RBI:n rahapolitiikka: Mitä asuntolainanottajien pitäisi tehdä nyt?

RBI Monetary Policy: What should home loan borrowers do now?

Asunnon ostajat voivat nyt huokaista helpotuksesta, kun Intian keskuspankki (RBI) on päättänyt pitää repokoron ennallaan 6,5 prosentissa rahapoliittisen komitean kokouksessaan tänään. Tämä vie jonkin verran stressiä mahdollisille asunnon ostajille, jotka olivat varovaisia ​​ja viivyttelivät ostopäätöksiään nousevien korkojen vuoksi.

Vaikka jotkut pankit ovat jo nostaneet lainakorkojaan, mukaan lukien HDFC ja SBI, ja toiset todennäköisesti seuraavat esimerkkiä, mutta tämä RBI:n päätös pitää repokorko ennallaan tuo varmasti hengähdystauon lainanottajille, erityisesti asunnon ostajille.

Adhil Shetty, toimitusjohtaja, Bankbazaar.com, sanoo: ”Pidämällä repokoron vakaana RBI järjestää taloudellisten pyrkimysten yhdenmukaistamisen todellisten todellisuuksien kanssa. RBI:n päätös lähettää positiivisen viestin ja tukee todennäköisesti kasvua eri toimialoilla. Tasainen repokorko tarkoittaa vakautta pankkien tarjoamissa koroissa. Asunnon ostajat, jotka ovat ottaneet lainaa tai suunnittelevat lainaa kiinteistön ostoa varten, voivat hyötyä ennallaan olevasta repokorosta, koska se voi johtaa johdonmukaisiin tai hieman alhaisempiin lainakustannuksiin.

Asunnon ostajat olisivat suuresti helpottuneet tästä päätöksestä, koska markkinat ovat olleet vakaat epävakauden jälkeen. Kiinteistöjen kysyntä kasvaa ja ostajat haluavat ostaa kiinteistöjä edulliseen hintaan.

Shetty ehdottaa, että ”lainanottajien on noudatettava varovaista lähestymistapaa, maksettava korkeakorkoiset velkansa etukäteen, lainattava vastuullisesti ja maksettava laskunsa ajoissa, jotta he eivät aiheuta ylimääräisiä kustannuksia olemassa oleviin rahoitusvelkoihinsa.”

Asuntolainanottajilla on käytössään useita strategioita asuntolainojen korkokulujen alentamiseksi. Näiden strategioiden toteuttaminen voi johtaa merkittäviin säästöihin laina-ajan aikana. Tässä on joitain tehokkaita tapoja saavuttaa tämä:

Vahva luottoluokitus voi auttaa sinua neuvottelemaan alhaisemmista koroista lainanantajien kanssa. Maksa laskusi ajoissa, hallitse luottoasi vastuullisesti ja pidä luottojen käyttöaste alhaisena ylläpitääksesi terveen luottopisteen.

Jos olet asunnon ostaja ja suunnittelet lainan ottamista, sinun on tutkittava ja vertailtava eri pankkien ja rahoituslaitosten tarjoamia korkoja. Pienikin korkoero voi johtaa merkittäviin säästöihin laina-ajalle.

Älä epäröi neuvotella lainanantajien kanssa paremmista ehdoista. Jos sinulla on hyvä luottohistoria ja vakaat tulot, saatat pystyä turvaamaan alhaisemman koron tai alemmat käsittelymaksut.

Vaikka pidempi laina-aika voi johtaa pienempiin kuukausimaksuihin, se lisää myös ylityökorkojen kokonaismäärää. Lyhyemmän laina-ajan valitseminen voi auttaa sinua säästämään korkokuluissa.

Suuremman käsirahan maksaminen pienentää lainan pääomaa, mikä puolestaan ​​alentaa maksettua kokonaiskorkoa. Pyri maksamaan huomattava käsiraha, jos taloudellinen tilanteesi sen sallii.

Aina kun sinulla on ylimääräisiä varoja, harkitse pääoman ennakkomaksujen suorittamista. Tämä pienentää jäljellä olevaa saldoa, mikä pienentää korkokustannuksia laina-ajalle.

*

Jotkut lainanantajat tarjoavat osamaksuvaihtoehdon, jossa voit suorittaa satunnaisia ​​kertamaksuja pääomalle. Tämä voi auttaa vähentämään yleistä korkotaakkaasi. Maksamalla vain 5 % enemmän kuin säännölliset lainasi lyhennykset joka kuukausi voi tehdä ihmeitä vähentämään kokonaiskorkovelkojasi.

*

Jos korot ovat nousseet sen jälkeen, kun otit lainasi, harkitse jälleenrahoitusta. Jälleenrahoitus tarkoittaa nykyisen lainan korvaamista uudella alhaisemmalla korolla. Muista ottaa huomioon mahdolliset kustannukset ennen päätöksen tekemistä. Arvioi vaihtoehto ennen sen hyväksymistä.

*

Arvioi ajoittain taloudellista tilannettasi ja lainasi suorituskykyä. Kun tulot kasvavat, harkitse EMI-maksujesi kasvattamista lyhentääksesi laina-aikaa ja alentaaksesi korkokustannuksia.

Yhdistämällä näitä strategioita ja hoitamalla huolellisesti asuntolainaasi voit tehokkaasti vähentää korkokulujasi ja saavuttaa taloudellisen vakauden.

Samankaltaiset artikkelit