Siirtomaksujen korotus on ratkaisevan tärkeä valkoisten pankkiautomaattien toimijoiden selviytymiselle – Pankki- ja rahoitusuutiset

RBI

White label ATM (WLA) -operaattorit voivat selviytyä taloudellisesti vain, jos Reserve Bank of India (RBI) nostaa toimituspalkkiot 23 rupiaan käteistapahtumaa kohden nykyisestä 17 rupiasta ja 8 rupiaan jokaista ei-käteismaksua kohden nykyisestä 6 rupiasta, K Srinivas , suurimman WLA-operaattorin India1 Paymentsin toimitusjohtaja ja toimitusjohtaja kertoi FE:lle.

”Tällä hetkellä toimituspalkkiot ovat karkeasti riittämättömiä kattamaan kustannuksia, saati voiton tuottamisesta. Joten olemme kehottaneet RBI:tä, NPCI:tä (National Payments Corp of India) ja valtiovarainministeriötä harkitsemaan tätä uudelleen”, hän sanoi.

RBI oli viimeksi korottanut WLA-käteismaksujen toimitusmaksuja vuonna 2019, yhdeksän vuoden jakson jälkeen. Srinivas sanoi, että toimituspalkkioiden nousua voidaan pitää korkojen nousuna merkittävästi johtuen RBI:n kumulatiivisesta 2,5 %:n repokoron noususta nykyisen verotuksen aikana sekä korkeampien polttoaine- ja konekustannusten vuoksi.

India1 Paymentsilla on tällä hetkellä noin 13 000 WLA:ta, joista lähes 90 % sijaitsee puolikaupunki- ja maaseutualueilla (SURU). Sen tavoitteena on kasvattaa WLAS:n määrä 25 000:een seuraavien kolmen tai neljän vuoden aikana.

Monipuolistaakseen tulopohjaansa se aikoo myös laajentaa palveluvalikoimaansa ottamalla digitaaliseen sovellukseensa enemmän asiakkaita. Digitaalinen sovellus tarjoaa lainaliidejä, jotka tuovat yritykselle lisäpalkkiotuloja.

Yhtiö aikoo myös perustaa ”pragati-keskuksia”, jotka toimivat BC-mallin mukaisesti, jolloin maksuyhtiö tarjoaa laina- ja vakuutusliidejä sekä online- että digitaalisten kanavien kautta.

Käteisen ja digitaalisten tapahtumien rinnakkaiselo

Vastoin yleistä käsitystä siitä, että digitaaliset tapahtumat ruokkisivat käteismaksuja, Srinivas jakoi tietoja, joiden mukaan kaikkiaan lähes 300 miljoonasta Unified Payments Interfacen (UPI) käyttäjästä 30 prosenttia ”tehokäyttäjistä” eli 90 miljoonaa-100 miljoonaa tehokäyttäjää, osuus oli noin 85 % kaikista tapahtumista, mikä tarkoitti, että monet ihmiset käyttävät UPI:tä, mutta käyttävät pääasiassa käteistä päivittäisiin asioihin.

Pelkästään tänä vuonna dhanterasilla India1 Paymentsin pankkiautomaatit jakoivat lähes 500 miljoonaa rupiaa käteistä, mikä on enemmän kuin 400 miljoonaa rupiaa samana päivänä viime vuonna.

”Yhtäältä digitaalinen asiointi jatkaa kasvuaan. Jos neljän UPI-tapahtuman keskiarvo kuukaudessa kasvaa kuuteen, saat 50 %:n kasvun, mikä näyttää vaikuttavalta. Tosiasia on kuitenkin, että miljardi ihmistä jatkaa käteisen käyttöä”, hän sanoi.

Lisäksi Intiassa on vähemmän pankkiautomaatteja verrattuna Yhdysvaltoihin tai Japaniin, Srinivas sanoi. Maassa on tällä hetkellä yhteensä 260 000 pankkiautomaattia, joista metrot ja huippukaupungit muodostavat 50 % osuudesta ja SURU-alueet loput, vaikka Intiassa on yhteensä 625 000 kylää.

”Tämä tarkoittaa, että meillä on vain yksi pankkiautomaatti neljää kylää kohti, mikä ei riitä”, Srinivas sanoi ja lisäsi, että Uttar Pradeshin ja Biharin kylissä ihmisten täytyy matkustaa noin 8 kilometriä (km) 10 kilometriin päästäkseen pankkiautomaattiin.

Samankaltaiset artikkelit