SIJOITUSRAHASTO: Ota kaikki irti muuttuvista markkinatrendeistä flexi-capsilla

mutual fund nominee update

Markkinoiden nykyisen epävarmuuden ja tiettyjen keskisuurten ja pienten yhtiöiden arvonnousujen vuoksi sijoittajat sijoittavat mieluummin flexi-cap-rahastoihin. Nämä rahastot tarjoavat sen ainutlaatuisen edun, että rahastonhoitajat voivat vaihtaa suurten, keskisuurten ja pienten osakkeiden välillä ilman rajoituksia.

Muiden rahastoluokkien, kuten multicap-, mid-cap- ja big-cap-rahastojen, jäykät mandaatit rajoittavat joustavuutta sopeutua markkinaolosuhteisiin. Sitä vastoin flexi-cap-rahastoilla on joustavuus sijoittaa koko markkina-alueelle ja hajauttaa sijoitussalkku eri markkina-arvoltaan erilaisiin yrityksiin. Tämä auttaa heitä sopeutumaan muuttuviin markkinatrendeihin ja optimoimaan tuotot sijoittajille ilman rajoituksia.

Feroze Azeez, Anand Rathi Wealthin varatoimitusjohtaja, sanoo, että joustavuus siirtää allokaatiota tarjoaa rahastonhoitajalle mahdollisuuden vähentää riskejä tekemällä irtautumiskehotuksia ja siirtymällä sijoituksiin, jotka voivat tuottaa tuottoa. ”Nämä rahastot auttavat sinua saamaan riskisopeutettua tuottoa, koska blue-chip-osakkeet auttavat sinua saamaan vakautta ja pienikokoiset osakkeet auttavat sinua maksimoimaan kasvun”, hän sanoi.

Samoin Fisdomin tutkimusyksikön johtaja Nirav Karkera sanoo, että joustavuus on erityisen jännittävää sijoittajille, koska se antaa rahastonhoitajille mahdollisuuden tehdä strategisia muutoksia markkinadynamiikkaan perustuen, mikä saattaa johtaa vahvempiin riskisopeutettuihin tuotoihin. ”Ehdotus vapauttaa sijoittajan taakasta hallita aktiivisesti markkina-arvoisia riskejä nykyisen kaltaisena kohonneen epävarmuuden aikoina. Lisähyöty olisi, että aktiivisesta johtamisesta huolimatta ei olisi irtautumiskuormaa tai verovaikutuksia”, hän sanoo.

Joka sään osakerahasto
Flexi-cap-rahastot käyttävät useita strategioita volatiliteetin lieventämiseksi, mukaan lukien aktiivinen allokaatio markkinaolosuhteiden perusteella, markkinoiden ajoitus säätämällä suurten, keskisuurten ja pienten yhtiöiden osakkeiden yhdistelmää sekä keskittyminen korkealaatuisiin ja kasvuhakuisiin osakkeisiin. yrityksiä, jotka ovat vähemmän herkkiä markkinoiden vaihteluille. Näiden strategioiden avulla rahastot voivat mukautua muuttuvaan markkinadynamiikkaan, vähentää riskejä ja mahdollisesti tarjota lisää salkun vakautta samalla, kun ne pyrkivät kilpailukykyiseen tuottoon.

Akhil Bhardwaj, vanhempi osakas, Alpha Capital, SEBI-rekisteröity RIA, sanoo, että flexicap-rahastoja voidaan pitää joka sään tai vuodenajan osakerahastoina, jos sijoitus on pitkäaikainen. ”Flexicapin dynaaminen ominaisuus siirtää rahaa sisäisesti eri markkina-arvojen välillä tarjoaa ylimääräistä etua muihin rahastoluokkiin verrattuna. Sijoittajalle tulee erittäin kätevää sijoittaa ja pysyä paikoillaan pitkällä aikavälillä”, hän sanoo.

Joustopääomarahastoissa rahastonhoitajat siirtyvät vähitellen markkina-arvosta toiseen, jos suhteellisia mahdollisuuksia on käytettävissä. Ja juuri rahastojen sopeutumiskyvyn ja aktiivisen johtamistyylin ansiosta rahastonhoitajat voivat navigoida muuttuvassa markkinadynamiikassa tehokkaasti.

”Korkeat hallinnoitavat varat (AUM) ja jatkuva suosio korostavat niiden mainetta ”jokasään”-rahastoina ja arvoa hajautustyökaluna tasapainoisissa sijoitussalkuissa”, Karkera sanoo. Itse asiassa joustopääomarahastojen keskimääräinen nettomääräinen AUM oli syyskuussa 2,91 biljoonaa rupiaa, mikä on korkein 11 osakepainotteisen sijoitusrahastojärjestelmän joukossa.

Vähentää volatiliteettia
Tämä rahasto pyrkii vähentämään volatiliteettia hajauttamalla eri sektoreita ja markkina-arvoja. Joustopääomarahastoon sijoitettaessa on suositeltavaa, että horisontti ulottuu isojen yhtiöiden sijoituksia pidemmälle, mutta lyhyempi kuin pieniyhtiöiden sijoituksia.
Soumya Sarkar, varainhoitoyhtiön Wealth Redefinen perustaja, sanoo, että flexi-cap-rahastojen lähestymistapa tarjoaa etua volatiliteettiriskien hallinnassa ja lieventämisessä. ”Esimerkiksi jos pienyhtiöiden segmentti on kallis ja epävakaa, rahastonhoitaja voi siirtää sijoituksia suuriin tai keskisuuriin yhtiöihin ja päinvastoin, jos suurten yhtiöiden segmentillä on samanlaisia ​​ominaisuuksia. Rahastonhoitajan kyky tehdä allokaatiopäätöksiä on ratkaisevan tärkeää volatiliteetin vähentämisessä tämän sijoitusfilosofian avulla”, hän sanoo.

Ennen sijoittamista flexi-cap-rahastoihin sijoittajan on arvioitava riskinsietokykynsä ja mukavuustasonsa markkinoiden volatiliteetilla. Vaikka flexi-cap-rahastot voivat sijoittaa mihin tahansa markkina-arvoon, yleensä suurin allokaatio annetaan suurille osakkeille. ”Tämä luokka edustaa enemmän suuria osakkeita kuin keskisuuria tai pieniä osakkeita. Näin ollen riski-tuotto olisi samanlainen kuin suurten yhtiöiden kategoriassa”, Azeez sanoo.

TÄRKEIMMÄT EDUT
Flexi-cap-rahaston blue-chip-osakkeet auttavat sinua saamaan vakautta ja pienyhtiöt auttavat sinua maksimoimaan kasvun

Rahastonhoitajan aktiivisesta hallinnoinnista huolimatta ei ole irtautumiskuormaa tai verovaikutuksia

Tämä luokka edustaa enemmän suuria osakkeita kuin keskisuuria tai pieniä osakkeita

Samankaltaiset artikkelit