Luottokorttisaldon siirto: Tarkista edut ja haitat ennen kuin siirrät saldon kortilta toiselle

Pros and cons of credit card balance transfers

Luottokorttisaldon siirto sisältää erääntyneen saldon siirtämisen luottokortilta toiselle, yleensä alhaisempien korkojen hyödyntämiseksi. Luottokorttisaldon siirrot voivat auttaa hallitsemaan korkeakorkoisia velkoja tehokkaammin yhdistämällä ne yhdeksi kortille, jolla on alhaisempi korko, mikä voi säästää rahaa korkomaksuissa.

On kuitenkin erittäin tärkeää ottaa huomioon mahdolliset siirtomaksut ja kykysi maksaa velka määritetyn ajan kuluessa, jotta hyödyt maksimoivat. Saldosiirrot luottokorteilla Intiassa voivat olla edullisia, mutta niissä on myös joitain haittoja. Tutkitaan hyviä ja huonoja puolia:

Saldonsiirto luottokorteilla tarkoittaa erääntyneen summan siirtämistä kortilta toiselle. Tämä toiminto maksaa alkuperäisen kortin velan ja luo samalla vastaavan velkasumman uudelle luottokortille. Yksityishenkilö voi valita saldonsiirron ensisijaisesti siksi, että toinen kortti ehdottaa alhaisempia korkoja, mikä tekee velan takaisinmaksusta uudella kortilla kustannustehokkaampaa.

Se mahdollistaa useiden luottokorttivelkojen yhdistämisen yhdeksi, mikä yksinkertaistaa takaisinmaksua. Yhden maksun hallinta vähentää useiden eräpäivien ja vaihtelevien korkojen seuraamisen vaivaa.

Adhil Shetty, toimitusjohtaja, Bankbazaar.com, sanoo: ”Saldonsiirron valitseminen velkojen hallinnassa useiden luottokorttien välillä voi yksinkertaistaa taloudellisia velvoitteitasi. Se eliminoi erilaisten maksujen hallinnan vaivan eri päivinä koko kuukauden ajan. Sen sijaan sinun on suoritettava vain yksi kuukausierä, mikä virtaviivaistaa taloudellisia vastuitasi.”

Tehokas velkojen hallinta saldonsiirron avulla voi vaikuttaa positiivisesti luottopisteeseesi. Velkojen yhdistäminen ja maksujen suorittaminen oikea-aikaisesti esittelevät vastuullista talouskäyttäytymistä, mikä saattaa parantaa luottokelpoisuuttasi.

Matalammat korot voivat vapauttaa varoja muihin välttämättömiin kuluihin tai säästöihin, mikä tarjoaa taloudellista apua.

:

Houkuttelevat matalat tai 0 % korot ovat usein johdantotarjouksia rajoitetun ajan. Tämän ajanjakson päätyttyä korot voivat nousta, mahdollisesti korkeampia kuin edellisen kortin korot.

Pankit saattavat periä saldon siirtämisestä palkkion, joka on yleensä prosenttiosuus siirretystä summasta. Tämä palkkio voi kompensoida mahdollisia korkosäästöjä, erityisesti pienemmissä saldoissa.

Uuden kortin luottoraja ei välttämättä kata koko siirrettyä saldoa. Tällaisissa tapauksissa osa velasta jää alkuperäiselle kortille korkeamman koron alaisena.

Uuden luottokortin hakeminen saldonsiirtoa varten vaatii kovan kyselyn, joka voi väliaikaisesti alentaa luottopisteitäsi. Lisäksi vanhempien tilien sulkeminen saldon siirtämisen jälkeen voi vaikuttaa luottohistoriasi pituuteen ja puolestaan ​​pisteisiin.

Saldon tyhjentäminen siirrolla saattaa houkutella yksityishenkilöitä jatkamaan kulumista vanhalla kortilla, kerryttäen lisää velkaa ja lisäämällä taloudellista taakkaasi.

Shetty selittää: ”Luottokortin saldonsiirron turvaaminen ei ole kaikkien saatavilla. Jos olet laiminlyönyt EMI-maksusi tai näytät aiemmin luottotietolain noudattamatta jättämistä, saatat kohdata vaikeuksia. Edellytys saldonsiirtoon pätevöitymiselle on hyvät luottotiedot.”

Tästä syystä on suositeltavaa, että ennen saldonsiirron valitsemista arvioit huolellisesti taloudellisen tilanteensi, mukaan lukien uuden kortin ehdot, siirtomaksut, tutustumisen jälkeiset korot ja takaisinmaksukykysi. Viisaasti käytettynä saldosiirrot voivat olla strateginen väline luottokorttivelkojen hallinnassa, mutta ne vaativat kurinalaisuutta maksimoidakseen hyötynsä ja minimoidakseen haittojaan.

Samankaltaiset artikkelit