Navadhan luo uutta vaurautta maaseudun yrittäjille

nbfc

Intian ydinalueilla, joissa innovaatiot kohtaavat usein välttämättömyyden, Navadhan Capital yhdistää maaseudun pienet yritykset taloudellisiin resursseihin. Mumbaissa sijaitsevalla fintech-startupilla on 18 lainakumppanin verkosto NBFC:n, pienten rahoituspankkien ja pankkien välillä, ja se on rekisteröinyt yli 250 000 asiakasta ja maksanut yli 120 miljoonaa rupiaa. Startupin liikevaihto on kasvanut 20-kertaiseksi viimeisen kahden vuoden aikana. Markkinoiden reagoinnin rohkaisemana Navadhan on toteuttanut suunnitelmia laajentaa kenttätoimintaansa kahdesta osavaltiosta kymmeneen osavaltioon seuraavan kahden vuoden aikana.

”Olemme läsnä kahdessa osavaltiossa – Madhya Pradeshissa ja Rajasthanissa. Suunnitelmamme on laajentaa toimintaa kahdeksaan muuhun osavaltioon, erityisesti Gujaratiin, Maharashtraan, Karnatakaan, Andhra Pradeshiin, Telanganaan, Odishaan, Chattisgarhiin ja Bihariin seuraavan kahden vuoden aikana. Tämä lisää palvelumme yli 700 000 pienyrityksen omistajalle”, sanoi Nitin Agrawal, Navadhanin toinen perustaja ja toimitusjohtaja. ”Meillä on vankka 15 lainanantajan verkosto, mukaan lukien Ugro, Vivriti, Northern Arc, Caspian, Unitus ja TruCap. Jatkamme yhteislainausta näiden kumppanuuksien kautta”, hän lisäsi.

Navadhanilla on RBI:n NBFC-lisenssi, ja Agrawal perusti sen yhdessä kolmen joukkuetoverinsa – Vijay Haswanin, Anirudh Ramakurun ja Amit Biswalin – kanssa. Agrawal näki viimeaikaisen digitalisaation voimakkaana mahdollisuutena rakentaa teknologiavetoinen rahoitusalusta. Maaseudun fintech-startup järjestää yhteistyössä NBFC:n ja pankkien kanssa lainojen ja muiden elintärkeiden rahoituspalvelujen hankinnan ja palvelun. ”Näin pystymme kuromaan umpeen finanssimaailman ja pienyritysten välistä kuilua. Yritysten koot kasvavat, tulot kasvavat ja vaurauden aaltoilu ulottuu maaseudun yrittäjien perheisiin”, Agrawal kertoi fe.

”Olemme teknologiavetoinen ja tulojen ensimmäinen fintech. Hyödynnämme teknologiaa käyttämällä vaihtoehtoista luottoa ennustavaa analytiikkaa, jota tukevat datatieteet. Sekä teknologian että ihmisten paikan päällä saamme NBFC:t ja pankit luomaan ensisijaisen sektorin omaisuutta. Älypuhelimien ja UPI:n levinneisyyden parantuessa meillä on etulyöntiasema maaseutumarkkinoilla”, hän lisäsi.

Maaseudun lainausalueella on lukuisia toimijoita – suuria ja pieniä –, joten mikä on Navadhanin ainutlaatuinen ehdotus? Agrawalin mukaan Navadhanin menestys piilee sen pyrkimyksissä yksinkertaistaa prosesseja. Startupin digitaalinen käyttöönottokokemus sen alustalla AceN Tech -alustalla on suunniteltu vähentämään byrokratiaa ja tekemään asiakkaan matkasta saumatonta ja vaivatonta.

”Perinteisistä menetelmistä poiketen olemme luoneet talon sisäisen vaihtoehtoisen vakuutusmallin. Tämä nerokas lähestymistapa hyödyntää digitaalisia jalanjälkiä ja kassavirran korvikkeita kotitalouksien arvioinnissa, mikä mahdollistaa rahoituksen asiakkaille, jotka ovat perinteisesti jääneet vajaapalveluiksi perinteisten tulotodisteiden ja asiakirjojen puutteen vuoksi, Agrawal sanoi. Hänen mielestään Navadhanin teknologiapaketin voima ei piile vain sen API-integraatioissa lainanantajien kanssa, vaan myös sen saumattomassa, paperittomassa digitaalisessa matkassa epävirallisen sektorin pienyritysten omistajille.

”Navadhanilla haluamme saada tekniikan toimimaan maaseudun yrittäjille ja luoda heille uutta vaurautta. Tämä tekee meistä ainutlaatuisen fintechin, jolla on kasvavat markkinat ja lainanantajien tuki RBI:n ensisijaisen sektorin työntämisen vuoksi”, Agrawal sanoi.

Lisäksi startup kohtaa kaksinkertaisen haasteen, jotka johtuvat pääasiassa kassapohjaisesta taloudesta ja rajallisesta pankkihistoriasta maaseutumarkkinoilla. ”Näin toimimalla Navadhan ottaa merkittävän harppauksen tasatakseen mikroyritysten ja pienyritysten toimintaedellytyksiä – ”puuttuvan keskikohdan”, jotka usein joutuvat vakiintuneiden pk-yritysten ja mikrorahoituslaitosten väliin”, hän lisäsi.

Navadhan turvasi 1,5 miljoonan dollarin siemenkierroksensa, jota johti fintech-keskeinen rahasto Varanium NexGen. Kierroksen johti yhdessä nykyinen sijoittaja Anicut Capital, ja myös Gemba Capital liittyi riveihin. Tämä pääomasijoitus on varattu teknologisen alustan laajentamiseen ja parantamiseen. Anicut Capitalilta, BOPA:lta, Flowstatelta ja muilta enkelisijoittajilta aiemmin hankittua ennakkorahoitusta Navashan on kutonut 16 miljoonan dollarin kumulatiivisen rahoituksen tapetin, joka yhdistää osake- ja velkalinjat yhteistyössä NBFC:n kanssa.

Tulevaisuuteen katsoen Navadhan valmistautuu esittelemään uusia ratkaisuja ja tarjouksia, mukaan lukien luottolimiitit ja teknologiatyökalut järjestäytymättömien arvoketjujen digitalisoimiseksi. Lupaavasti kohti ympäristö- ja sosiaalista vastuuta startup ajaa myös Climate Smart Agri -käytäntöjä maaseutuasiakkaidensa keskuudessa.

Koska älypuhelinten ja internetin levinneisyyden ennustetaan kasvavan 44 % vuoteen 2030 mennessä, painottaen merkittävästi maaseutualueita ja UPI-transaktiot, jotka ovat valmiita ylittämään 4 biljoonan dollarin rajan, kasvun hedelmällinen maaperä on maaseudun markkinoilla, Agrawal katsoo. ”Navadhan on valmis ajamaan tätä aaltoa hyödyntäen mobiilikäytön, datayhteyksien ja UPI-tapahtumien vauhtia”, hän lisäsi.

Samankaltaiset artikkelit