Hindenburg kutsuu SEBI:n esitystä ”hölynpölyksi”; sanoo sen ”kehitetty palvelemaan ennalta määrättyä tarkoitusta” – Industry News

The Financial Express logo

Yhdysvaltalainen lyhyeksi myyjä Hindenburg Research sanoi, että se on saanut Intian arvopaperi- ja pörssilautakunnalta (SEBI) 27. kesäkuuta esittelyilmoituksen, jossa kerrotaan Intian säännösten epäillyistä rikkomuksista. Lyhyeksi myyjä heitti näyttelyn roskiin, koska ilmoitus kutsui sitä ”hölynpölyksi”.

Hindenburg Researchin julkaisemassa blogiviestissä se sanoi: ”Tänään jaamme koko tämän ilmoituksen, suoraan sanoen, koska mielestämme se on hölynpölyä, joka on keksitty palvelemaan ennalta määrättyä tarkoitusta: yritys vaientaa ja pelotella niitä, jotka paljastavat. Intian vaikutusvaltaisimpien henkilöiden tekemä korruptio ja petokset.”

Hindenburg Research väitti, että SEBI tuli Adani Groupin avuksi tammikuun 2023 raportin julkistamisen jälkeen. ”Ymmärrämme Intian markkinoiden lähteiden kanssa käytyjen keskustelujen perusteella, että SEBI:n salainen apu Adanille alkoi melkein välittömästi tammikuun 2023 raporttimme julkaisemisen jälkeen”, Hindenburg sanoi.

”Raporttimme jälkeen meille kerrottiin, että SEBI painosti kulissien takana välittäjiä sulkemaan Adanin lyhyitä positioita kalliiden, ikuisten tutkimusten uhalla, mikä loi tehokkaasti ostopaineita ja asetti ”lattian” Adanin osakkeille kriittisellä hetkellä. ” se lisäsi.

Hindenburg Research totesi, että kun se pyysi korkeinta oikeutta tutkimaan syytteet viime vuonna, se näytti olevan samaa mieltä ”raporttimme useiden keskeisten havaintojen kanssa”. Myöhemmin se lisäsi kuitenkin, että Sebi väitti, ettei hän pystynyt tutkimaan enempää.

On syytä huomata, että kesäkuun 2024 lopulla Adani talousjohtaja Jugeshinder Singh sanoi, että jotkin sääntelijöiden huomautukset kohdistuivat konserniin ”triviaaleina”, mikä ilmeisesti kumoaa niiden vakavuuden jo ennen prosessin päättymistä.

”Tämä luottamus voi johtua osittain Adanin suhteesta SEBI:n kanssa. Gautam Adani tapasi SEBI:n puheenjohtajan Madhabi Buchin kahdesti vuonna 2022, jolloin hänestä tuli ”ensimmäinen korkean profiilin liikemies” The Hindu Business Line -liiketoimintalinjan mukaan”, yhdysvaltalainen shortsien myyjä sanoi.

Näiden takana Hindenburg Research sanoi, että se on parhaillaan jättämässä RTI-hakemusta, jossa pyydetään sekä Adani- että Hindenburg-asiassa työskennelleiden SEBI-työntekijöiden nimiä sekä perustietoja SEBI:n ja Adanin ja sen välisistä kokouksista ja puheluista. erilaisia ​​edustajia. ”Odotamme SEBI:n vastausta siitä, tarjoaako se perusavoimuutta tutkimuksiinsa”, se lisäsi.

Hindenburg Research oli tammikuussa 2023 julkaissut raportin Adani Groupista, joka laukaisi 150 miljardin dollarin romahduksen Adanin osakkeissa. Sebi oli tutkinut Adani-ryhmää Hindenburg Researchin väitteistä veroparatiisien väärinkäytöstä ja ryhmän harjoittamasta osakemanipulaatiosta. Korkein oikeus oli tämän vuoden tammikuussa todennut, että Adani-konsernin ei tarvitse kohdata enempää tutkimuksia markkinoiden sääntelyviranomaisen nykyisen valvonnan lisäksi.

Samankaltaiset artikkelit