Aasian kryptosääntelyn selkeys eroaa Yhdysvaltojen epäjärjestyksestä

For example, Japan expanded its digital-asset rulebook

Aasian sääntelyviranomaiset ovat varastaneet marssin Yhdysvaltoihin selventämällä kryptosääntöjä, joista esimerkkinä ovat Hongkongin ensimmäiset lisenssit kaupankäyntialustoille kaupungin uuden digitaalisen omaisuuden puitteissa.

Hongkong avasi massakaupankäynnin sen jälkeen, kun torstaina vahvistettiin, että HashKey Exchange ja OSL olivat saaneet luvat, jotka laillistavat rahakkeiden vähittäiskaupan, mikä on osa kaupungin pyrkimystä tulla virtuaaliomaisuuden maailmanlaajuiseksi keskukseksi.

Hongkong otti käyttöön pakollisen kryptokehyksensä kesäkuussa, samassa kuussa, kun Japanin stablecoin-laki astui voimaan ja Etelä-Korea hyväksyi ensimmäisen erillisen digitaalisen omaisuuden laskunsa. Indonesia on perustamassa hallituksen tukemaa kryptopörssiä tukeakseen sektoria siellä.

Alueen viranomaiset pyrkivät oppimaan viime vuoden 1,5 biljoonan dollarin digitaalisten omaisuuserien romahtamisesta ja maailmanlaajuisista konkursseista, kuten FTX-pörssin häviämisestä, luodakseen puitteita, jotka suojaavat sijoittajia ja säilyttävät samalla houkuttelevuuden yrityksille – haastava tasapainotustoimi.

”Saattaa olla lyhytaikaista kipua, kun teollisuus kamppailee tämän tason nousun kanssa”, sanoi Angela Ang, lohkoketjutiedusteluyrityksen TRM Labsin vanhempi neuvonantaja ja Singaporen rahaviranomaisen entinen sääntelijä. ”Mutta voisimme nähdä pitkän aikavälin hyödyt hyvin hallitun, tuottavan kryptoekosysteemin muodossa Aasiassa, jos teollisuus investoi riskienhallintaan ja työskentelee sääntelyviranomaisten kanssa tarkoitukseen sopivien kryptosääntöjen määrittelemiseksi.”

Sillä välin Yhdysvallat on juuttunut salaussumuun keskellä kaksintaisteluiden tuomioistuinten tuomioita, sääntelyvirastojen välistä turpeesta sotaa ja ehdotettuja lakeja koskevia kiistoja. Myös muilla lainkäyttöalueilla, kuten Euroopan unionilla ja Dubailla, on yksityiskohtaiset kryptosäännöt. Elefantti huoneessa on Kiina, joka on kieltänyt krypton, mutta jossa on lisääntyviä merkkejä kansalaisista, jotka rikkovat kieltoa.

Tässä on katsaus digitaalisen omaisuuden sääntöihin Aasian tärkeimmillä lainkäyttöalueilla:

Hongkongin lisensoidut kryptopörssit voivat tarjota kaupankäyntiä yksityishenkilöille ja instituutioille, mutta vähittäissijoittajat voivat käyttää vain suurempia kolikoita, kuten Bitcoin ja Ether. Viitekehyksessä korostetaan riittävän riskinarvioinnin, vakuutusturvan ja omaisuuden säilytyksen tarvetta. Virtuaaliomaisuusyhtiöt ovat ottaneet sääntökirjan vartioidusti vastaan, mutta eivät ole vielä tehneet suuria investointeja.

Hallitus on sallinut pörssinoteerattujen rahastojen sijoittamisen CME Groupin Bitcoin- ja Ether-futuureihin ja myi ensimmäiset digitaaliset vihreät joukkovelkakirjalainansa, jotka käyttävät digitaalisia kirjanpitoja nopeuttamaan selvitys- ja kuponkimaksuprosessia. Pakollinen lisenssijärjestelmä stabiileille kolikoille – eräänlaiselle kryptotunnisteelle, jonka on tarkoitus säilyttää vakioarvo – on määrä toteuttaa vuosiin 2023–2024.

