Markkinat päättyvät positiivisesti sen jälkeen, kun Nifty ja Sensex saavuttivat uudet ennätykset päivän aikana; teknologia- ja autoosakkeet huippuvauhdissa, kun taas öljyn ja kaasun sekä FMCG:n 1 % plus lasku

new high for market

Nifty päätti kaupan hieman alle 20 200:n 20 192:een saavutettuaan uuden päivänsisäisen korkeimman 20 222:n. Myös Sensex nousi uuteen 52 viikon huippuunsa 67 927:ään ennen sulkemista 67 838:aan, 300 pisteen nousuun. Myös laajemmat markkinat päätyivät positiiviselle alueelle ja markkinoiden leveys oli tasainen. Myös keskisuurten ja pienten yhtiöiden indeksit nousivat tasaisesti ja nousivat noin puoli prosenttia.

Toimialaindekseistä auto ja IT olivat tähtiä. Tärkeimmät autoosakkeet, kuten M&M, Hero MotoCorp, Bajaj Auto ja TVS Motor, päätyivät vahvaan nousuun, ja Nifty Auto -indeksi päätyi 1,5 prosentin nousuun. Öljy- ja kaasuosakkeet yhdessä FMCG:n kanssa kuitenkin laskivat merkittävästi ja olivat markkinoiden suurimpien häviäjien joukossa.

Nifty jatkaa todennäköisesti positiivisesti

Religare Brokingin teknisen tutkimuksen johtaja Ajit Mishra sanoi yleisestä markkinatrendistä: ”Markkinat nousivat päivän tauon jälkeen ja nousivat lähes puoli prosenttia. Vertailurintamalla Nifty avasi nousun ja vaihtoi vaihteluväliä sen jälkeen. Lopulta se asettui 20 192,35:n tasolle; kasvoi 0,44 prosenttia. Samaan aikaan trendi oli sekalainen alakohtaisella rintamalla, jossa auto- ja IT-liiketoiminta nousivat voimakkaasti, kun taas kiinteistöt ja FMCG päättyivät miinukseen. Myös laajemmat indeksit olivat linjassa muutoksen kanssa ja nousivat kumpikin lähes puoli prosenttia. Odotamme positiivisen sävyn jatkuvan Niftyssä, ja jonkin verran keskimääräistä konsolidaatiota vetoaa 20 300 tason esteeseen. Osallistujien tulee säilyttää ”buy on dips” -lähestymistapa ja etsiä osakkeita, jotka tarjoavat suotuisan riski/tuottosuhteen.

Kotak Securitiesin teknisestä tutkimuksesta vastaava johtaja Amol Athawale lisäsi, että ”koronnostojen vallitseva tilanne vahvistaisi edelleen sijoittajien mielialaa, koska se antaisi taloudelle lisäpotkua toiveilleen heikentää korkoasennetta eteenpäin. USA:n treasury-tuottojen lasku on johtanut maailman osakemarkkinoiden elpymiseen ja vaikuttanut myös paikallisiin markkinoihin. Päivittäis- ja viikkokaavioissa Nifty on muodostanut läpimurto-jatkomuodostelman, joka viittaa siihen, että nousutrendiaalto todennäköisesti jatkuu lähitulevaisuudessa. Vaikka markkinoiden laajempi rakenne on nousujohteinen, markkinat ovat tilapäisesti yliostetuissa olosuhteissa, ja näin ollen voimme nähdä jonkin verran voittoa korkeammalla tasolla. Lyhytaikaisille kauppiaille 20075 ja 20000 toimisivat keskeisinä tukivyöhykkeinä, kun taas 20300-20375 voisivat toimia härkien keskeisinä vastustusalueina.

Jatin Gedia – BNP Paribasin Sharekhanin tekninen tutkimusanalyytikko hahmottelee, että ”tuntikohtainen liikemääräindikaattori, jolla on positiivinen jako, osoittaa negatiivisen eron merkkejä, joita ei pidä aliarvioida. Lyhyen aikavälin näkymät ovat kaiken kaikkiaan positiiviset, mutta kun otetaan huomioon jyrkkä nousu kolmen viimeisen kaupankäyntisession jälkeen, meidän pitäisi suhtautua varovaisesti ja varautua korjaukseen. Tasojen osalta 20050-20000 on ratkaiseva tukivyöhyke, kun taas 20200-20250 toimii välittömänä esteenä.”

Puhuessaan tasoista, joita Bank Niftylle on syytä varoa, hän lisäsi, että indeksi ”on myös käynyt kauppaa positiivisella harhalla. Se on nyt saavuttanut vyöhykkeen 46370 – 46400, jonne asetetaan vastus viikoittaisen ylemmän Bollinger-nauhan ja edellisen swingin muodossa. Siten kolmen viikon rallin jälkeen on suuri todennäköisyys konsolidoitumiselle. Ratkaiseva tuki on asetettu alueelle 45970 – 45670 ja ratkaiseva vastus 46300 – 46400”

Samankaltaiset artikkelit