Seuraava neuvottelukierros Intian ja Perun kauppasopimuksesta alkaa 12. helmikuuta – Talousuutiset

trade

Intian ja Etelä-Amerikan valtion Perun välinen vapaakauppasopimusneuvottelujen seuraava kierros on määrä alkaa 12. helmikuuta, virkamies sanoi. Ehdotetun sopimuksen tarkoituksena on edistää kahdenvälistä kauppaa ja investointeja maiden välillä.Tällaisissa sopimuksissa kaksi kauppakumppanit joko alentavat merkittävästi tai poistavat tulleja suurimmalta osaltaan keskenään vaihdettavien tavaroiden osalta sekä keventävät normeja palvelukaupan edistämiseksi.

”Neuvottelujen kuudes kierros ehdotetusta kauppasopimuksesta Intian ja Etelä-Amerikan valtion Perun välillä on suunniteltu 12.-15. helmikuuta”, virkamies sanoi. Neuvotteluissa esiin nousevia kysymyksiä ovat muun muassa alkuperäsäännöt, tavarakauppa, tullimenettelyt ja kaupan helpottaminen, kaupan tekniset esteet sekä terveys- ja kasvinsuojelutoimenpiteet.

Neuvottelut sopimuksesta aloitettiin vuonna 2017 ja viides kierros saatiin päätökseen elokuussa 2019. Neuvottelut keskeytettiin koronaviruspandemian vuoksi. Vuosina 2022-23 Intian ja Perun kahdenvälinen kauppa oli 3,12 miljardia dollaria. Intia vei tavaraa USD:n arvosta 865,91 miljoonaa Peruun ja tuontitavaroita 2,25 miljardin dollarin arvosta.

Intian tärkeimpiä vientituotteita Peruun ovat moottoriajoneuvot/autot, puuvillalangat ja lääkkeet, kun taas tuontituotteita ovat kulta, kuparimalmit ja rikasteet. Perun yritykset haluavat myös viedä maataloustuotteita, kuten avokadoja, tuoreita viinirypäleitä ja mustikoita sekä luonnonvaroja, kuten kalsiumfosfaatteja. Intiaan.

Samankaltaiset artikkelit