Markkinat voivat muuttua epävakaaksi toisella puoliskolla

sensex

Markkinat olivat myrskyisät parin viime viikon ajan, mutta vertailuindeksien Sensexin ja Niftyn tuotot tilikauden kuuden ensimmäisen kuukauden aikana ovat olleet sijoittajille positiivisia.

Asiantuntijat sanovat, että se johtui yritysten vahvoista tuloista, ulkomaansijoittamisesta ja talouden noususta. Rallin kärjessä olivat kiinteistö-, teollisuus- ja tietoliikenneosakkeet.

S&P BSE Sensex nousi 11,59 %, noin 6 800 pistettä ja päätyi 65 828,4 pisteeseen, kun taas NSE Nifty 50 hyppäsi 13,13 %, lähes 2 300 pistettä ja päätti tilikauden ensimmäisen puoliskon 19 638,30:aan.

Jopa midcap- ja smallcap-indeksit antoivat komean tuoton ja ylittivät vertailuindeksit vuoden 24 ensimmäisen kuuden kuukauden aikana. BSE Midcap nousi 34,39 %, kun taas BSE smallcap nousi 39,34 %.

Rallia vauhdittivat sekä ulkomaiset institutionaaliset sijoittajat että kotimaiset sijoittajat, entiset pumppasivat yhtä paljon kuin Rs 1.39 trillion in Indian equities while the latter bought shares of 46 060 miljoonaa rupiaa. Vertailun vuoksi FPI:t olivat purkaneet Rs68,970 crore in the first half of FY23 and domestic institutional investors bought 1,46 biljoonaa rupiaa.

Asiantuntijat sanovat kuitenkin, että jatkossa asiat eivät välttämättä ole niin ruusuisia, koska globaalit indikaattorit, kuten raakaöljyn hinta ja Yhdysvaltain keskuspankin haukkaat näkymät, pelot, että koronnousu saattaa tapahtua ennen kalenterivuoden loppua, voivat saada markkinat horjumaan.

Toinen puolisko voi olla hieman epävakaampi osavaltion ja lähestyvien keskusvaalien vuoksi, sanoi Deepak Jasani, HDFC Securitiesin vähittäiskaupan tutkimuksen johtaja ja lisäsi, että maailmanlaajuisesti on huolissaan kasvusta, inflaatiosta, koroista ja raakaöljyn hinnoista ja niistä. huolenaiheita ei välttämättä hylätä kiireessä.

Hän uskoo, että FPI-virrat eivät välttämättä ole kovin suotuisat toisella puoliskolla ulkomaisten korkeiden korkojen vuoksi. Ja seuraavan parin kuukauden aikana tulot voivat olla joko tasaisia ​​tai negatiivisia.

Geojit Financial Servicesin tutkimuspäällikkö Vinod Nair oli samaa mieltä: ”Tämän maaliskuussa 2024 päättyvän tilikauden toinen puolisko olisi haastava ensimmäiseen puoliskoon verrattuna. Keskisuuret ja pienet pelaajat eivät todennäköisesti toista ensimmäistä puolisuoritustaan.”

Hän sanoi, että koska raakaöljyn hinnat ovat nousseet yli 95 dollarin tason, tilanne ei näytä niin hyvältä Intian kaltaisessa maassa, joka tuo 85 prosenttia raakaöljyn tarpeestaan.

”Teollisuussijoitusten myynti saattaa jatkua lyhyellä aikavälillä ja globaalit markkinat pysyvät heikkoina korkeita korkoja odotettaessa. Tämä voi vaikuttaa haitallisesti sekä vähittäiskauppiaiden että korkean nettovarallisuuden henkilöiden virtoihin, etenkin keskisuurten ja pienten yhtiöiden osalta Intiassa”, Nair sanoi. Hän kuitenkin odottaa sen olevan lyhytaikainen ilmiö.

Huhti-syyskuun aikana kiinteistö-, teollisuus- ja tietoliikenneindeksien nousut nostivat vertailuindeksiä. BSE Realty -indeksi nousi 48,5 %, kun taas BSE Industrials ja Telecommunications nousivat 44,5 % ja 40,7 %.

Julkisen sektorin pankit menestyivät hyvin tämän tilikauden kuuden ensimmäisen kuukauden aikana Nifty PSU Bankin indeksin noustessa 41,5 %, kun taas S&P Bankexin 9 %.

Tata Motors, NTPC, Larsen & Toubro, Bajaj Finance ja Coal India olivat Nifty 50:n suurimmat voittajat, kun taas UPL, HDFC Bank ja Hindustan Unilever olivat eniten jäljessä.

Samankaltaiset artikkelit