Etelä-Korea odottaa, että Montenegro luovuttaa Terraform Labsin perustajan Kwonin – Digital Transformation News

Kwon is separately under indictment in South Korea which has also sought his arrest

Etelä-Korea odottaa Montenegron luovuttavan Terraform Labsin perustajan Do Kwonin, oikeusministeri sanoi perjantaina sen jälkeen, kun Balkanin kansakunnan tuomioistuin oli kumonnut päätöksen luovuttaa vangittu kryptoyrittäjä Yhdysvaltoihin. Oikeusministeri Park Sung-jae sanoi, että Montenegro ei ole vielä ottanut yhteyttä maahansa, mutta hänen ministeriönsä ryhtyy tarvittaviin toimiin, kun he saavat virallisen ilmoituksen.

”Ymmärrän, että Kwon Do-hyungin pidätysaikaa ei ole paljon jäljellä, joten kaikki toimenpiteet on toteutettava nopeasti”, Park sanoi viitaten Kwoniin hänen koko korealaisella nimellä. Montenegron uutispalvelu Vijesti kertoi, että hovioikeus oli kumonnut High Courtin päätöksen luovuttaa Kwon Yhdysvaltoihin. Kwon on sanonut, että hän haluaisi luovuttaa hänet Etelä-Koreaan. Siviilioikeudenkäynti Yhdysvaltain arvopaperi- ja pörssikomitean petossyytteistä Kwonia vastaan ​​oli määrä alkaa 25. maaliskuuta, vaikka hänen odotettiin jättävän ainakin oikeudenkäynnin alkamatta, koska hänen luovuttamisensa Montenegrosta viivästyi.

SEC haastoi Kwonin ja hänen yrityksensä Terraform Labsin oikeuteen viime helmikuussa TerraUSD- ja Luna- kryptovaluuttojen romahduksesta toukokuussa 2022, mikä viranomaisten mukaan aiheutti noin 40 miljardin dollarin tappiot kryptomarkkinoilla. SEC sanoi, että Terraform ja Kwon pettivät sijoittajia TerraUSD:n, ”stabiilin kolikon” vakaudesta, joka on suunniteltu ylläpitämään vakiohinta 1 dollaria, ja siitä, kuinka suosittu korealainen mobiilimaksusovellus käytti Terraform-lohkoketjua maksutapahtumien selvittämiseen. Kwon on kiistänyt syyllistyneensä väärinkäytöksiin. Häntä vastaan ​​on myös asetettu Yhdysvaltain rikossyytteitä, ja hänet on pidetty vangittuna Montenegrossa viime maaliskuun pidätyksestä lähtien.

Kwon on erikseen syytettynä Etelä-Koreassa, joka on myös hakenut hänen pidättämistään. Kwon oli valittanut Montenegron pääkaupungin Podgorican tuomioistuimen päätöksestä, jonka mukaan hänet olisi luovutettava Yhdysvaltoihin kotimaansa Etelä-Korean sijaan, jota hän suosii. Oikeusanalyytikot ovat sanoneet, että Kwonia uhkaa suhteellisen lievempi tuomio, jos hänet tuomitaan Etelä-Koreassa, jossa pisin vankeusrangaistus talousrikoksista on 40 vuotta.

Samankaltaiset artikkelit