Liike-elämän tunteiden lasku, raju vaikutus infraan: Bernstein ennustaa kongressin johtaman hallituksen huonoja puolia Centerissä

Lok Sabha elections 2024: Economic outlook, market predictions for possible INDIA bloc government at Centre

Noin 330–350 paikkaa Bharatiya Janata -puolueen johtamassa NDA-hallituksessa meneillään olevissa Lok Sabha -vaaleissa voi laukaista lyhytaikainen nousu osakemarkkinoilla, kun Nifty-viiteindeksi ylittää vaalien jälkeisen 23 000 rajan, Bernstein Research on arvioinut. sanoi viimeisimmässä Intian strategiaraportissaan. Päinvastoin, raportti maalaa synkän kuvan Intian taloudelle ja markkinoille, jos hallitseva NDA-hallitus ei saa enemmistöä ja palaa valtaan keskuksessa.

Raportissa luetellaan mahdollisia skenaarioita siitä, kuinka Lok Sabhan vaalien tulokset voisivat vaikuttaa talouteen ja markkinoille 4. kesäkuuta jälkeen, ja raportissa todetaan, että alle 270 paikkaa NDA:ssa voi johtaa rajuihin vaikutuksiin infrastruktuurin rakentamiseen lähitulevaisuudessa. .

”Infraprojekteista ohjataan varoja sosiaalisiin aloitteisiin. Yksityinen sektori pakotetaan osallistumaan infraan, mikä johtaa siihen, että vain elinkelpoisimmat projektit tulevat esiin, kun muut hyllytetään”, Bernstein sanoi raportissaan ”Modi 3.0 & Positioning into Election Results”.

Raportti ennustaa myös yritysten ilmapiirin heikkenevän lyhyellä aikavälillä, koska köyhien verohelpotuksia ja tukia voidaan rahoittaa lisäämällä yritysten tai rikkaiden veroja. Myös suorat ulkomaiset sijoitukset putosivat tällaisessa skenaariossa, raportissa todetaan.

Raportti näkee raskaan voiton kirjaamisen lähitulevaisuudessa ja mahdollisen alhaisen tuoton tai ei lainkaan tuottoa tänä vuonna todennäköisenä seurauksena markkinoista siinä tapauksessa, että kongressin johtama INTIA-blokin hallitus muodostaa hallituksen keskukseen.

Raportissa kuitenkin todetaan, että maaseudun kulutus piristyy, kun köyhien käsissä on enemmän rahaa. ”UBI-ohjelmat, kolmen miljoonan työllisyys ja verohelpotukset tukevat PFCE:n kasvua. Nopea toipuminen on mahdollista”, raportissa todetaan ja lisätään, että inflaatio voi ylittää 6 prosenttia, kun 10 kiloa ilmaista ruokaa jaetaan varastot loppuun ja MGNREGA-palkkojen nousu lisää muiden tavaroiden kysyntää.

Modi 3.0: Mission India 2047

Raportissa päinvastoin ennustetaan voimakasta keskittymistä valmistukseen ja suorien ulkomaisten investointien pysymistä vahvoina, kun rahaa ohjataan tukien sijasta tuotantoyritysten kannustamiseen, jos NDA palaa valtaan yli 340 paikan kanssa ja BJP yksin voittaa yli 290 paikkaa.

Raportti ennustaa maaseudun kulutuksen asteittaista elpymistä, joka jää todennäköisesti heikoksi lähitulevaisuudessa. ”Pitkällä aikavälillä makron perustekijät ottavat vallan, mikä johtaa eksponentiaaliseen nousuun tuotannon kasvun myötä”, Bernstein toteaa raportissaan. Raportti odottaa myös inflaation pysyvän Intian keskuspankin mukavuusalueella 2-6 prosentissa, lukuun ottamatta elintarvikkeista johtuvaa kausivaihtelua.

Osakemarkkinat ottavat todennäköisesti tervetulleeksi vahvan valtuutuksen hallitsevalle vapaudelle mahdollisuudella välittömään markkinoiden nousuun, jota seuraa lyhytaikainen voittovaraus. Raportti ennustaa myös korkean yksinumeroisen tai alhaisen kaksinumeroisen tuoton Niftylle tänä vuonna.

”Näemme 23 000 näppärän tavoitteen lyhyen aikavälin rikkomisen, mutta nopea voittovaraus tuo sen takaisin tämän tason alapuolelle. Hallituksen 100 päivän agenda ja odotukset budjetille ovat muita tapahtumia, jotka voivat toimia tukikatalysaattoreina. Siksi odotamme osakemarkkinoilla jonkin verran nopeutta lähiajan”, raportissa todetaan.

Miksi Intia tarvitsee Modi 3.0:n

Bernstein sanoo raportissaan, että vallan jatkuvuus on edelleen ratkaiseva tekijä makrosyklin kestävyyden kannalta. ”Alkuvaiheen nousevana markkinana paljon kietoutuu hallituksen politiikkaan. Hyötyäkseen rakenteellisista tekijöistä uskomme, että Intialla on paljon kiinni useiden aasialaisten maiden kanssa. Infrastruktuurin rakentaminen, tuotannon lisääminen, kannattavamman vientifranchisingin rakentaminen, työllisyys ja inflaation hallinta – lista on pitkä. Intian siirtyessä uudistussyklistä toteutussykliin, vallan jatkuvuus on makrosyklin kestävyyden kannalta ratkaiseva tekijä.”

Vertailemalla pääministeri Narendra Modin kahta kautta UPA:n hallitukseen, raportti listaa pääomien käytön tehokkuuden, paremman inflaation hallinnan ja tuotannon työntymisen tärkeimpinä eroavaisuuksina.

”Hallituksen rooli hallitun pääoman rahoituksen edistämisessä on suuri; näin ollen NDA:n tuotto on suotuisa sille, kun taas muutos johtaa todennäköisesti satunnaiseen kasvuun, jonka riskinä on lyhyempi nousukierto ja sen jälkeen rakenteellisia haasteita investoinneille”, raportti lisää.

Samankaltaiset artikkelit