FPI:t myyvät FMCG-autoosakkeita maaliskuun viimeisen kahden viikon aikana – Market News

FPIs, FPIs news, Foreign Portfolio Investors, Foreign Portfolio Investors news

Raakaöljyn hinnannousu ja kotimaisten osakkeiden korkea arvostus saivat ulkomaiset portfoliosijoittajat kääntymään nettomyyjiin FMCG:ssä, autoteollisuudessa ja useilla muilla sektoreilla maaliskuun jälkipuoliskolla. He jopa hillitsivät rahastosijoituksiaan pääomahyödykkeiden ja kiinteistöjen aloilla, jotka ovat olleet heidän kuumimpia suosikkipanoksiaan Intiassa vuoden aikana, mikä johti 673 miljoonan dollarin nettomäärään intialaisista osakkeista 16.–31. maaliskuuta, National Securitiesin tiedot. Depository Ltd näytti.

Vaikka ensimmäisellä puoliskolla nähdyt voimakkaat tulot johtivat maaliskuuhun kolmen kuukauden korkeimpiin nettotuontiin, 4,24 miljardiin dollariin, maaliskuun jälkipuoliskolla havaittu trendi on jatkunut muutaman vuoden 25 ensimmäisissä istunnoissa.

”Maaliskuun ensimmäisellä puoliskolla tapahtui kaksi asiaa. Ensimmäinen oli CAD (Current Account Deficit) -numero, joka oli paljon odotettua parempi. Meillä oli myös BKT-luku noin 8 %, sanoi Priyam Shah, Falcon Capital Partnersin yhteistyökumppani, puhuessaan 1. maaliskuuta ja 15. maaliskuuta välisenä aikana nähdyistä suurista tulovirroista.

FMCG-sektori, jonka nettotuonti oli 1,35 miljardia dollaria 1. maaliskuuta – 15. maaliskuuta, kärsi pahiten kuun toisen puoliskon aikana, sillä sen nettovirta oli 593 miljoonaa dollaria. Auto- ja kestokulutustavarasektorilla nettomäärä oli 250 miljoonaa dollaria ja 141 miljoonaa dollaria 16. maaliskuuta ja 31. maaliskuuta välisenä aikana.

Rahoituspalvelu- ja tietotekniikkasektorit, jotka ovat Intian kaksi suurinta FPI-omistusta, näkivät myös 228 miljoonan dollarin ja 67 miljoonan dollarin ulosvirtaukset vuoden 24 viimeisen kahden viikon aikana.

Brent-raakaöljyn hinta on noussut 85,34 dollarista tynnyriltä 15. maaliskuuta 90,71 dollariin tynnyriltä tänään. Raakaöljyn korkeampi hinta ei lupaa hyvää kehittyville markkinoille, etenkään Intialle, koska se voi johtaa inflaatioon ja korkeampiin tuontilaskuihin, markkinaosapuolet sanoivat.

Suuntausta vastaan ​​televiestintäsektori näki nettotuonnin maaliskuun toisella puoliskolla 158 miljoonan dollarin arvosta ensimmäisen puoliskon 802 miljoonan dollarin tulojen lisäksi.

Tilikauden 24 aikana nettotuonti FPI:stä oli suurin pääomahyödykesektorilla, 5,67 miljardia dollaria hallituksen pyrkiessä parantamaan infrastruktuuria. Kuluttajapalvelut ja autoyhtiöt olivat toiseksi suurimmat FPI-rahojen saajat 24. tilikaudella. Samaan aikaan FPI:t myivät vuoden aikana yli miljardin dollarin arvosta metalli- ja kaivosyhtiöiden osakkeita.

Samankaltaiset artikkelit