Öljyn hinta nousee, kun tarjontahuolet ylittävät kysynnän pelot

global oil supply, oil price, crude oil, crude oil price, fuel demand,

Öljyn hinta nousi perjantaina, koska huoli siitä, että Venäjän polttoaineen vientikielto voisi kiristää maailmanlaajuista öljyn tarjontaa, ylitti pelot siitä, että Yhdysvaltojen mahdolliset lisäkoronnostot voisivat heikentää polttoaineen kysyntää, mutta ne olivat silti matkalla viikoittaiseen tappioon neljässä. Brent-futuurit nousivat 21 senttiä eli 0,2 % 93,51 dollariin tynnyriltä vuoteen 0103 GMT mennessä, kun taas US West Texas Intermediate -raakaöljyn (WTI) futuurit nousivat 23 senttiä eli 0,3 % 89,86 dollariin. Molemmat vertailuindeksit olivat oikeilla jäljillä pieneen viikoittaiseen pudotukseen, kun ne olivat nousseet yli 10 % edellisten kolmen viikon aikana, kun pelättiin kireästä maailmanlaajuisesta tarjonnasta, kun öljynviejämaiden järjestö ja sen liittolaiset (OPEC+) jatkavat tuotannon leikkauksia.

”Kauppa jatkui epätasaisena keskellä köydenvetoa Venäjän polttoaineen vientikiellon vahvistamien tarjontapelkojen ja Yhdysvaltojen ja Euroopan tiukennetun rahapolitiikan vuoksi hidastuneen kysynnän välillä”, sanoi Fujitomin analyytikko Toshitaka Tazawa. Securities Co Ltd. ”Jatkossa sijoittajat keskittyvät siihen, toteutetaanko OPEC+:n tuotannon leikkaukset luvatulla tavalla ja vähentääkö korkojen nousu kysyntää”, hän sanoi ennustaen WTI:n kauppaa noin 90-95 dollarin välillä.

Venäjä kielsi väliaikaisesti bensiinin ja dieselin viennin kaikkiin maihin neljän entisen neuvostovaltion piirin ulkopuolella välittömästi vakauttaakseen kotimaan polttoainemarkkinoita, hallitus sanoi torstaina. Vaje, joka pakottaa Venäjän polttoaineen ostajat ostamaan muualta, nosti lämmitysöljyfutuurien Hoc1 torstaina lähes 5 %. Yhdysvaltain keskuspankki piti keskiviikkona korot ennallaan, mutta tiukensi haukkaaa asennettaan ja ennusti neljännesprosenttiyksikön nousun 5,50-5,75 prosenttiin vuoden loppuun mennessä.

Tämä lisäsi pelkoja siitä, että korkeammat korot voisivat vaimentaa talouskasvua ja polttoaineen kysyntää ja samalla nostaa Yhdysvaltain dollarin korkeimmalle maaliskuun alun jälkeen, mikä tekee öljystä ja muista hyödykkeistä kalliimpia muita valuuttoja käyttäville ostajille. Englannin keskuspankki heijasti keskuspankkia ja piti korkoja torstaina pitkän nousun jälkeen, mutta sanoi, ettei se pitänyt viimeaikaista inflaation laskua itsestäänselvyytenä.

Samankaltaiset artikkelit