13 miljoonaa sijoitusrahastotiliä on väliaikaisesti jäädytetty tämän ongelman vuoksi! Vaikuttaako sinuun?

Over 1 crore mutual fund accounts face temporary suspension due to this issue! Are you affected?

Sijoitusrahastojen KYC-normit: Pääomamarkkinoiden vahtikoira SEBI otti käyttöön uudet normit omaisuudenhoitoyhtiöiden (AMC) suorittamaan KYC-prosessiin sijoitusrahastotilien haltijoille 1.4.2024 alkaen. Uusien ohjeiden mukaan sijoitusrahastojen tilaajien KYC:t on päivitettävä Aadhaarilla ja PAN:lla. Tämä direktiivi koskee sekä uusia että vanhoja sijoitusrahastofolioita.

Mediaraporttien mukaan KYC-rekisteröintiyksiköt (KRA:t) ovat tunnistaneet noin 13 miljoonaa sijoitusrahastotiliä, jotka tarvitsevat uudelleen KYC:n, koska nämä tilaajat toimittivat rekisteröinnin yhteydessä ei-Aadhaar- ja ei-virallisesti kelvollisia asiakirjoja (OVD).

Nämä 13 miljoonaa sijoitusrahastotiliä ovat tällä hetkellä ”pidossa”, koska KYC ei ole täydellinen, The Economic Timesin raportin mukaan.

Mitä ”pidossa olevat” MF-tilit tarkoittavat?

Kun tilit on merkitty ”pidossa”, nämä sijoittajat eivät saa tehdä mitään liiketoimia, myydä tai ostaa osuuksia.

Näiden 13 miljoonan tilin tapauksessa KYC:t tehtiin käyttämällä asiakirjoja, kuten sähkölaskua, puhelinlaskua, pankkitiliotteita jne., ET-raportissa todettiin. SEBI:n uusimman direktiivin mukaan nämä asiakirjat eivät ole enää kelvollisia asiakirjoja KYC-tarkoituksiin.

Mitä KYC-tila tarkoittaa?

Yksityishenkilön katsotaan olevan KYC-yhteensopiva vain, kun hänen toimittamat asiakirjat ovat asianmukaisesti hyväksyneet käsittelyviranomaisen. Kun tila on KYC-yhteensopiva, henkilön on tehtävä muutokset tietueisiin, jotka liittyvät asuinosoitteeseen, matkapuhelinnumeroon tai sähköpostiin KYC-muutospyynnön kautta.

Sijoittajat voivat tarkistaa KYC-yhteensopivuuden tilan minkä tahansa KYC-rekisteröintitoimiston (KRA:n) verkkosivustolta. Tässä on viisi valtuutettua KRA:ta – CVL KRA, NDML KRA, DOTEX KRA, CAMS KRA ja Karvy KRA.

Vaiheet sijoitusrahastosi KYC tilan tarkistamiseksi:

Siirry minkä tahansa KRA:n verkkosivustolle. Kirjoita PAN ja täytä captcha-kenttä. Jos KYC tehtiin muilla asiakirjoilla kuin PAN:lla, voit tarkistaa tilan antamalla nimen, DoB:n jne. Vahvistuksen jälkeen näet alkuperäisen KYC-rekisteröinnin päivämäärän ja KYC-tietueisiin tehdyt muutokset. Se näyttää myös valintaruudun, joka osoittaa, onko henkilökohtainen vahvistus suoritettu. Voit myös varmistaa KYC:n noudattamisen sijoitustapahtumien aikana. Jos KYC on yhteensopiva, sijoitusprosessi etenee; muussa tapauksessa sinut ohjataan KYC-rekisteröintisivulle.

Samankaltaiset artikkelit