Japani laajensi digitaalisten omaisuuserien sääntökirjaansa, kun sen stablecoin-laki – yksi ensimmäisistä suurten talouksien joukossa – astui voimaan vuoden puolivälissä. Pian tämän jälkeen Mitsubishi UFJ Financial Group Inc. ilmoitti neuvottelevansa useiden osapuolten kanssa lohkoketjualustaan, Progmatista, laskea liikkeeseen vakaita kolikoita, jotka on sidottu ulkomaisiin valuuttoihin – mukaan lukien Yhdysvaltain dollari – käytettäväksi maailmanlaajuisesti.

Pääministeri Fumio Kishidan talousohjelmassa on tukea niin sanottujen web3-yritysten kasvulle. Termi ”web3” viittaa näkemykseen hajautetusta Internetistä, joka on rakennettu lohkoketjujen, krypton taustalla olevan teknologian, ympärille. Japani on siirtynyt kohti joidenkin kryptosääntöjen keventämistä, kuten token-listausta ja verotusta, mutta yleisesti ottaen sen katsotaan noudattavan tiukkoja sääntöjä.

Etelä-Korea hyväksyi ensimmäisen erillisen digitaalisen omaisuuden laskunsa hieman yli vuosi sen jälkeen, kun maanmiehen Do Kwonin luomien rahakkeiden romahdus pahensi kryptomarkkinoiden kierrettä. Säännöstö määrittelee virtuaaliset varat ja määrää rangaistuksia rikkomuksista, kuten ei-julkisten tietojen käytöstä, markkinoiden manipuloinnista ja sopimattomista kaupankäyntikäytännöistä.

Lainsäädäntö antaa Financial Services Commissionille valtuudet valvoa kryptooperaattoreita sekä omaisuuden säilyttäjiä. Korean keskuspankki pystyisi myös tutkimaan tällaisia ​​alustoja. Laki edellyttää vakuutusturvaa, vararahastoja ja tarvittavaa kirjanpitoa. Säännöt kattavat Bitcoinin kaltaiset varat, kun taas olemassa oleva pääomamarkkinalaki koskee arvopapereiksi katsottuja rahakkeita.

Kaupunkivaltion tavoitteena on kehittää keskus lohkoketjun tuottavaan käyttöön, kuten tokenisoimaan reaalimaailman omaisuutta, jolla on tällä hetkellä vaikea käydä kauppaa. Samaan aikaan viranomaiset hillitsevät vähittäissijoittajien osallistumista krypto-kaupankäyntiin ja sijoituksiin digitaalisten omaisuuserien suuren volatiliteetin historian vuoksi.

Heinäkuussa Singapore sanoi, että se vaatii kryptopörssejä pitämään asiakkaiden varat luottamuksellisessa rahastossa ennen vuoden loppua. Valtio aikoo myös ajaa eteenpäin ehdotuksella, joka kieltää yksityissijoittajien luotonannon ja panoksen. Panostaminen on prosessi, jossa panostetaan kolikoita lohkoketjun toiminnan helpottamiseksi vastineeksi palkkiosta.

Australia on ilmoittanut suunnittelevansa kuulemista salausomaisuuden palveluntarjoajien lisensointi- ja säilytysvaatimuksista, joka alkaa lähiviikkoina. Tämä kehitys tapahtui sen jälkeen, kun oppositiolainsäätäjä esitti yksityisen lain digitaalisen omaisuuden teollisuuden säätelemiseksi. Samaan aikaan maan suuret pankit ovat hillinneet pääsyä kryptoalustoille huijausten aiheuttamien riskien vuoksi.

Indonesia hyödyntää osakemarkkinoiden rakennetta uudistaakseen kryptokauppaa ja lieventääkseen FTX:n romahtamisen aiheuttamia riskejä. Suunnitelman keskeinen osa, valtion tukema krypto-pörssi, jossa yksityisen sektorin alustat tekevät kauppoja, on tarkoitus ottaa käyttöön elokuussa. Suunnitelma muistuttaa osakemarkkinoiden toimintaa erottamalla kaupankäynti, selvitys ja säilytys virallisen valvonnan alaisina.

Samankaltaiset artikkelit