7. Palkkapalkkio: Valtion työntekijöiden korttien peruspalkkojen suuri nousu! DA alkaa nollasta TÄMÄN version jälkeen – Money News

7th Pay Commission: Big hike in basic pay on the cards for govt employees! DA will start from 'ZERO' after THIS revision

7. Palkkakomission uutiset: Hallitus korotti yli miljoonan työntekijän ja eläkeläisten arvonlisäveroa 4 prosentilla vuoden 2024 ensimmäisellä puoliskolla. Tämän korotuksen myötä DA-katto osui 50 prosenttiin peruspalkasta, mikä laukaisi spekulaatioita fuusiosta tästä korvauksesta peruspalkkaan.

Mikä oli tämän DA-peruspalkkafuusion keinottelun takana?

Vuonna 2004 DA yhdistettiin valtion työntekijöiden peruspalkkaan, kun korvaus nousi 50 %:n rajaan viidennen palkkatoimikunnan suosituksen jälkeen. Myöhemmin 6. ja 7. palkkapalkkiolautakunta ei kuitenkaan suositellut mitään tällaista toimenpidettä.

Lisäksi hallituksen virkamiehet, jotka reagoivat tiedotusvälineiden raportteihin edellisen maaliskuussa ilmoitetun DA-korotuksen jälkeen, ilmoittivat, ettei DA:ta sulateta automaattisesti peruspalkkaan tässä vaiheessa, ja perustelivat päätöksensä.

DA-peruspalkkojen yhdistäminen tapahtuu pian?

Useat työntekijäjärjestöt ovat jo pitkään vaatineet, että 50 %:n kynnysrahan saavuttamisen jälkeen se yhdistetään peruspalkkaan, kuten aiemmin tehtiin. Asiantuntijat uskovat myös, että hallitus voi sulauttaa aarrerahan peruspalkkaan heinäkuusta 2024 alkaen. He väittävät, että DA on tällä hetkellä 50 prosentissa tammikuun korotuksen jälkeen eikä ole ylittänyt 50 prosentin tasoa. Heinäkuun korotuksen jälkeen DA kuitenkin ylittää 50 % peruspalkan tasosta. Näiden asiantuntijoiden mukaan DA-peruspalkan yhdistämisestä voidaan tiedottaa sen jälkeen, kun uusi hallitus on muodostettu Keskuksessa kesäkuussa 2024. DA:n sulautumisen jälkeen peruspalkkaan työntekijöiden äitiysraha alkaa jälleen nollasta.

Työntekijöiden DA ja eläkeläisten Dearness Relief (DR) lasketaan All-India Consumer Price Indexin (AICPI) perusteella. Hallitus tarkistaa DA:n ja DR:n kahdesti vuodessa, vastaavasti tammikuussa ja heinäkuussa. Keskus ilmoitti äskettäin DA:n ja DR:n 4 prosentin korotuksesta, mikä nosti kynnyksen 50 prosenttiin henkilöstön peruspalkasta.

Päästöoikeuksien tarkistus tammikuun DA-korotuksen jälkeen

Sen jälkeen kun valtion työntekijöiden ja eläkkeensaajien DA-korotus 50 prosenttiin tämän vuoden alussa, tiettyjä tukia, mukaan lukien lasten koulutustuki ja hostellituki, tarkistettiin automaattisesti jopa 25 prosentilla.

Asiaa koskevaa selvennystä antaessaan henkilöstö- ja koulutusministeriö (DoPT) sanoi, että lasten koulutustuen ja asumistuen rajoja nostetaan automaattisesti 25 % joka kerta, kun uudistetun palkkarakenteen mukaista perherahaa nostetaan 50 %. .

Nostetaanko juomaraharaja 25 lakhiin DA-vaelluksen jälkeen?

Keskuksen päätös korottaa äitiysrahaa johti myös muiden etuuksien, mukaan lukien eläkepalkkion, tarkistamiseen.

Mutta äskettäisessä kiertokirjeessä Employees' Provident Fund Organization (EPFO) ilmoitti pitävänsä ”pysähdyksissä” työntekijöiden eläkkeelle siirtymisen ja kuolemantapauspalkkion korotuksen.

Muistaakseni EPFO ​​totesi viime kuussa antamassaan määräyksessä, että eläkkeelle jäämisen ja kuolemantapauksen palkkion enimmäisrajaa nostettiin 25 prosentilla 20 000 rupiasta 25 000 rupiaan. Tämä palkkionkorotus ilmoitettiin valtion työntekijöille maksettavan aarrerahan muutoksen vuoksi 50 prosenttiin peruspalkasta 1.1.2024 alkaen.

Viikkoa myöhemmin 7. toukokuuta eläkekassan toimielin julkaisi toisen kiertokirjeen, jossa ilmoitettiin, että palkkion korottaminen DA:n nousun vuoksi on keskeytetty välittömästi. Päätöksessä ei mainita perusteita päätökselle.

Samankaltaiset artikkelit