Ensimmäinen Intiassa valmistettu semicon-siru vuoden 2024 loppuun mennessä, väittää Ashwini Vaishnav – Industry News

Ashwini Vaishnaw

Meneillään olevan Vibrant Gujarat Global Summit 2024 -konferenssin aikana unionin rautatie-, viestintä- ja elektroniikkaministeri Ashwini Vaishnav ilmoitti, että Micronin puolijohdetehdas Sanand GIDC:ssä Gujaratissa toimittaa Intian ensimmäisen kotimaisesti valmistetun puolijohdesirun tämän vuoden loppuun mennessä.

Vaishnav sanoi: ”Semiconductor on perusteollisuus, kuten terästeollisuus, joka tulee yhdessä monien muiden yhdistävien teollisuudenalojen kanssa. Micronin tuotantoyksikön ennennäkemättömän nopea perustamisnopeus on lisännyt maailman luottamusta Intian kasvutarinaan. Tämän seurauksena Simmtech, yksi maailman suurimmista substraattien valmistusyrityksistä, on allekirjoittanut yhteisymmärryspöytäkirjan Gujaratin hallituksen kanssa. Tämän yhteisymmärryspöytäkirjan mukaan Simmtech perustaa substraattien valmistuslaitoksen Sanand GIDC:hen täydentämään Micronen tuotantoyksikköä.

Yhteisymmärryspöytäkirjan mukaan japanilainen yritys investoi 1 250 miljoonaa rupiaa tuotantolaitoksensa perustamiseen osavaltioon. Gujaratin hallitus on varannut 30 hehtaarin alueen Sanand Industrial -klusteriin ehdotetun tuotantoyksikön perustamista varten.

Vaishnav sanoi: ”Simmtech aloittaa työnsä muutaman kuukauden sisällä ja yksikkö on valmis tuotantoon ennen joulukuuta 2024. Simmtech on hakenut tätä ehdotusta SPECS-ohjelman (Scheme for Promotion of Electronic Components and Semiconductors) puitteissa. Tämän järjestelmän mukaisesti yritys on oikeutettu 25 prosentin pääomatukeen, ja se saa lisäksi valtion erityisetuja Gujaratin hallituksen elektroniikkavalmistuspolitiikasta riippuen.

Hän sanoi edelleen: ”Ennennäkemätön kokemus Micronin tuotantoyksikön perustamisen nopeudesta ja prosessista sekä Simmtechin kanssa tehty yhteisymmärryspöytäkirja tarkoittaa, että etenemme puolijohdeekosysteemin rakentamisessa. Lisäksi Tata Sonsin ilmoitus Fab-tuotantoyksikön perustamisesta Dholeraan viittaa samaan suuntaan.

Ministeri sanoi, että ehdotettu Tatan fab-valmistusyksikkö on mittakaavaltaan paljon suurempi kuin Micronin Sanand GIDC:ssä kehittämä yksikkö. On myös mainittava, että Micronen tehtaan 1. vaihe on täysin toiminnassa vuoteen 2025 mennessä ja yritys on alkanut palkata paikallista työvoimaa uuteen tuotantoyksikköönsä. Sanjay Mehrotra, Micron Technologyn toimitusjohtaja, sanoi: ”Olemme jo palkanneet noin 2 000 työntekijää kotimaisesta osaajajoukosta. Uusien työntekijöiden koulutus on meneillään Micronin laboratoriossa Mohalissa ja tuotantoyksikössämme Malesiassa.

Vaishnav puhui myös yhteisymmärryssopimuksista NamTechin, alan linjan teknisen koulutusinstituutin, Micronen ja Ciscon, yhden johtavista digitaalisen viestinnän teknologiayrityksistä, välillä. Nämä yhteisymmärryspöytäkirjat keskittyvät kehittämään paikallista osaajapoolia, joka pystyy työskentelemään puolijohdeekosysteemin monimutkaisessa valmistus- ja suunnitteluprosessissa.

Samankaltaiset artikkelit