Öljytuotteiden vienti putosi 15 kuukauden pohjalle tammikuussa – Commodities News

Export, petroleum products, India, North Sea, top news, latest news, business news,

Intian öljytuotteiden vienti putosi 15 kuukauden alimmalle tasolle 1,02 miljoonaan tynnyriin päivässä tammikuussa, kun Punaisenmeren ylittävät jännitteet saivat viejät pidättämään toimituksia viime kuussa, tiedustelupalveluyritys Kplerin tiedot osoittivat.

Tammikuun vientimäärät olivat alhaisimmat sitten lokakuun 2022, jolloin maan jalostettujen öljytuotteiden vienti oli noin 887 000 tynnyriä päivässä, se lisäsi.

Lisäksi Intian toimitukset Eurooppaan laskivat tammikuussa, koska monet säiliöalukset olivat valinneet toimitukseen pidemmän reitin Good Hope -niemen kautta, mikä johti korkeampiin toimituskuluihin. Afrikan Hyväntoivon niemen laivareitti voi pidentää matkoja jopa 14 päivää tai kauemmin.

”Ottaaksemme vain yhden esimerkin, reitti Jamnagarista Rotterdamiin kestää 24 päivää Suezin kanavan kautta ja 42 päivää Hyväntoivon niemen kautta”, Kplerin johtava raakaöljyn analyytikko Viktor Katona sanoi.

Arabiemiirikunnat, Alankomaat ja Malesia olivat tammikuussa intialaisten öljytuotteiden, mukaan lukien muun muassa dieselin, lentopetrolin, bensiinin ja teollisuusbensiinin, suurimpia ostajia. Yhdistyneet arabiemiirikunnat toivat viime kuussa Intiasta 103 690 tynnyriä päivässä jalostettuja polttoaineita, kun taas Alankomaat toi 75 411 tynnyriä päivässä. Intian vienti Malesiaan oli 64 098 tynnyriä päivässä.

Vaikka Venäjän öljylastit lähtevät Pohjanmeren ja Mustanmeren satamista Suezin kanavan ja Punaisenmeren välistä reittiä pitkin Intiaan ja Kiinaan, sen suurimmat ostajat ovat toistaiseksi turvassa, Intian vienti on kärsinyt Suezin kanavan kautta.

Maan öljytuotteiden vienti Eurooppaan oli pudonnut vain 100 000 tynnyriin päivässä marras- ja joulukuun 350 000-400 000 barrelista päivässä, Katona sanoi. ”Monet säiliöalukset ovat sen sijaan valinneet pidemmän reitin Good Hope -niemen kautta toimitukseen, mikä on johtanut lisääntyneisiin toimituskuluihin”, hän sanoi. Toimituskulut ovat nousseet 60-70 %.

”Viime vuonna Suezin kautta kuljetettiin 3,5 miljoonaa tynnyriä päivässä jalostettuja tuotevirtoja, mikä on ennätyskorkeus vuodessa, mikä on 14 prosenttia jalostettujen tuotteiden kokonaisvirroista. Lentopetroli on altistunut eniten, ja 33 prosenttia viennistä käyttää kanavaa”, Indian Express raportoi viitaten Kplerin raporttiin.

”Näiden tuotteiden virtaukset ovat jo häiriintyneet, kun osa lastista kulkee (Hyvän toivon) niemen kautta, kun taas toiset odottavat Arabianmerellä. Rahtihintojen nousu on myös sulkenut arbitraasit, jotka rajoittavat kaukoliikennevirtoja Eurooppaan.

Intia vie Punaisenmeren kautta erilaisia ​​tavaroita, mukaan lukien öljytuotteita. Maan öljytuotteiden vienti laski viime vuoden joulukuussa 17,6 prosenttia 6,88 miljardiin dollariin verrattuna 8,35 miljardiin dollariin joulukuussa 2022 hallituksen viimeisimpien tietojen mukaan. Vienti laski 15,6 % nykyisen verotuksen yhdeksän ensimmäisen kuukauden aikana 62,07 miljardiin dollariin.

Ei vain Intia uhkaa öljytuotteiden vientimääriä, vaan maan oman kotimaisen kulutuksen nähdään olevan vaatimaton 3 %:n kasvu huhtikuun 1. päivänä alkavalla tilikaudella, Petroleum Planning and Analysis Cellin julkaisemat tiedot osoittivat. Kasvu on alhaisinta sitten tilikauden 22.

Maan öljytuotteiden, kuten lentopetrolin, dieselin ja nestekaasun, kysynnän odotetaan kasvavan 239 miljoonaan tonniin tilikaudella 2024-25. Maan öljytuotteiden kulutus oli viime vuonna 233 miljoonaa tonnia, tiedot osoittivat.

Samankaltaiset artikkelit