71 % varakkaista intialaisista haluaa ostaa luksuskiinteistöjä 12–24 kuukaudessa: Kysely

71% wealthy Indians wish to buy luxury real estate in 12-24 months: Survey

Vaikka kiinteistöjen hinnat ovat nousseet jopa ~40 % Intian seitsemässä suurimmassa kaupungissa viimeisten 24 kuukauden aikana ja asuntolainojen korot ovat korkeammalla, luksuskiinteistöjen kysyntä on edelleen korkea, ja jopa 71 % Intian UHNI- ja HNI-asujista haluaa ostaa luksusta. kiinteistöjä seuraavien 12–24 kuukauden aikana, kun se viime vuonna oli 61 prosenttia, Intian Sotheby’s International Realtyn tekemän tutkimuksen mukaan.

Yksi tärkeimmistä ostosyistä on havaittavissa oleva muutos. Useimmat varakkaat sijoittajat ovat valinneet pääoman arvonnousun ensisijaiseksi syykseen ostaa kiinteistöjä seuraavien 12–24 kuukauden aikana, ohittaen elämäntapojen parantamisen ensisijaisena. Tämä osoittaa, että sijoittajat ovat palanneet markkinoille. Useat kyselyyn vastanneista ovat myös sanoneet, että he haluavat luoda omaisuutta seuraavalle sukupolvelle, mikä antaa vaikutelman, että he sijoittavat kiinteistöihin pitkällä aikavälillä.

Vuotuinen Luxury Outlook Survey 2024 paljastaa vahvan taloudellisen optimismin korkean nettoarvon (HNI) ja erittäin nettovarannon (UHNI) keskuudessa, ja 79 prosenttia luottaa Intian talouden positiiviseen kehitykseen vuosina 2023–2024 verrattuna. 59 prosenttiin viime vuonna.

Intia muokkaa kohtaloaan paljon luottavaisemmin kuin koskaan ennen. Kansainvälisen valuuttarahaston mukaan maailman viidenneksi suurin talous on valmis nousemaan kolmanneksi suurimmaksi vuoteen 2027 mennessä. RBI:n mukaan BKT:n kasvuohje on 7 prosenttia vuonna 2024.

”Talousvauhti näkyy ennätyksellisenä asuntomyyntinä Intian kiinteistökaupoissa vuonna 2023 ja kaikkien aikojen ennätyksellisenä osakemarkkinoilla. Uskomme, että kiinteistömarkkinoiden huippu hyötyy eniten seuraavan 12-24 kuukauden aikana. Goldman Sachs Group Inc:n mukaan varakkaiden luokan odotetaan lähes kaksinkertaistuvan 100 miljoonaan ihmiseen kolmen vuoden kuluessa. Intian erittäin varakkaat ovat kasvussa. Vahvat start-up-ekosysteemit ja kasvava määrä yksisarvisia ovat lisänneet superrikkaiden rivejä. Luxury Outlook -tutkimuksemme tulokset osoittavat uudistuneen ja lisääntyneen kiinnostuksen sijoittajien keskuudessa, jotka nyt pitävät kiinteistöjä houkuttelevana keinona luoda pitkän aikavälin vaurautta”, sanoi Amit Goyal, Intian Sotheby’s International Realtyn toimitusjohtaja.

”Olemme todistamassa merkittävää muutosta talouden ilmapiirissä, mikä kuvastaa Intian talouden joustavuutta ja potentiaalia. Emme ole yllättyneitä siitä, että uusien luksusprojektien lanseeraukset seitsemässä parhaassa kaupungissa vuonna 2023 ovat lisääntyneet huomattavasti. Myös tunteissa on tapahtunut muutos, joka vastaa laajempaa tunnustamista kiinteistöjen pysyvästä arvosta ja kestävän taloudellisen kasvun potentiaalista. Uskomme, että sijoittajat sijoittuvat strategisesti varallisuuden keräämiseen ja useiden sukupolvien varallisuuden luomiseen kiinteistösijoitusten avulla”, lisää Ashwin Chaddha, Intian Sotheby’s International Realtyn toimitusjohtaja.

Mitä tulee asuntolainojen korkoihin, 56 % HNI- ja UHNI-yrityksistä uskoo, että RBI alkaa laskea korkoja vuonna 2024, mikä viittaa positiivisiin asuntolaina- ja rahoitusnäkymiin.

Tutkimus osoitti myös, että huikeat 83 prosenttia vauraista intialaisista omistaa useita luksuskiinteistöjä, mikä kuvastaa eliittien kiinteistösalkkujen monipuolistumista.

Pääasuntojen lisäksi vastaajat esittelivät monenlaista kiinteistöomaisuutta: 34 % omistaa liikekiinteistöjä, 25 % loma-asuntoja, 21 % maatalousmaata ja 20 % maalaistaloja.

Muissa merkittävissä löydöissä 35 % loma-asunnon ostajista mainitsi Goan ensisijaisena matkakohteenaan, mikä korosti Goan elämäntavan kestävää vetovoimaa Intian varakkaiden keskuudessa. Halu sijoittaa ulkomaisiin kiinteistöihin pysyi vakaana 12 %:ssa, ja Dubai, Yhdistyneet arabiemiirikunnat ja Yhdysvallat säilyttivät asemansa parhaina valinnaisina.

43 % UHNI- ja HNI-vastaajista ilmoitti haluavansa yhdistää salkkunsa keskittyen laadukkaampiin kiinteistöihin ja vuokratuottoon. 34 % UHNI:stä ja HNI:stä on siirtynyt digitaalisiin medioihin, mukaan lukien 3-D-virtuaalitodellisuuteen ja läpikulkuihin, tutkimaan ja katselemaan kiinteistöjä, mikä korostaa digitaalisen muutoksen vaikutusta jopa luksusasuntomarkkinoiden huipulla.

Samankaltaiset artikkelit