Raakaöljyn hinta muuttuu heikon maailmanlaajuisen tunnelman heikkenemisestä huolimatta – CaFE Invest News

Crude Oil Outlook

Raakaöljyn ilmapiiri on muuttunut positiivisesta negatiiviseksi, kun olemme nähneet sekä WTI:n että Brentin laskun lähes 10 dollarilla. Saudi-Arabian mukaan raakaöljyn viimeisimmän maailmanhinnan laskun takana ovat kuitenkin öljykeinottajat eivätkä kysynnän lasku. Tämä oli sama huudahdus, jonka Saudi-Arabia lauloi huhtikuun aikana, kun raakaöljy putosi korkeampien hintojen ja pehmeän kysynnän odotusten vuoksi. Saudi-Arabia on leikannut tuotantoaan vapaaehtoisesti miljoonalla barrelilla päivässä sen jälkeen ja on pitänyt tuotantoleikkauksensa joulukuuhun asti.

Saudi-Arabian ministerin bin Salmanin mukaan jotkut öljymarkkinoilla ovat ymmärtäneet väärin vihjeitä OPEC-maiden lisääntyneestä öljyn viennistä viime kuukausina ja kuinka se liittyy niiden tuotantoon. Yleensä vaatii ja taipumus uppoaa kesällä ennen kuin se nousee uudelleen syys- ja lokakuussa. Saudi-Arabia on pitänyt virallisen myyntihinnan Aasiaan ennallaan, vaikka raakaöljyn hinta on viime aikoina noussut Lähi-idän jännityksen vuoksi.

Siten sijoittajat eivät ole vakuuttuneita kysynnän kasvusta lyhyellä aikavälillä. Kysyntä Kiinasta on heikkoa, koska Venäjän ESPO-raakaöljyseos on pudonnut Brentin alennukseen joulukuun Kiinaan lähetettävistä lastista Kiinan alhaisemman kysynnän ja korkeampien rahtikustannusten vuoksi. Bloombergin raportin mukaan alhaisemmat jalostusmarginaalit, korkeammat öljy- ja polttoainevarastot sekä odotettua hitaampi lentomatkustaminen ovat yhdessä vähentäneet öljyn kysyntää Kiinassa. Analyytikot odottavat vain pientä muutosta status quoon tulevina kuukausina.

MCX-raakaöljyllä on enemmän tilaa miinuksella, mutta uskomme pohjan olevan lähellä, kun vauhtioskillaattori RSI_14 on noin 35 ja historiallisesti olemme nähneet hintojen pomppivan ylimyydyltä alueelta noin 30. Joten uskomme, että mikä tahansa korjaus noin 6120 on ihanteellinen tilaisuus mennä pitkälle stoplossilla 5900 ja odotetaan nousevan liikkeen 6400 asti.

Samankaltaiset artikkelit