Bharat Shakti: Intian alkuperäiskansojen puolustuskykyjen esittely; PM kellot

Prime Minister Narendra Modi witness ‘Bharat Shakti’, a synergised demonstration of indigenous defence capabilities in the form of a tri-services live fire and manoeuvre exercise, in Rajasthan’s Pokhran on March 12. (Image: X)

Rajasthanin Pokhranin kuivien avaruusalueiden keskellä pääministeri Narendra Modi todisti 50 minuuttia kestäneen integroidun kolmipalvelun tulivoima- ja ohjausharjoittelun, jota kutsuttiin ”Bharat Shaktiksi”.

Maan huipputason sotilasmessingin säestämänä tapahtuma toimi foorumina, jossa korostettiin Intian kasvavaa omavaraisuutta puolustuksessa, sillä kolme palvelua esittelivät kotimaisesti valmistettujen laitteiden kyvykkyyttä.

Tyylikkäästä Light Combat Aircraft Tejasta mahtavaan T90-panssarivaunuun, esittely korosti Intian kasvavaa painotusta puolustuskykynsä vahvistamiseen kotimaisten innovaatioiden avulla. Elävien tulivoimanäytösten ja strategisten liikkeiden avulla harjoituksen tavoitteena oli osoittaa kolmen yksikön toimintavalmius kaikkien uhkien torjumiseksi samalla kun hyödynnetään alkuperäiskansojen kykyjä.

Myös Advanced Light Helicopter (ALH) Mk-IV, Light Combat Helicopter 'Pracand', liikkuva anti-drone-järjestelmä, BMP-II ja sen muunnelmat, NAMICA (Nag Missile Carrier), T90-tankit, Dhanush-, K9 Vajra- ja Pinaka-raketit olivat Pokhranissa, noin 100 km Jaisalmerin kaupungista, osoittaneiden alustojen joukossa.

Tiedotustilaisuus mediahenkilöille New Delhissä ennen megaharjoitusta – ”Bharat Shaktin” armeijan suunnittelutoimiston lisäpääjohtaja, kenraalimajuri CS Mann sanoi harjoituksen aikana: ”shokki ja kunnioitus” -vaikutus esitellään, jonka asevoimat pyrkivät saavuttamaan. operatiivisessa tilanteessa, jossa on liikkumavaraa ja taistelukykyä.”

Ja ”Synergiset yhteiset toiminnot ovat ratkaisevia Intian kontekstissa. Tulivoiman ja ohjausesityksen avulla pyritään esittelemään kolmen palvelun operatiivisia valmiuksia torjua kaikkia uhkia, jotka hyödyntävät alkuperäiskansojen valmiuksia ja kykyä ryhtyä konflikteihin globaalien mullistusten edessä”, kenraalimajuri Mann sanoi lauantaina.

Puolustus- ja turvallisuuslaitoksen lähteiden mukaan tämän mittakaavan ensimmäinen harjoitus ”ei ole räätälöity mihinkään suuntaan (pohjoinen tai länsiraja) tai mihinkään vastustajaan”.

Pääministerin kansliassa sunnuntaina antamassa lausunnossa todettiin, että pääministeri Modi tulee todistamaan ”Bharat Shakti” -harjoitusta Pokhranissa.

”Bharat Shakti on selkeä osoitus Intian valmiudesta kohdata ja voittaa nykyiset ja tulevaisuuden haasteet kotimaisilla ratkaisuilla, ja se korostaa Intian kotimaan puolustuskyvyn kestävyyttä, innovatiivisuutta ja vahvuutta globaalilla näyttämöllä”, se sanoi.

Harjoituksessa Pokhranissa Jaisalmerin alueella esiteltiin myös tekoälyn (AI) käyttöön integroituja järjestelmiä ja alustoja.

Myös kolmen palvelun suorat integroidut usean verkkotunnuksen toiminnot hyökkäysoperaatioissa kotimaisia ​​laitteita käyttäen ja ”suuri synergia, monipalvelu- ja monitoimialuekyky osoittivat yksiköiden välistä synergiaa.

Pokhranissa suoritettava harjoitus asettaa maastorajoituksia merivoimien liikkeiden kuvaamiselle. Tällaiset laitteet esiteltiin kuitenkin osana staattista näyttöä, joka seurasi live-esittelyä.

Tämän päivän menettelyt alkoivat armeijan erikoisjoukkojen, Intian laivaston MARCOSin ja Intian ilmavoimien GARUDSin ”tunkeutuessa maastoajoneuvoihin ja liukastumisoperaatioihin, kun taas taistelukentän valvontaa suoritettiin etäohjatuilla lentokoneilla ja droneilla. Tätä seurasi pitkän kantaman vektorien ja tykistöaseiden aiheuttama kohteiden heikkeneminen.

IAF saavutti ”suotuisan ilmatilanteen strategisten tavoitteiden syventämisellä, ja Intian laivasto ryhtyi meritoimiin strategisten vaikutusten saavuttamiseksi.

Jotkut laivaston osat – kuten toimet merellä – näytettiin virtuaalisesti näytöllä. Tulivoiman ja ammusten lisäksi esiteltiin logistiset valmiudet kaluston kuljettamiseen sekä loukkaantuneiden ja uhrien evakuointiin uusimmalla tekniikalla.

Erityyppiset tutkat, UAV-laukaisemat tarkkuusohjatut ammukset, nopean toiminnan taisteluajoneuvot, erityyppiset droonit, mukaan lukien logistiset droonit ja drooniparvet, sekä 3D-painetut bunkkerit olivat kaikki osa tämän päivän massiivista poraa.

Intian kyber- ja multi-domain-toimintojen ominaisuudet esiteltiin yhdessä kolmen palvelun toiminnan kanssa. Harjoituksessa esitellään myös tri-palvelujen yksittäisten viestintäjärjestelmien integrointia, 'e-Tarang' -ohjelmistotyökalua, paikkatietojärjestelmään liittyviä järjestelmiä, topografisia karttoja, hydrografisia karttoja ja lennonvarmistuskarttoja, joissa on analyysi- ja operatiivisen suunnittelun ominaisuuksia.

Samankaltaiset artikkelit