jatkoi uusien kasvusegmenttien etsimistä. Energiajuoma nimeltä ”Say Never” lanseerattiin tietyillä markkinoilla Intian pohjois- ja eteläosissa, ja sen hinta oli 10 rupiaa yksikköä kohti.

Tata Gluco Plus -brändin urheilujuoma on tuotu markkinoille yhteistyössä Argentiinan jalkapallojoukkueen kanssa, D’Souza lisäsi.

Nourishcon alla Tata Copper Plus -brändi, joka on kuparilla käsiteltyä vettä, oli saavuttanut 48 prosentin vuosikasvun syyskuun vuosineljänneksellä, D’Souza sanoi ainutlaatuisen tarjouksensa ansiosta. Tämä tapahtui epäsuotuisista sääolosuhteista huolimatta, mikä auttoi NourishCo:a saamaan kokonaisliikevaihdon kasvuun 25 % syyskuun neljänneksellä ja 44 % 24. vuoden ensimmäisellä puoliskolla.

Toisaalta myös Himalajan premium-pakatun veden tuotemerkki oli kääntynyt kannattavaksi, ja yritys käytti tuotemerkkiä laajentuakseen muihin syötäviin luokkiin, kuten hunajaan, sahramiin ja muihin korkealaatuisiin säilykkeisiin.

Syyskuun vuosineljänneksellä yhtiö oli tunkeutunut premium-kashmirilaiseen sahramiin laadukkaalla tarjonnalla, D’Souza lisäsi.

Samankaltaiset artikkelit