Bank Nifty, PSU Pankkiindeksi asteikolla uusia huippuja; Tässä on se, mikä ajaa pankkirallia – Market News

Bank Nifty, PSU Bank Index scale new highs

Huhtikuun 30. päivä on ollut pankkisektorille voimakkaan nousun päivä. Nifty Bank -indeksi ja PSU-pankkiindeksi saavuttivat uudet kaikkien aikojen ennätykset 30. huhtikuuta. Ottaen huomioon sääntelyviranomaisen viimeaikaiset toimet yksityispankkeihin ja NBFC-yhtiöihin, asiantuntijat katsovat, että julkisen sektorin pankit (PSU) voisivat olla parempi tapa pelata pankkialan teema.

Nifty Bank -indeksi saavutti uuden kaikkien aikojen ennätyksen, 49 974,75, tiistaina 30. huhtikuuta 2024, kun taas Nifty PSU Bank -indeksi skaalautui uuteen kaikkien aikojen ennätykseen, 7 685,95 litraan.

Viimeisen neljän kuukauden aikana Nifty Bank -indeksi on noussut yli 6 %, kun taas PSU Bank -indeksi on osoittanut huomattavaa voimaa, nostaen sijoittajien arvon pilviin lähes 81 % viimeisen vuoden aikana, ja viime vuonna kirjattiin huomattava 24 % nousu. kolme kuukautta.

Infrastruktuuripääoman suuren kysynnän, joka johtaa vahvaan luotonannon kasvuun ja oman pääoman tuoton (ROE) paranemiseen, sekä intialaisten joukkovelkakirjalainojen sisällyttämisen MSCI Global Bond -indeksiin odotetaan vahvistavan PSU-pankkien kannanottoa.

Religare Brokingin tutkimuksen johtaja Ajit Mishra kommentoi pankkiindeksien ennätyskorkeuksia, että ”Pankkiindeksi on noussut takaisin ennätyskorkeaksi, kiitos huomattavan vetovoiman suurissa yksityispankkiyhtiöissä. Niftyn mukaisesti se myös käy kauppaa nousevalla kanavalla viikkokaaviossa ja kutisee vähitellen kohti sen yläkaistaa. Katselemme nyt 50 000–50 500 vyöhykettä, joka testataan pian, vahvalla pohjalla 48 000–48 500. Osallistujien tulisi suosia yksityisiä pankkipalveluita, kuten Axis Bank, ICICI Bank, Federal Bank, ja pysyä valikoivina PSU-alueella.

Tekniseltä puolelta Kunal Shah, LKP Securitiesin vanhempi tekninen ja johdannaisanalyytikko, sanoi, että The Bank Nifty todisti epävakaata kauppasessiota erääntymispäivän aikana, jolloin härät hallitsivat ensimmäistä puoliskoa ja karhut ottivat hallintaansa toisella puoliskolla. Vaikka indeksi jäi alle 50 000:n rajan, yleinen mieliala on edelleen nousujohteinen.

Shah sanoi lisäksi, että indeksin notkahdukset tulisi nähdä ostomahdollisuuksina, erityisesti vahvan tuen ollessa noin 49 000:n rajalla, missä suurin avoin kiinnostus on putoamispuolella.

Samankaltaiset artikkelit