Geopoliittiset jännitteet pitävät markkinat reunalla – Market News

markets

Ulkomaiset institutionaaliset sijoittajat (FII) jatkoivat rahojen vetämistä Intian markkinoilta torstaina, mikä johti vertailuindeksien laskuun toista päivää peräkkäin. USA:n korkea korkotaso ja Lähi-idän geopoliittiset jännitteet ovat pitäneet heidän mielensä hiljaisena jo pitkään.

Sensex päätti 248 pistettä eli 0,38 % alempana 65 629,24:ssä, kun taas Nifty 50 kasvatti tappioita 46 pisteellä eli 0,24 % päätyen 19 624,70:een. Parin viime päivän aikana Sensex on pudonnut 800 pistettä, kun taas Nifty-50 on pudonnut yli 200 pistettä.

Teollisuussijoittajat ovat nostaneet tässä kuussa miljardi dollaria eli 8 327 miljoonaa rupiaa tähän mennessä lokakuun 18. päivään mennessä. Kotimaiset institutionaaliset sijoittajat ovat pumppaaneet noin 15 000 miljoonaa rupiaa. Torstain alustavat luvut osoittivat, että FII:t myivät nettomääräisesti 1 093 rupiaa, kun taas DII:t ostivat osakkeita 736 biljoonan arvosta.

”Tällä hetkellä sodan vuoksi on hieman epävarmuutta, minkä vuoksi markkinat näyttävät hieman vaimeilta”, sanoi Ashutosh Mishra, Ashika Stock Brokingin tutkimus-instituutioiden osakkeiden johtaja.

Markkinat tulevat olemaan vaihtelevia seuraavien 10-15 päivän aikana hyvistä tuloksista huolimatta, ja öljy- ja kaasusektorit sekä niistä riippuvaiset sektorit, kuten sähkö ja metallit, kärsivät edelleen epävakaudesta lähitulevaisuudessa, hän lisäsi.

Asiantuntijat kuitenkin huomauttivat osakemarkkinoiden optimismista, kun otetaan huomioon ”globaalit pyrkimykset vakauttaa Länsi-Aasian konflikti, joka laski raakaöljyn hintoja”.

Brent-raakaöljyn hinta jäähtyi keskiviikon 91,50 dollarista 90,19 dollariin tynnyriltä torstaina kello 16.50 mennessä. Mishra huomautti, että markkinat odottavat edelleen selvyyttä Lähi-idän geopoliittisesta konfliktista.

Keskisuurten ja pienten yhtiöiden indeksit laskivat hieman vähemmän. BSE Midcap-indeksi sulki 0,08 % ja Smallcap-indeksi 0,07 % nousussa. Toimialakohtaisesti S&P BSE Metal oli suurin jäljessä noin 0,95 prosentin tappiolla, jota seurasi S&P BSE Energy, joka laski 0,56 prosenttia. S&P BSE Oil & Gas laski 0,48 %.

”Markkinoiden epävakaus jatkuu Yhdysvaltojen korkeampien 10 vuoden joukkolainojen tuottojen sekä geopoliittisten jännitteiden ja sen mahdollisen kärjistymisen vuoksi”, sanoi Anand Rathin osakeneuvojasta ja myynnistä vastaava varatoimitusjohtaja Siddharth Sedani.

Hän uskoo kuitenkin, että tämä korjaus on lyhytaikainen liike, koska kuukausittain järjestelmällisiin investointisuunnitelmiin on vahva kotimainen sisäänvirtaus.

Samankaltaiset artikkelit