”Perittää lähes 1 800 miljoonaa rupiaa poistetuista tileistä joka vuosineljännes”, sanoo Canara Bankin toimitusjohtaja – Banking & Finance News

Canara Bank, Canara Bank CEO, Canara Bank news, banking news, financial express

Julkisen sektorin suuri Canara Bank keskittyy yli 1 800 miljoonan rupiaan takaisinperintään poistetuilta tileiltä joka vuosineljännes tällä tilikaudella, MD ja toimitusjohtaja K. Satyanarayana Raju kertoi FE:lle haastattelussa. Raju puhuu pankin liiketoiminnan kasvusuunnitelmista tämänhetkisille fiskaalisille, e-rupia-transaktiovolyymeille sekä kahden muun valtion omistaman pankin yksityistämisneuvotteluista. Muokatut otteet:

Mitkä ovat näkemyksesi luotonannon kasvusta 24. vuosineljännekselle?

Nykyinen kysyntä vähittäiskaupassa, maataloudessa sekä mikro-, pk-yritysten (RAM) alalla todennäköisesti jatkuu, joten keskitymme enemmän RAM-muistiin. Jatkamme RAM-segmentin yli 5 %:n vuosineljänneskasvua (QoQ) ja noin 13–14 %:n vuosikasvua (yoY).

Sanoit, että pankki on myöntänyt seuraamuksia 30 000 miljoonan rupiaa yrityslainoista, joita ei ole vielä maksettu. Onko lainan hinta nyt edullisempi?

Yrityslainoille on kysyntää. Ongelma tällä hetkellä, josta kaikki puhuvat, on marginaalistressi ja korkokulut. En voi katsoa vain ylälinjan kasvua. Täytyy katsoa lopputulosta. Näin ollen investoimme pitkäaikaisiin ruskeisiin hankkeisiin, vihreisiin hankkeisiin emmekä anna AAA-luokitellulle yritykselle 10 000 miljoonan rupian lainaa kertahintaan. Saatamme kasvattaa yrityskantaa 10–11 %.

Mitä aiot nostaa muita tuloja, kun ne tasaantuivat toisella neljänneksellä.

Keskitymme maksutuloihin. Automatisoimme kaikki 218 palvelumaksumme ja saamme hyviä tuloja. Toiseksi keskitymme myös ei-rahastopohjaiseen liiketoimintaamme. Olemme keskittäneet asioita, kuten TAT (turnaround time) ja kannustamme joitain kenttäviranomaisia ​​tekemään päätöksiä myös ei-rahastopohjaisesta liiketoiminnasta. Luotto sanktiomme kovenevat, koska keskitymme alhaisempaan TAT:iin.

Lisäksi olemme erittäin keskittyneet poistettujen tilien takaisinperintään. Pidämme kahden viikon välein kokouksia, tarkistus tapahtuu korkeimmalla tasolla toipumisen parantamiseksi. National Company Law Tribunalin (NCLT) tilit voivat saada odottamatonta hyötyä, mutta emme luota siihen. Olemme luoneet jokaiselle alueelle luokitusjärjestelmän useiden parametrien mukaan. Joka kuukausi tämä sijoitus julkistetaan avoimesti, ja MD ja ED:t tunnustavat sen kansallisen tason konferenssissa.

Sait takaisin lähes 1 800 miljoonaa rupiaa poistetuista tileistä toisella vuosineljänneksellä. Jatkuuko vauhti toisella puoliskolla?

Odotamme saavamme takaisin saman summan kolmannella vuosineljänneksellä. Nyt tällä tasolla meillä ei ole varaa periä vähemmän, koska ei ole vaihtoehtoista lähdettä kompensoimiseksi, valtion rahastotulot ovat pienemmät. Olemme täysin riippuvaisia ​​pankkitoiminnan ydintuloista.

Jatkaako CASA kasvua peräkkäin Q3:lla?

Kyllä, tavoittelemme ehdottomasti yhden prosentin QoQ-kasvua CASAssa. Viimeisen vuosineljänneksen aloitteet ovat alkaneet tuottaa tuloksia. Palkkaluokan asiakkaille tarkoitettu tuote toimii hyvin. Huhtikuun 1. päivänä palkansaajien jäljellä oleva saldo oli 4 400 miljardia, ja tähän mennessä se on noin 6 700 miljardia, mikä merkitsee 2 300 miljoonan rupiaa vain tästä tuotteesta.

Mitkä ovat sivukonttorin laajennussuunnitelmasi H2:lle?

Kokonaisuudessaan kuluvan tilikauden aikana avataan 275 konttoria ja 60 konttoria on jo avattu.

Onko heidän vetovoimansa CBDC-tapahtumissa?

Näemme vetoa. Tänään todistamme keskuspankin digitaalisen valuutan (CBDC) vähittäiskaupan kokonaismäärää noin 3 000 päivässä. Kolmannes näistä tapahtumista on yhteentoimivia UPI QR-koodin kanssa.

Keskusten kerrotaan etenevän kahden muun PSU-pankin yksityistämisessä. Oletko saanut asiasta yhteydenottoja?

Toistaiseksi meidän kanssamme ei ole käyty tällaista keskustelua. Ei mitään tuohon suuntaan.

Samankaltaiset artikkelit