ISRO:n INSAT-3DS-tehtävä: Lähtölaskenta alkaa tänään, hyötykuormat ja tavoitteet paljastettiin – Science News

ISRO

Intian avaruustutkimusorganisaatio (ISRO) ilmoitti lauantaina, että lähtölaskenta INSAT-3DS-meteorologisen satelliitin laukaisua varten Geosynchronous Launch Vehicle (GSLV) -raketissa etenee kitkattomasti. Tehtävän ensisijaisena tavoitteena on varmistaa olemassa olevien operatiivisten satelliittien INSAT-3D ja INSAT-3DR tarjoamien palvelujen jatkuvuus. Näihin palveluihin kuuluvat tehostetut säähavainnot, maan ja valtamerten pintojen seuranta sään ennustamista varten, katastrofivaroitus ja satelliittiavusteiset tutkimus- ja pelastuspalvelut.

Lähtölaskenta alkaa Satish Dhawan Space Centerissä

Laukaisun 27,5 tunnin lähtölaskenta alkoi perjantaina klo 14.30 Satish Dhawanin avaruuskeskuksessa. Laukaisu on suunniteltu myöhemmin lauantaina klo 17.35 toiselta laukaisualalta.

Käynnistysmenettely ja satelliitin käyttöönotto

Kryogeenisellä yläasteella varustetun GSLV-raketin odotetaan erottavan 2 274 kg painavan INSAT-satelliitin raketista noin 20 minuutin kuluttua lennosta ja sijoittavan sen Geosynchronous Transfer Orbit -kiertoradalle. Erottamisen jälkeen tutkijat suorittavat sarjan liikkeitä paikantaakseen satelliitin geostationaarille kiertoradalle seuraavina päivinä.

Satelliittien hyötykuormat ja tiedonkeruu

51,7 metriä korkea GSLV-raketti kantaa erilaisia ​​hyötykuormia, mukaan lukien kuvantajien hyötykuormat, luotainhyötykuormat, tiedonvälitystransponderit ja satelliittiavusteiset etsintä- ja pelastustransponderit. Nämä hyötykuormat mahdollistavat pilvien ominaisuuksien, sumun, sateen, lumipeiteen, lumen syvyyden, tulen, savun, maan ja valtamerten ominaisuuksien tutkimisen.

INSAT-3DS-tietojen edunsaajat

Useat maatieteiden ministeriön osastot, mukaan lukien Intian meteorologinen osasto, kansallinen keskipitkän aikavälin sääennustekeskus, Intian trooppisen meteorologian instituutti, National Institute of Ocean Technology ja Indian National Center for Ocean Information Services sekä useat virastot ja laitokset , hyötyvät INSAT-3DS:n antamista tiedoista. Nämä tiedot johtavat parempiin sääennusteisiin ja sääpalveluihin.

Tehtävän odotettu elinikä

Lähteet osoittavat, että INSAT-3DS-operaation käyttöiän odotetaan olevan noin 10 vuotta.

Lauantain tehtävä on ISRO:n toinen julkaisu vuonna 2024 sen jälkeen, kun PSLV-C58/EXPOSAT lanseerattiin onnistuneesti 1. tammikuuta.

(PTI-tuloilla)

Samankaltaiset artikkelit